Startup Fikirleri

Startup Fikirleri

Startup fikirleri somut bir şey değil daha ziyade düşünce aşamasında şekillenen soyut şeylerdir. Çözüm odaklı olan, daha önce kimsenin yapmadığını yapan, böyle bir şeye toplumda ihtiyaç var diye düşünülen fikirler startup için son derece uygun olacaktır. Böyle bir fikriniz varsa hemen fikrinizi fayda-zarar yönünden, hitap ettiği kitle yönünden, maliyet yönünden değerlendirin ve ondan sonra adımınızı atın. Biz sizlere birkaç farklı startup fikirleri sunalım ki konu netlik kazansın.

Starup Sektörleri

E-Ticaret Sektörü

Alışveriş ihtiyacı günden güne sanal aleme taşınıyor. Alanında ilk olacak bir şey satan bir site kurabilirsiniz. Bunun illa ki ürün olmasına da gerek yok değişik fikirler olabilir.

Ya da internet sitelerinden ürün alırken uzun uzadıya süren ödeme faslını kısaltacak bir sistem kurabilirsiniz. Böylece daha hızlı alışveriş daha çok alışveriş anlamına gelecektir.

Siber Güvenlik Sektörü

Internet kullanıcıları için en büyük sorun güvenlik zafiyetleri. Özellikle de Türkiye gibi teknolojiyi geriden takip eden bir ülkede siber güvenlik sektörü pek gelişmemiş. Bu yüzden siber güvenlik sağlayan her sistem ve hackerlar gibi her kişi altın değerinde. İşte bu yüzden bu alanda yapılan her yenilik şimdiden startup fikirleri içinden bir numaraya aday denilebilir.

Yakın zamanda ortaya atılan bir fikir olan “fiziksel siber robot” diğer robotlara göre fiziksel tepkileri daha iyi olan bir sistemdi. Proje genelinde yüz tanıma, sistem zafiyetlerini kapatma, uzak sunuculardan gelen saldırıları bertaraf etme, anlık sms ile uyarma… gibi pek çok fikir bulunuyordu. Ancak bu fikir maddi destek yetersizliği nedeniyle hayata geçirilemedi.

Akıllı Telefon Sektörü

Teknoloji artık her konuda fark yaratan bir alan. Teknolojinin en bilinen ve kullanışlı olan hali ise akıllı telefonlar. Bu telefonlar her konuda ihtiyacı karşılıyor olsa da herkesin ortak şikayeti hafıza problemi. Hafızayı arttırma metotları veya bulut teknolojisi alanında ortaya atılacak startup fikirleri yoğun ilgi görecektir.

Turizm Sektörü

Turizm hem ülkeler, hem de kişiler açısından büyük bir gelir kaynağı. Neden sizin için de bir gelir kaynağı olmasın ki. İnsanlar gezmek için bir yere ilk kez gittiğinde genellikle pişmanlık duyuyor. Sebebi ise şuraya nasıl gitmem, burada nasıl kalmam ya da şu oteli bilsem orada konaklardım gibi pişmanlıklar. İşte bunları yasamamak için oluşturulacak bir gezi rehberi ilgiyle karşılanacaktır. Özellikle de günü birlik konaklama veya kısa süreliğine ev kiralama gibi fikirler çok ilgi görecektir. Bu fikirler en çok da yurtdışı seyahati yapanları sevindirecek. Çünkü tamamen yabancı olan bir yerde önbilgi hayat kurtarır.

Dijital Oyun Sektörü

Oyun kurucular aslında günlük hayatta yaşanılanlardan yola çıkan insanlardır. Onları iyi yapan şey ise hayal güçleri ile dijital ortama aktarmaktaki ustalıktır. İşte bu yüzden siz de bir oyun kurucu olabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir