Mail Reklam Kampanyaları İçin Altın Öneriler

mail reklam kampanyaları

Mail reklam kampanyaları dijital pazarlama araçları arasında yer almaktadır. Fakat mail ile bilgilendirme yapmanın sonucu attığınız mailin okunmadan çöp kutusuna atılması ile sonuçlanmaktadır. Aslında oldukça etkili bir iletişim aracıdır. Mail reklam kampanyalarında bu olumsuz durumu yok edecek ve işinize yarayacak altın değerinde önerileri bu yazımızda paylaşıyoruz.

Spam Kutusuna Dikkat

Mail reklam kampanyalarında öncelikle göndermiş olduğunuz maillerin spam kutusuna düşmemesi gerekmektedir. Maillerin spam kutusuna düşüp düşmediğinden emin olmanız gerekmektedir. Mail reklam kampanyaları adına gönderilen maillerinin neredeyse tamamı spam kutusuna düşerek kullanıcılar tarafından okunmadan silinir. Mail sisteminizde yapacağınız iyileştirme ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Başlıklarınızla Etkileyin

Mail reklam kampanyaları için göndermiş olduğunuz maillerde başlık bölümünü mutlaka doldurmalısınız. Sadece doldurmak amacınız olmamalı, etkili bir başlık bulmalısınız. Kullanacağınız başlık reklamını yapmış olduğunuz ürünleri ve firmanızı kısaca tanımlamalı ve maili göndermiş olduğunuz kitlenin dikkatini çekmelidir. Öyle bir başlık kullanmalısınız ki maili gönderdiğiniz kişileri maili açmaya yönlendirmeli.

Sade ve Anlaşılır İçerikler

Mail reklam kampanyalarında kullanılan içerikler son derece önemlidir. Ürün ve firma tanıtımı için ürettiğiniz içerikler sade ve yalın bir dille hazırlanmış olmalıdır. Mailleri gönderdiğiniz kişiler tek seferde ne anlatmak istediğinizi ve verdiğiniz bilgileri tek seferde anlamlıdır. Mail reklam kampanyaları için üretilen içeriklerde süslü ve abartı bir dille yazılan içeriklerden uzak durmanız gerektiğini de unutmayın.

Anlaşılır Bir Dil Kullanın

Mail reklam kampanyalarında ürün tanımı yaparken devrik cümleler işe yaramaz. Herkesin anlayabileceği yalın bir dil kullanmanız gerekmektedir. İçeriklerde yabancı kelimeler kullanmak anlaşılırlığı zorlaştıracaktır. Bu yüzden yabancı kelime kullanımından kaçınmalısınız. Tüm bunlar sayesinde maillerinizi göndermiş olduğunuz kişiler gönderdiğiniz içerikleri daha rahat anlayarak konuya hakim olacaktır.

Görsellere Yer Vermeyi Unutmayın

Mail reklam kampanyalarında fotoğraf kullanımı hedef kitleyi etkileyen unsurdur. Piksel ve çözünürlük açısından kaliteli görseller ile gönderilen mailleri zenginleştirin. Kullanacağınız görsellerde kalabalık yapacak unsurlar bulunmamalıdır. İçerikleriniz de olduğu gibi sade görünüme sahip görseller kullanmalısınız. Yine içerikleriniz de olduğu gibi kullanıcıya vereceğiniz mesajı sade bir görselle vermelisiniz. Firmanızın iletişim kanallarına kullanacağınız görseller üzerinde yer verebilirsiniz. Böylece daha dikkat çekici olur ve kullanıcılar tarafından daha rahat görülür.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir