SEO Dostu Ürün Açıklaması Nedir?

SEO Dostu Ürün Açıklaması Nedir?

Ürün açıklaması nedir? SEO dostu ürün ile nasıl bir bağlantı vardır? Gelin hep beraber inceleyim.

İnternet sitenizin  trafiğini attırmak istiyorsanız,yazılarınızda bol bol SEO dostu ürünleri kullanmanız gerektiğini  biliyor muydunuz? Dijital alışveriş dünyasında, bir ürün sayfasının SEO dostu olması, son kullanıcının istediği ürüne doğru şekilde ulaşması için kolaylık sağlamaktır. İnternet sitenizin trafiğini arttırmak için bu yazımda size bir kaç ipucu vereceğim.

Vurgulama yapın

E-ticaret siteleri sık sık yoğun rekabetin olduğu şartlarla karşı karşıya kalırlar. Yoğun rekabet ortamında rakiplerden bir adım daha önde olabilmek için daha farklı ve fazla içerik üretmesi,kendini geliştirmesi gerekiyor. Siz örneğin ürün hakkında yazılarınızı yazarken mutlaka başlık altında önemli yerleri vurgulamanız tüketicinin daha çok dikkatini çekecektir.Örneğin temel özellikleri kısa ve net bir şekilde maddeler halinde belirtin.

Ürünü Anlayın

Sattığınız ürünü tam olarak bilmezseniz, size karşı gelen sorulara cevap veremezsiniz. SEO dostu olması çok  Açıklaması net olan ürünler , SEO dostudur. SEO dostu olan ürünlerin ise talebi daha çok olur bunu unutmayın.

SEO dostu açıklama, öncelikle ürünü tam anlamıyla bilmenizi gerektirir. Bir ürünü bilmeden, genel bir giriş yazabilir, bazı özellikler öne çıkartılabilir ama sonuca varamasınız. Bir kaç adım da inceleyelim.

  • Kendi araştırmalarınıza da yer verin.
  • Teknik ayrıntılar için üreticiye sorun.
  • Ürünün amacını ve kullanımını mutlaka bilin.
  • Kullanıcıya demo sürümü denettirin.

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Her ürünün belli bir takipçi kitlesi vardır, önce bunu belirleyin. Daha çok hangi ürünlere talep var , hangi ürünlerden daha çok üretip satmalısınız gibi.. Ürünlerinize ilgi gösterecek kişileri iyi bilmeniz,ürün tanıtımı açısından ve SEO dostu ürünlerin artmasında fayda sağlayacaktır. Çünkü iyi tanıdığınız tüketicinin ihtiyaçlarını ve ilgilerini bilirseniz, onlara ürün hakkında daha etkileyici açıklama yapabilirsiniz.

Sade Ve Anlaşılır Olun

Bir ürün tanıtırken kullandığınız dil çok önemlidir. Çok süslü ve uzun cümleler yazarsanız karşıdaki okuyucu asla bunu okumaz çünkü sıkılır. Fakat sade olursanız, her zaman daha dikkat çekici olursunuz. Çünkü bir nesnenin ön bilgisi olması için fikir alması yeterli olacaktır.

Bilgilendirici Olun

Ürün hazırlarken sayfanızda mümkün olduğunca bilgilendirici olun. Siz olsanız hangi şartları arardınız ve karşıdaki o ürünün hangi özelliklerini bekler mutlaka bunları ekleyin. Bir SEO dostu ürün açıklaması, bir ürünün veya hizmetin pratik kullanımı ile birlikte asıl özellikleri ve avantajları açıklar. Tanıtım amaçlı olmaktan çok bilgiler verin.

Tek Ve Özgün Olun

Bir ürün sayfasının özgün olması SEO’nun  temel maddesidir. Cümlelerinizi yazarken kendi fikirlerinizi kullanın. Kopyala-yapıştır yapmayın. Çünkü ne kadar özgün olursanız, o kadar diğerlerinden farklı olursunuz.

  • Ürünün temel özelliklerinden bahsedin.
  • Ürünle ilgili pratik örnekler paylaşın.
  • Reklam için değil,alıcılarınız için yazın.

Anahtar Kelimelerin Önemini Bilin

Anahtar kelimelerin gereksiz yoğun kullanımı arama sıralamanıza zarar verir. Arama motorları muhtemelen tüm paragrafı tarayacak ve ne kadar anlamlı olduğuna karar vereceklerdir.

  • Aynı kelimeyi tekrar etmekten kaçının.
  • Arama motoru için değil, müşteri için yazın.
  • Önce bilgilendirici bir yazı yazın sonra SEO’yu enjekte edin.

‘Buzdolabı’ anahtar kelimesinin başlığında ve açıklamasında yer alan bu sayfadan yararlanırsınız.

 

Gerçekçi Olun

Yazınızı yada reklamınızı yaparken abartma yapmaktan kaçının.  Tüketiciler kalite için sunduğunuz olanaklara bakarlar. Olmadığınız şeyleri iddia etmeyin. Örneğin ; En güvenilir firma biziz, en çok satan şirket biziz gibi. Çünkü mutlaka müşteriler bunu araştırıp doğruları biliyorlardır ve bu şirketiniz için güven sarsar.

Kısacası, bu bir gelişim sürecidir. Yani satış yaptıktan 1-2 ay sonra geçmişe dönüp baktığınızda geçmişe göre daha iyi olduğunuzu fark edersiniz. Ve müşterinize daha fazla ürün açıklamasında bulunmayı talep edersiniz. Her geçen gün adım adım daha iyiye gidersiniz. Rakiplerini unutmayın,onları değerlendirin ve kendinizle karşılaştırın.İşinizde başarılı olmak için, ürünlerinizin temel faydalarını vurgulamayı da unutmayın. Yukarıda bahsettiğim tanımların sizin için yeterince faydalı olacağını düşündüm. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere..

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir