SEO Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

SEO Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arama motoru optimizasyonu yani kısaca SEO çalışmalarında amaç sıralamalarda en üst sıralara yükselmek ve bu sayede görünürlüğünüzü ve tanınırlığınızı daha da artırmaktır. Bu amaçla SEO hizmeti veren SEO ajansları ve SEO uzmanları piyasada yer almaktadır. biz bu gün SEO ajansı tercihinizde dikkat etmeniz gerekenleri sizlere aktaracağız. Bu hususlar aynı zamanda SEO uzmanları için de geçerli olduğundan kıyas yoluyla değerlendirmeler yapabilirsiniz.

Referans İşler

SEO ajansı ile anlaşmadan önce vaatlerinin yanı sıra referans işlerine de bakmanızı tavsiye ediyoruz. Zira herkes bir şeyler vaat ederken bunu başaranların sayısı sınırlı kalmaktadır. Bu işlerde dikkat edeceğiniz hususlar ise hangi işleri yaptıkları, ne kadar sürede başarı elde ettikleri ve kalıcı olup olmadığı gibi hususlar olmalıdır. Bu sayede daha isabetli kararlar alabilmek mümkün olabilecektir.

Garantili Anlaşma

SEO ajansları ile anlaşma yaparken sizlere uzun vadede garanti verip vermediklerine dikkat ediniz. Zira bazı SEO uzmanları ya da SEO ajansları geçici işlemler ile siteyi bir anda yükseltebilmektedirler ancak bu hemencecik terse dönmektedir. Hatta kullandıkları backlinkler yüzünden Google tarafından cezalandırmaya uğramakta ve tarihin tozlu sayfalarına doğru gömülmektesiniz. Dolayısıyla SEO çalışmalarının sizin sonunuz olmaması için iyi bir seçim şarttır.

SEO Uzmanı Sayısı

seo ajansı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Anlaşmaya varacağınız SEO ajansında çalışan SEO uzmanlarının sayısını öğrenmek onların iş yükü hakkında sizlere ipucu verecektir. Ancak belirtmek gerekir ki kaliteli SEO ajansları iyi iş bölümü ve planlama yaparak bu sorunun üstesinden gelmektedirler.

Sürekli İletişim Şansı

Anlaşmaya varacağınız SEO ajansındaki yetkili kişiler ile sürekli görüşerek işlemler hakkında bilgi alabilmeli ve bu sayede de anlık gelişmelerden haberdar olabilmelisiniz. Aksi takdirde o SEO ajansının sizleri başından atmak isteyen bir SEO ajansı ile karşı karşıya kalabilirsiniz bu da hiç istenmeyen bir durum olacaktır.

Makul Fiyat

SEO ajansı ile anlaşmaya varmadan önce piyasa araştırmasını iyi bir şekilde yapmalı ve bu şekilde teklif almalısınız. Ayrıca bu anlaşmayı da uzun süreli yapmanız sizlerin SEO’da başarı elde edebilmesi için son derece önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir