E- Ticaret Satışı İçin Öneriler

E- Ticaret Satışı İçin Öneriler

E-ticaret Satışı  yapamıyorum diyen arkadaşlar için “E-ticaret satışı öneriler” adlı yazımızda size E-ticaret alanında daha iyi derecelerde satış yapmak için yapılması gereken adımları derledik. E-ticaret satışı için ilk önce pazar yerleri belirlememiz gerektiğini unutmayalım.

Pazar yerleri

Öncelikle yeni kural e-ticaret sitelerinin değerli hale gelmesinde en önemli etken pazar yeridir. Nasıl mı ? Yeni kurulan siteler hemen bir hevesle popüler olacağını zannederler ve görkemli bir açılış düzenlerler. Ama bakarlar ki sandıkları kadar talep görmezler. Yeni açılan bir sitede hemen talep olmaması çok doğaldır ve planlama yapılırken ilk bilinmesi gereken budur. Ama çoğu kez bazı dezavantajlardan ötürü hemen çöküşe uğrarlar.

  • Müşteri az , gelir az
  • Müşteri az, müşteri yorumu ve beğenisi az
  • Çok satış olmadığından ötürü fiyatlar yüksek
  • Bu işin böyle gitmeyeceğini anlayan eleman hemen işten ayrılıyor
  • Sabit geliri olmadığı için çalışan bulmakta güçlük çekiliyor
  • Zaman hızlıca geçtiğinden, motivasyonumuz düşüyor.

Bu sebeplerden ötürü, piyasaya yüksek komisyon ödemenin aslında çok doğal olduğunu unutmayın. Çünkü daha sonra sizde sitelerinize reklamları sızdırmaya başlayacaksınız.

Kampanyalar

Çeşitli kampanyalar düzenlemek, herkesin dikkatini çekecektir. Özellikle şu an günümüzde çok fazla avantajı olan ücretsiz kargo kampanyası çünkü müşteri küçük bir parça alışveriş yaptığında dahi onun yarısı kadar parayı da kargoya vermek istemiyor haklı olarak. Bu sayede ortaya çıkan ücretsiz kargo seçeneği ile bir çok e-ticareti daha değerli hale getirdi. Ek olarak örnek verirsek, kapıda ödeme seçeneği ve ücretsiz iade garantisi. Bir müşteri olarak, mennuniyetin sağlanması buradan başlar. Beğenmediği yada olmayan ürünü ücretsiz iade ile teslim edebilirse, o siteye daha güven ve talep artacağını unutmayın.

Reklamlar

Reklamlar bilindiği gibi hepimizin dikkatini çekmektedir. Ne kadar dikkat çekici bir reklam yaparsanız o kadar merak ve talep artacaktır. Örneğin google’a bir iphone 7 yazdığımızda tüm ilanlar karşımıza çıkacaktır. Fakat sizin bunlardan nasıl bir farkınız var, öne çıkmanız için nasıl daha iyi bir reklam hazırlanmalıdır öncelikle bunu belirlemelisiniz. Çünkü artık çoğu insan sayfalarca içerik okumaktansa, görsellere göre hareket etmeyi daha çok seviyor. Sadece google reklamlarıyla da yetinmeyin. Siz hiç uğraşmadan küçük sitelerde de ürününüzü dikkat çekecek hale getirebilirsiniz.

SEO

E-ticaretin değerli hale gelmesindeki en önemli etkenlerden biri de SEO’dur.

Eğer daha gelişmemiş bir siteyseniz ;

  • Site seo açısından uygun mu ona bakın
  • Sitenin seo problemlerine odaklanın
  • Anahtar  kelime seçin ve bu anahtar kelimeyi sık sık kullanmaya çalışın

Sosyal Medya

Eğer ki e- ticareti değerli hale gelmesini istiyorsanız sosyal medyayı çok iyi ve aktif kullanmalısınız. Günümüzde birçok e-ticaret satış işleri sosyal medya üzerinden dönmektedir. Bir ürün paylaştığınızda sadece sitenizde değil instagram,facebook,twitter gibi toplu yerlerde de etiketler kullanarak daha fazla etkileşim almasını sağlayın. Böylelikle daha çok insanı merak uyandıracak ve sitenize çekmenizi sağlayacaktır. Ne kadar çok aktif güncelleme yaparsanız instagram hesabınızda takipçi sayınızda artar eee doğal olarak da e-ticaretinize daha çok talep artacaktır.

Kullanıcı yorumu

Bilindiği gibi günümüzde artık müşteri memnuniyeti oldukça önemlidir. Müşterinin yorumlarını, deneyimlerini baz alarak siz kendi eksiklerinize ve ne yapmanız gerektiğine odaklanmalısınız. Örneğin, e-ticaretinizin değerli hale gelmesinde en önemli etken blog sayfasıdır. Müşteri sadece fiyatıyla yüz göz olduğu bir site sayfası değil ayrıca ayrıntılı içerikleri okuyabileceği ve de yorum yapabileceği bir site olmalıdır. Ve günümüzde çoğu e-ticaret firmasının kaçındığı şeylerden biri de telefon numarası verilmemesi sadece adres verilmesidir. Çoğu müşteri telefon numarasıyla şikayetlerini dile getirmek isterler çünkü siz sadece adresinizi verirseniz müşteri sizden geri bildirim bekleyemez. Bu yüzden ne kadar aktif ve hızlı olursanız o kadar çok talebinizin artacağını unutmayın.

Özetleyecek olursak;

E-ticaret satış yapmak isteyen arkadaşlar sitenizin tasarımına, SEO’suna ve kullanıcı yorumlarına çok dikkat etmelidir. Siteniz UX odaklı olmasına özen gösteriniz. Ziyaretçi tarafından bir site nasıl beğenilirse Google da siteye o derece de ilgi duyar. Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere…

E-ticaret satış arttırmak için :https://www.moradam.com/e-ticaret-seo/

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir