Şirketlerde SEO’nun önemi

Şirketlerde SEO'nun önemi

Günümüzde SEO’nun önemi her geçen gün artarken,işletmelerin çoğu SEO nedir bilmiyor.

İşletme sahiplerinin bir çoğu SEO stratejesine pek önem vermezler. Ama büyük şirket olmanın asıl ipuçları SEO’da saklıdır. Yüzde 40lık bir dilim gösteriyor ki, çoğu şirketler bu stratejiye sahip olmadığından yatırım yapmaktan çekinirler. Küçük bir girişimci ne kadar erken aktif fikir üretip SEO’yu işin içine sokarsa o kadar daha hızlı büyür. Hiç müşteri yokken şirkete müşteri yönlendiren SEO’dur. Kalkınmanın temelini oluşturan da zaten budur. O yüzden SEO’nun önemi nedir dendiğinde ilk bu cevapları sıralamanız gerekmektedir.

İyi bir SEO stratejisi geliştirirseniz, arama motorunda trafiğe takılmadan istenilen sayfayı anında müşterilerin ulaşması sağlanır ve bu sayede rakiplerinizden her zaman bir adım önde olursunuz.

Google, web sitelerini sıralamak için belli ölçüler kullanır. Ancak sıralama formülleri gelen taleplere göre her geçen gün değişir. Ve SEO yaklaşımı bunun neye bağladığını araştırıp, anahtar kelimeyi tahmin etmeye çalışıyor. Siz SEO’nun önemini ne kadar çabuk anlarsanız o kadar faydalı olur diye bunun için söylemiştik.

Kullanıcı tarafından bir meta açıklaması oluşturun, sizin sayfanız google de nasıl dikkat çekmeli? Sadece meta açıklamasını okuyarak insanları anında sitenize yönlendirmelisiniz.

Mesajlaşmayı özelleştirin. Google bir site hakkında sadece bir tane veri çıkarmaz. Kullanıcılara aramak istedikleriyle alakalı olan siteler çıkartır. Zaman harcamayı engelleyerek daha hızlı ve net bilgilere ulaşmayı sağlar. Yani aramak istediğiniz meta açıklamasından yola çıkarak aynı anlama gelen binlerce site koyabilir önünüze.

İçeriği sürekli yenileyin. Web trafiği yaşandığında sayfayı yenilemek güç olacağından sizin sayfanız diğerlerine göre daha dinamik olmalı. Unutmayın ki siz daha yolun başındasınız.  Büyük bir şirket haline gelebilmek için bu kuralları adım adım takip ederek, daha ileriye sürüklemek sizin elinizde.

Sadece yazıya bağlı kalmayın. Çok fazla kitap okuma alışkanlığımız olmayan bir millet olduğumuzdan uzun süre bir yazıya bakmayı sevmeyiz. Bu yüzden dikkat çekici ve aslında yazının içeriğini anlatan görselleri mutlaka ilave etmelisiniz.

Her şirket sadece yazılımcı veya tasarımcı değil aynı zamanda yeterince bilgili olan bir SEO uzmanı bulundurması gerekiyor.

SEO

SEO çalışmaları site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılıyor.Site içi SEO, site tasarımından yayınlanmasına kadar yapılan çalışmalara deniliyor.Search engine optimization çalışmalarında temel kısmını oluşturuyor. Site Dışı SEO ise back link çalışmaları başta olmak üzere sitenin arama motorlarında yükselmesini sağlıyor. Siteye ziyaretçi çekmesi için yapılan diğer çalışmaların tamamını kapsıyor.

SEO projeleri için düzenlenen site içi SEO çalışmalarının en önemlisini arama motorlarında kolayca bulunmayı sağlayan anahtar kelimeler ve etiketlerlerdir. Yani ne kadar çok etiketlere yer verirseniz, o kadar çeşitli alanda üst düzeye çıkabilirsiniz. Site dışı SEO uygulamalarının başarısı binlerce insanın siteyi ziyaret etmesini sağlar. Bunun için site ile aynı doğrultuda faaliyet gösteren sitelere link verilmesi ya da bu sitelerden SEO çalışması yapılan site için link alınması  sosyal medyada siteyi tanıtan reklam çalışmalarının yapılmasını sağlar. Farklı sitelerde yayınlanmak üzere siteyi tanıtıcı makalelerin yazılması site dışı SEO çalışmalarının en önemli unsurlarını oluşturuyor.

Kısacası,SEO’nun önemi kavranmadan yapılacak SEO çalışmaları yarardan çok zarar verebiliyor. Bu yüzden SEO’nun önemi konusunda bilgili olan SEO uzmanları tarafından SEO çalışmalarının yapılması gerekiyor.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir