Backlink Nasıl ve Nereden Alınır?

Backlink Nasıl ve Nereden Alınır?

Site sahipleri sitelerine dair en iyi SEO sonuçlarını almak için siteye backlink ekleme uygulamasının nasıl yapıldığı konusunda tereddütler yaşamışlardır. Özellikle SEO uzmanlığına yönelmekte olan ve site açarak uzmanlık alanlarını okuyucularla paylaşmak isteyen kişiler siteye backlinklerin nasıl yerleştirilmesi konusunda bu tereddütleri yaşarlar. Bununla birlikte dünyada en çok tercih edilen arama motoru Google’ın kendini güncellemesi ile birlikte bu soru daha sık sorulur hale geldi.

Çok sayıda uzmanın birbirinden farklılık içeren tavsiyelerinden de zaman zaman çözüme kavuşulamadığı forum sitelerinde dile getiriliyor. Öncelikle şu konunun farkına varılması gereklidir: Google’ın kendini güncellemeden önceki dönemlerinde tüm linklerin SEO çalışmalarında iyi olabileceği düşüncesi var idi. Fakat artık bu düşünce Google’ın güncellenmesi ile sona ermiş bulunuyor.

Her gün aralıksız bir şekilde backlink inşa edilip piyasaya sunulması adına birbirinden farklı yöntemler kullanılarak backlink oluşturulur idi. Şimdilerde ise backlink almak demek kaliteyi ve güvenilir adresleri gün yüzüne çıkarmak demektir. Kaliteli ve güvenilir adreslerden backlink alımı sağlandı. Ancak backlinklerin siteye yerleştirilmesi konusuna gelince endişe yeniden ortaya çıktır.

Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle backlink alırken dikkat edilmesi gerekenler noktasında gizli yatan bir kavram vardır. Kimseye güvenilmemesi gerektiğidir. Backlink ile ilgili okunulan makaleler bilinmeyen kaynaklarda yayınlanıyor ise buna dikkat edilmeli ve hatta konuya ilişkin şüpheci davranılmalıdır. Google’da ilk sıraya çıkmanın bilgilerine bir çok sitede rastlanılır. Ancak ilk sıraya çıkmanın kolay yollarının sır gibi bilgiler olduğu da unutulmamalıdır.

Google’ın bazı bilgileri gizli tutması da haksız yere kazanç elde edilmemesi ile bağdaştırılabilir. Site sahipleri muhakkak sitelerinin araştırmasını ve gerkli testleri yapmalıdırlar. Bu durum onlara doğru bir SEO çalışmasının kapılarını aralayacaktır. En güvenilir adresten en güvenilir ve test edilmiş backlink satın almak için az bir bütçe ile kişiler kendi backlink sitelerini açabilir ve bundan para da kazanabilirler. Hem dekişiler gönülleri rahat bir şekilde sitelerine backlink almanın kolaylığını da bulmuş olurlar.

Backlink Nasıl Yapılır?

Doğal yoldan hızlı bir şekilde backlink inşa etmek aslında çok da kolay değildir. Özellikle sitelerini yeni kuran kişiler için bu ifade daha da geçerlidir. Bununla birlikte Google’da popülerlik kazanmış sitelerden backlink alma talebinde bulunulduğunda bu sitelerin talepleri hemen hızlı bir şekild değerlendirip her talebe backlink vermesi de kolay bir iş değildir.

Öyle ki çoğu kişi popüler sitelerden backlink alabilmek için dua ederler. Bu duruma çözüm ise site sahiplerinin web sitelerine uygun trafik akışı sağlamaları adına kendi backlinklerini kendileri yaratması olacaktır. Popüler web sitelerine yorum eşliğinde yazı yazarak bu yazı içerisinde backlink geçirmek bilinen ve yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Başka siteler için makale yazıldığında sadece yazar biyografisinde yer alan linkten yararlanılmamalıdır. Her ne kadar son zamanların uygulanmadığı bir yöntem olsada aslında bu yöntemin suistimal edildiği üzerinde durulabilir. Backlink oluşturma yöntemine değinilecek olursa aşağıda verilen aşamalara uygun hareket edilmelidir.

  1. Popüler backlink sitelerinde ‘’ bizim için yaz’’ gibi ifadelere rastlanılmaz. Dolayısı ile bu yazının yer aldığı sitelerde vakit kaybedilmemeli ve kaliteli sitelerde makale yazılmalıdır.
  2. Yalnızca popülerliğini koruyan web sitelerinde yazılmalı. Aksi halde domainin sitesahiplerinden daha düşük olduğu sitelerde yazılar yazıldığında kimsenin haberi bile olmadan linklerin kaldırılması söz konusu olabilir.
  3. Popüler web sitelerinde yazı yazarken bir defa veya iki defa gibi az sayıda değil daha çok sayıda yazılması gerektiği unutulmamalıdır.
  4. Ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflerken doğrudan domainin geçtiği linkler kullanılmamalıdır.
  5. Sitelere yazılan yazılardaki linklerin kaldırılması sitelerden tarafından uygulanabilen bir harekettir. Bu nedenle takipte olunması önerilir.
  6. Yazar biyografisinde sosyal medya hesaplarına bağlanan linklerin bulundurulmasına önme verilmelidir.

Ziyaret Edilen Sitelere Backlink Eklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ziyaret edilen popüler sitelerin ziyaretçi defterindeki backlinkleri silmesi veya değiştirebilmesi konusuna değinilmiş idi. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak ve kolay backlink alma stratejisinden yararlanabilmek için izlenmesi gereken adımlar şöyledir:

  1. Ziyaretçi yazıları yazılırken her daim yazar biyografisi ve kullanıcı ismi değiştirilmelidir.
  2. Yazılarınızda web sitenizi tanıtırken her zaman aynı açıklamaların kullanılmasından kaçınılmalıdır.
  3. Tüm linklerin izlenmesi zor bir şekilde hazırlanması önerilir.

Bahsi geçen bu üç yöntem popüler sitelerin backlinkleri kaldırmasını veya değiştirmesini zorlu hale getirecektir. Eğer sitelerin her ziyaret edildiğinde aynı link, aynı açıklama, aynı biyografi ve kullanıcı kullanılıyor olsa idi yazılarında backlink paylaşan kişilerin backlinklerinin sadece SEO amaçlı yapıldığı ortaya çıkar ve ziyaret edilen site backlinkleri kolayca değiştirebilir veya ortadan kaldırabilirdi.

Backlink İnşaası

Popüler sitelerde ziyaretçi yazıları, kırık link metodu, anlamlı ve etkileyici e-mail gönderimi, niş forumları, intografi seçeneği ile link inşaası yapılabilir. Spam ile gelen backlinklere kulak asılmaması gerekir. En tehlikelilerinden biridir. Backlink için her zaman ünlü web sitelerinden yararlanılması önerilir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. temel kılıç : Ekim 24, 2017 at 10:28 am

    verdiğiniz biligi için teşekkürler

  2. promosyon ürünleri : Aralık 14, 2017 at 6:56 pm

    Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler

  3. Kodlama Nasıl Öğrenilir : Ocak 17, 2018 at 6:16 pm

    Çok yararlı bir içerik olmuş başarılar dilerim.

  4. verdiğiniz biligiler için teşekkürler ederim dikkatte alacağım

  5. Ankara Boyacı : Nisan 18, 2018 at 8:35 pm

    ıyı bır sıte

  6. Ücretsiz backlink alacağım siteler nelerdir?

  7. Teşekkürler

  8. çok teşekkürler hocam

  9. tşk ederim güzel makale olmuş inşallah işeme yarar

  10. Güzel bir makale olmuş kardeş faydalı 🙂

  11. güzel bir yazı başarılarınızın devamını dilerim.

  12. teşekküler

  13. Güzel bir kaynak olmuş. yerimlerine ekledim. Faydalu bilgiler.

  14. senan hesenli : Mart 11, 2020 at 1:57 pm

    anlatim kisa ve net tesekkurler

  15. verdiginiz bilgiler sayesinde backlink nedir nasıl yapılır ögrendim elinize saglık

  16. Çok faydalı bir bilgi paylaştığınız için teşekkürler. Backlink nedir öğrendim. Elinize sağlık 🙂

  17. Değerli bilgileriniz için teşekkürler.

  18. Bilgiler icin tesekur ederim

  19. faydalı bilgiler olmuş teşekkür ederim

  20. Gerçekten açıklayıcı bir bilgi.
    Sitenizi beğeni ile takip ediyorum.
    Emeğinize sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir