Google Üzerinde Artık TV Reklamları Verilebilecek

doubleclick

Artık DoubleClick Bid Manger aracılığıyla gelen reklam taleplerini toplanarak, TV reklamları Google üzerinden yayınlanabilecek. Google, DoubleClick Bid Manager aracılığıyla reklam verenler için Google, TV reklamları seçeneğine de hizmete sokacak. Bunun yardımıyla tüm dijital ve görsel yayın kaynakları artık tek bir kanal üzerinden yönetilebilecek. Başlangıçta Google, süreci en iyi şekilde yönetmek için Wideobit, Clypd gibi reklam platformları ile birlikte bu süreci ortaklaşa devam ettirebilir. Böylelikle Google üzerinden TV reklamları vererek geri dönüşüm oranını ve kullanıcı tutumlarını daha rahat şekilde kontrolü sağlanacak.

Çalışmalar şuan için hala devam ediyor. Bu hizmetin kullanıma sunulması 2018 başı gibi tahmin edilmektedir. İlk olarak başlangıç ve test için sadece ABD üzerinden yayına alınacak. Başarılı olduğu sürece ülkemizde de bu hizmetten yararlanmak mümkün olacak.

Zaten daha önce Google Fiber ile TV reklamları için Google ilk sinyalleri vermişti. Bu hizmet ile bu konuda Google’ın kararlılığı gözler önüne serilmiş oldu.

Google DoubleClick Nedir?

DoubleClik’in ne olduğunu aranızda bilmeyenler olabilir. Bu yüzden Google DoubleClik‘in ne olduğunu açıklayalım. İnternet’te reklam vermek isteyen firma, kuruluş ve kişiler kendi potansiyel hedef kitlelerinin mevcut olduğu sitelere reklama vermesini Google DoubleClick sağlıyor. Adwords ile entegre olarak çalışan DoubleClik, Adwords’ten farklı bir reklam aracıdır.

Bu araç sayesinde reklam vereceğiniz sitenin veya sitelerin günlük hatta aylık ziyaretçi sayısı, görüntülenme sayısı, yükseliş sağladığı anahtar kelimeler ve sitenin kabul etmiş olduğu reklam boyutları gibi birçok kriteri reklam verenle paylaşmaktadır. Bu sayede hedefinize daha rahat ulaşabiliyorsunuz. Reklam verenlerin mutlaka yararlanması gerektiği bir araçtır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir