Anahtar Kelime Nasıl Seçilmeli?

Anahtar Kelime Nasıl Seçilmeli?

Web site sahibi olanların paylaştığı içeriklerin kalitesi kadar içerikte bulunan anahtar kelime seçimi de oldukça önem arz etmektedir. Bu sebeple anahtar kelime belirleme kurallarını oldukça iyi bilmek ve aşamalarını aksatmadan uygulamak gerekmektedir. Bir diğer husus ise anahtar kelime kullanımının amacını iyi tayin edebilmektir. Öyle ki çoğu kişi bu amacı bilmemekte ya da unutmaktadır. Amaç ise hizmet verdiğiniz sektörde arama motorlarında en üst sıralamaya yükselmek ve bu sayede kazancınızı artırmak olacaktır. Bu kapsamda şimdi anahtar kelime seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri inceleyelim.

Anahtar Kelime Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alan Araştırması

İlk olarak hangi anahtar kelimeyi kullanabileceğinizi belirlemek için sizinle benzer alanda faaliyet gösteren ve iyi bir noktada olan kişi ya da kurumların sitelerinde kullandığı anahtar kelimelere bakmanızda fayda olacaktır. İlk etapta bu anahtar kelimeleri taklit edebilir sadece sonlarına kuyruk takabilir sonrasında ise kendinize özel anahtar kelimeler türetebilirsiniz.

Ayrıca bir anahtar kelimenin ne kadar kullanıldığını da Google anahtar kelime planlayıcısından öğrenmeniz mümkündür. Bu aşamadan sonra anahtar kelime seçimi yaparken rekabetin çok olmadığı ancak arama sayılarının da fena olmadığı alana yönelmeniz daha mantıklı olabilecektir.

Kuyruklu Anahtar Kelimeler

Anahtar kelimelerin arkasına il, ülke veya daha farklı şeyler ekleyerek anahtar kelimenizi uzatabilirsiniz. Zira bu size birtakım avantajlar sağlayacaktır. Örnek olarak verecek olursak iki anahtar kelime düşünelim bunlar da X ve Y olsun. X anahtar kelimesinin daha çok arandığını varsayarsak Y kelimesinin daha az kullanıldığı için tercih etmekten kaçınabilirsiniz. Ancak durum her zaman böyle olmayabilir. Zira Y kelimesine eklenen kuyruklar ile birlikte X kelimesinin kuyruklu hallerini geçebilmesi mümkündür. Bu durumda Y kelimesini tercih etmeniz sizler için daha mantıklı olacaktır.

Google Adwords

Web sitesi sahibi olmak isteyenler reklam sayesinde gelir elde etmek istemektedirler. Ancak bu çok kolay olmamaktadır. Ciddi manada mesai harcayıp özenli bir şekilde analizler yapmak gerekmektedir. Bu sayede gelir elde edebilmeniz mümkündür. bunun için ise iyi bir anahtar kelime seçimi yapılmalı ve istatistikler takip edilmelidir.

Bu tıklanma oranları ile dönüşüm oranları sizlere anahtar kelime seçimi konusunda oldukça yardımcı olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken tıklama sayıları ve geri dönüşüm oranlarıdır.

Ayrıca çok tanındık dünyaca ünlü markalar ile yarışmanız mümkün değildir. Bu durumda markanın yazılı olduğu anahtar kelimeler otomatik olarak öne geçmektedir. Dolayısıyla rakiplerinizi de iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir