E-Ticaret İçin Blog Kullanımı

E-Ticaret İçin Blog Kullanımı

E-ticaret sektörü içerisinde faaliyet gösterenler için blog stratejisi pek de anlamlı bir şey değilmiş gibi gelebilir ancak faydalarına değindiğimiz zaman göreceksiniz ki blog sayfası olmadan olmaz. Bu sebeple eğer internet üzerinden bir pazarlama stratejisi arıyor iseniz yöntemlerinize kesinlikle blog oluşturmayı da eklemenizi tavsiye ederiz. Peki blog oluşturmanın faydaları nelerdir?

Görünürlüğü Artırma

SEO çalışmalarında arama motorlarında görünmek istiyor iseniz kaliteli içerikler üretmeniz gerekmektedir. Bu içerikleri kullanıcıya göre ayarlamalı ve sunmalısınız. Böylelikle bir marka değeri oluşturmaya doğru yol alabilirsiniz. işte blog sizlere bu imkanı tanıyacaktır. Kullanıcıların yorumlarının da bulunacağı bu blog belki de ürünlerden daha çok ziyaret edilecek bir yer haline gelecektir.

Satış Danışmanı: Blog

Bir mağazaya giren kimseler kendileri ile ilgilenecek bir görevli ararlar değil mi? Özellikle ne aradıklarını da tam olarak bilmiyorlarsa bu durumda satış danışmanları onları istediği gibi yönlendirebilecektir. İşte sizler de blog sayesinde bu satış danışmanının yaptığı görevi sitenize taşıyabilirsiniz. Bu durum satışlarınızda belirgin bir oranda artışa katkıda bulunacaktır.

Blog Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Müşterilerin bir ürünü alabilmeleri için onlara 7 defa bir ürünü göstermek gerektiği şeklinde bir pazarlama şartı bulunmaktadır. İşte bu şartı yerine getirebilmek için blog çok iyi bir fırsattır. Ancak blog içerisine yazı eklerken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır ki bunlar sizi rakiplerinizden daha da öne çıkaracak ve satışlarınızı artıracaktır.

Kaliteli İçerik

Blog içinde paylaştığınız yazı veya görsellerin konuyu derinlemesine bir şekilde incelemesi gerekmektedir ki satın alma işlemi gerçekleştirecek kullanıcılar ürün hakkında her türlü bilgiye sahip olmalıdır. Dolayısıyla bilgi içerikli yazı paylaşılması son derece önemlidir. Bu sayede müşteriler aradıkları ürünün hangisi olduğuna daha iyi kanaat getirebilirler.

Doğru İçerikler

Blog sayfanızda paylaşacağınız içerikler bilgi içerikli olmalıdır ancak bu bilgilerin de doğruyu yansıtmaları son derece önemlidir. Örneğin bir ayakkabının deriden yapıldığını, ortopedik olduğunu fiyatının ne olduğunu yazabilirsiniz ancak bunların yanına da sıcak havalarda giyilmesi zordur ya da ayağı taraklı olanları rahatsız edebilir gibi unsurların eklenmesi gerekmektedir. Böylelikle müşteriler bu samimiyetinizi ödüllendirecek ve satışlarınızda artış yaşanacaktır. Zira her ürünün dört dörtlük olmasını da elbette bekleyemeyiz dolayısıyla bu bilgileri müşterilerinizden saklamayınız. Aksi takdirde bu durum sizlere olumsuz bir geri dönüş yapacaktır.

İşte sizler de yukarıda bahsettiklerimiz ışığında e-ticaret siteniz için bir blog düzenleyebilir ve bu sayede satışlarınızı artırabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir