Google Featured Snippet İçin Öneriler

Google Featured Snippet İçin Öneriler

Google Featured Snippets

Google araştırmaları ve diğer yapılan son araştırmalara göre özellikli kutucuk yani Google Featured Snippets, Google arama sonuçlarında ortalama %30 gibi bir yer edinmektedir. Özellikli kutucuklar yani Google Featured Snippets, arama sonuçlarında karşımıza çıkan en üstte yer alan açıklamalı küçük alanlardır. Sitenizi bu alanda görünür kılabilmek için neler yapmanız gerekir? Google Featured Snippets alanlarında sitenizin yer edinebilmesi yani görünmesini sağlayabilecek, uygulayacağınız bazı önerileri bu yazımızda sizinle paylaşacağız.

Google Aralarında Değer Gören Anahtar Kelimeler ve Kelime Gruplarını Bulun!

İlk olarak ziyaretçileriniz hangi aramalarla ilgilendiklerini araştırmalısınız. Bu konuda anahtar kelime araştırmak için bulunan araçlardan yardım alabilirsiniz. Firmanızın müşteri ilişkileri, pazarlama ve satış ekiplerinden fikir alarak müşterilerinizin en çok hangi konulardan bahsettiğiniz araştırın. Geri dönüş olan iletileri puanlayıp en iyi olanları aday sorgu olarak not edin. Bunu yaptıktan sonra bu sorulara verebileceğiniz en iyi cevapları bulun.

Müşterilerin En Çok Sorduğu Sorular Hakkında Araştırma Yapın!

Aslında müşterilerin en çok sorduğu soruları araştırırken net olan tek bir yöntem yoktur. İdeal olan yöntemleri size sunuyoruz. Bunlarda ilki şöyle: Google’ın Featured Snippets için nasıl davrandığını anlamalısınız. Bunun yanı sıra bu özellikli kutucuklar için sizleri nasıl yönlendirdiğini de anlamaya çalışın. Mesela sıradan bir internet kullanıcısı gibi arama yapın. Ürünler ve servisle alakalı arama yaptığınız zaman Google bu konuda hangi arama terimlerini, kelime gruplarını ve anahtar kelimeleri önerdiğini inceleyin. Müşterileriniz yaptıkları aramalarda Google size verdiği tavsiyeleri onlara da verecektir.

Yapılan araştırmalara göre elde edilen sonuçlar arasında Google, Featured Snippets‘de gösterdiği içerikler yalnızca sorulan soruya direkt cevap veren siteler değil ayrıntılı ve derinlemesine bilgi veren siteler tercih edilmektedir. 

Sorulara Cevap Veren İçerikleriniz Kontrol Etmelisiniz!

Bu aşamada potansiyel müşterilerin sorularına cevap vermede başarılı olacak olan sayfaları kontrol ederek tespit edin. Cevap vermede başarılı olan içerikler sizin için altın değerindedir. Çünkü girdiğiniz bu yarışta en iyi sonuçları elde etmede bu içerikler sizin en büyük aracınızdır. Müşterilerin soruların cevap veren bu sayfaları geliştirmek için uğraşın. Gerekli olan birçok özelliği sağladığı için çokta detaylı bir çalışma gerektirmez. Fakat sık sık deneyin.

Sorulara Cevap Vermede Başarısız Olan Sayfaları Belirleyip Geliştirin!

Yukarıda başarılı olan sayfalarınız için yapmanız gerekenleri açıkladık. Bunun yanı sıra potansiyel müşterilerinizin sorularına cevap vermede başarısız olan içerikleriniz yani sayfalarınız da elbette olabilir. Bunları tespit ederek optimize edin. Bu içerikler yerine yenilerini üretmeye çalışın. Ayrıca direkt cevap sağlayan alanlara linkte verebilirsiniz. Çoğu uzman bu yöntemin sayfaların değerini artırdığını savunmaktadır.

Sektörünüzde Yaygın Olarak Çıkan Google Featured Snippets’leri İnceleyin!

Yukarıda inceleme yaptıktan sorguların sonucunda Google’ın gösterdiği Featured Snippets‘leri analiz edin. Hangi formatta olduklarını inceleyin ve içeriğiniz aynı formata yakın mı değil mi analiz etmeniz gerekmektedir. Bu kutucuklar liste halinde mi tablo mu ya da bir paragraf mı detaylı bir şekilde bakın. Alakalı içerikleriniz bu formatta değilse aynı formata sokun.

İçerikleri Tamamlamayın Ve Yükleme İşlemini Yapın!

Son olarak bu aşamayı da yaptıktan sonra bekleme aşaması için hazırsınız demektir. İçerikleri yükledikten sonra web siteniz yeniyse Google Submit URL aracını kullanın. Böylece yeni içerikleriniz daha hızlı bir şekilde fark edilir.

Başarınıza Süreklilik Katın

Bekleme süreci aslında bir döngüdür. İçerikleriniz üzerinde sürekli yeni fikirler üretin. Ve en önemlisi mutlaka yeni içerikler üretin. Google Featured Snippets‘te görünür olmayı başaramadıysanız en baştan tekrar döngüyü başlatın. Eğer başardıysanız bu başarıya süreklilik kazandırmanız gerekmektedir. Google Featured Snippets‘teki başarınız ve konumuza süreklilik kazandıramadıysanız tekrar başa dönüp işe tekrar koyulun.

Son olarak başarınızı model olarak belirleyip diğer tüm sayfalarınızı buna göre iyileştirerek devam edin.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir