Ücretsiz SSL Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Ücretsiz SSL Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Sitenizin adres çubuğunda güvenli olduğuna dair yeşil güvenli ibaresini görmek için bir SSL Güvenlik Sertifikasına ihtiyacınız var.  Online alışveriş siteleri için bankaların kurulum şartı olan SSL Güvenlik Sertifikası kurumu yapılması için  bir adet statik IP adresi ve SSL Sertifikası gerekmektedir.

SSL sertifikası alabilmenin iki yolu vardır. İlki birçok hosting firmasının ücretsiz olarak verdiği SSL hizmetinden yararlanmak. Kurulumu oldukça basit olan bu yöntemde Cpanel yada Plesk Panel içerisinde Let’s Encrypt kısmına tıklamak yeterli olacaktır. Daha sonra ise açılan sayfada domain adresine ait bir mail adresi girmeniz ve devam butonuna basmanız durumda SSL aktif olacaktır.

ssl sertifikası

Domain adının abşına https:// yazarak SSL’nin aktif olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Daha sonra site içerisindeki tüm linkleri https:// şeklinde açılmasını sağlamalısınız. Bu sayede arama motorlarında var olan indexlere tıklandığı zaman sayfalar https:// başlığı ile açılır. Belirli bir zaman içerisinde indexler https:// olarak arama motorları içerisinde değişecektir.

ASP siteler için de sayfa yönlendirmesi yapabilir, PHP siteler için de 301 sayfa yönlendirmesini ya da HTTACES dosyasından http:// başlığını https:// ile değiştirebilirsiniz.

ASP’de HTTP://’den HTTPS://’ye Yönlendirme

<%
If Request.ServerVariables(“SERVER_PORT”)=80 Then
Dim strSecureURL
strSecureURL = “https://”
strSecureURL = strSecureURL & Request.ServerVariables(“SERVER_NAME”)
strSecureURL = strSecureURL & Request.ServerVariables(“URL”)
strSecureURL = strSecureURL & “?” & Request.querystring
Response.Redirect strSecureURL
End If
%>

Yukarıda vermiş olduğumuz kodları forcessl.asp dosyası oluşturduktan sonra buraya kopyalayın. Daha sonra da Servere yüklemeyi yapın. Bunu yaptıktan sonra ise sayfaların üst kısmına <!– #include file=”forcessl.asp” –> şekliyle ekleme işlemini yapın. Bunu yaptıktan sonra ücretsiz olarak SSL güvenlikli hale gelmiş olacaktır. Sayfalarınızdan birkaçı veya hepsinde include edilmiş header.asp sayfalar varsa o sayfaya da eklemelisiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir