İçerik Nasıl Hazırlanır?

İçerik Nasıl Hazırlanır?

 Google’da doğru şekilde yer almak için en önemli nokta Google içerik hazırlama konusunda doğru bilgiye  sahip olmak ve buna göre hareket etmektir. Google’ın vermiş olduğu cezalara karşılık olarak doğru şekilde yapılan içerikler sizlere farklı yolları sunmaktadır. Sizlerin daha üst sıralarda çıkmanız için sizlere çok çeşitli fırsatlar sunan Google bu konuda doğru şekilde hazırlanan içerikler olursa bu durumda, sizlere de farklı seçenekler sunmaktadır.

İçeriğin Püf Noktaları

 Google için ilk öncelik kesinlikle yazının ve içeriğin özgün olmasıdır. Sizler de kalkıp farklı sitelerde yazan yazıları alıp kopyala yapıştır ile sayfalarınıza taşırsanız bu durumda Google sizlerin kalitesiz bir site olduğunuzu düşünerek sizlere olumsuz şekilde karşılama yapar ve sizleri gerek hit, gerek indeks gerekse sıralama olarak cezalandırabilir. Bunun için Google uğraşma ve çaba harcamanızı istemektedir. Eğer sizler de çaba harcar ve özel yazılar yazarak sayfalarınızı daha aktif hale getirmeyi başarırsanız o zaman başarıya ulaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken aslında çok basittir. Bir haber ya da yazıyı kendinizce doğru ve ya yanlış kendi düşünceleriniz ve kendi anlatımınızla sayfalarınıza taşımaktır. Google kaliteli bir arama motorudur. Sizlerin de kaliteli hizmet vermesini istemektedir.

İmla Kurallarının Önemi Nedir?

 Google için içerik hazırlanacaksa bu durumda insanlara değer verilmeli özgün içerikler sunulmalıdır. Bunun haricinde, kendi dilinizde imla kuralları bilinmeli ve buna göre yazılar yazılmalıdır. Google içerik hazırlama hususu önemli bir husustur. Çünkü sitenizin daha yukarılarda çıkmasını sağlayacak bir sistem sunan arama motoru olarak sizlerin de bu konularda hassas davranmanızı istemektedir. Eğer sizler bu konuda yanlış yazımlar ve imla hataları yaparsanız bu durumda Google sizlere aynı şekilde davranacaktır. Sizlere puanlandırma olarak daha düşük puanlar vererek sizlerin ilk sayfada çıkmanıza olanak sağlamayacaktır.

İçeriğin Sayısı Önemli Mi?

 Google konusunda içeriğin kelime sayısı da önemlidir. Sizden istenen kelime sayısından az yazmamalısınız. Örneğin Google news kayıtlı bir haber sitesinden en az 200 kelime olmalı demektedir. Zaten bir haberi anlatırken, bu konu hakkında bilgiyi insanlara geniş bir şekilde aktarmak gerekir. Ancak, bazen internet siteleri bu konuda hiç de hassas davranmayıp yazıp geçme yoluna ya da daha önce bahsettiğimiz kopyala yapıştır yoluna gitmektedir. Bu da insanların kalitesiz bilgi almasına ya da az bilgi almasına sebep olduğu için Google bu konudaki sayfalara çeşitli cezalar uygulamaktadır.

İçeriğin Konusu Önemli Midir?

 Google içerik hazırlama konusunda bazı kriterler uygulamaktadır. Bu kriterler doğrultusunda da dikkatli hareket edilmesi gerekli olduğunu bilmek gerekli. Bunun için de bir yazı yazılırken, öncelikle hedef belirlenmelidir. Bu hedefin belirlenmesinden sonra, yazılar ve içerik tamamen bu hedefe uygun olarak yazılmalıdır. Aksi halde yazılan yazının içeriğinin yanlış bir şekilde yazılmış olması neticesinde, Google sizlere düşük puanlar verecek ve bu da sizlerin ön sıralarda yer almanızın önüne geçmiş olacaktır.

Yazı Formları Ne Kadar Önemli?

 Yazılar yazılırken, özellikle kullanılan anahtar kelimeler kalın yazı fontuyla belirtilmelidir. Çünkü burada belirlenen anahtar kelimeler sizlerin de önemli ve kilit noktaları. Bu yüzden anahtar kelimeler özellikle içeriklerde bold olarak yazılmalıdır.

Bu arada yazı yazarken, dikkat etmeniz gereken bir başka husus ise, sürekli aynı cümlelerin ve kelimelerin tekrar etmemesi olacaktır. Çünkü yazıyı okuyacak olan kişiyi yazının yani içeriğin boğmaması ve akıcı bir dille yazılmış olması gerekir. Bu içeriğin değerini arttırır. Ayrıca içeriklerinizde kullanmanız ve dikkat etmeniz gereken bir başka husus ise, madde paragrafları ile siz de uzun makalelerinizde okuyucuları sıkmadan ayrıntılı anlatımlar gerçekleştirebilirsiniz.

İçerik İçin Tavsiyeler

 Google için içerik kadar içeriğin durumu da önemli olduğunu örneklerle anlatmaya çalıştık. İmla hatalarından, akıcı dil yapısına kadar her şey Google için önem arz etmektedir. Şimdi gelelim bir başka noktaya daha doğrusu son düzeltmelere, giriş gelişme ve sonuç bölümlerine dikkat etmelisiniz. Yani, giriş bölümü sizin anlatmak istediğiniz makalenin daha doğru tabirle içeriğin konusunu okuyuculara anlatmalıdır. Gelişme bölümü yani vücut bölümünde ise, sizler tam olarak anlatmak istediğinizi kendinizi okuyucunun yerine koyarak onları sıkmadan anlaşılır ve akıcı bir dille yazmanız gerekmektedir. Bunun haricinde, sonuç bölümü ise, vurucu bölümdür. Evet yazınızı bitiriyorsunuz ama, aslında içerik olarak son cümleyi kullanarak hem içeriğinizi hem de anlatımınızı özetlemiş oluyorsunuz. Bu sebeplerle sonuçta yazarken, bu konuda dikkat etmeli ve vurucu cümlelerle akıcı bir şekilde konuyu bitirmelisiniz.

Yazdığınız içeriğin bir başka önemli noktası ise, içeriği hazırlayacak olan kişinin konu hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Kısacası bütün bu anlattıklarımızı anlatabilmek için öncelikle bu iş hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Eğer bilgi sahibi olmadan bir içerik yazmaya kalkarsanız, Google içerik hazırlama konusunda bilgi sahibi olmadan yazı yazmaya kalkarsanız bu durumda Google sizleri tutmayacak ve bilgi verdiğiniz sitelerde de kesinlikle olumsuz karşılanacaksınız demektir. Kısacası, içerik hazırlamak kolay göründüğü kadar dikkat ve hassasiyet gereken bir olaydır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir