SEO Uzmanı Nasıl Olmalı

SEO Uzmanı Nasıl Olmalı

Firmanızda SEO ekibi kurmak ya da SEO ajansınıza SEO uzmanı almak istiyorsanız yazımızda belirteceğimiz kriterleri taşıyıp taşımadığına dikkatlice bakmanız gereklidir. Eğer bu özellikleri taşımıyor ise bu durumda kendisiyle çok fazla yol alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Ayrıca belirtmek gerekir ki ufak tefek eksiklikler tolere edilebilir. Eğer kişi öğrenmeye açık ise bu durumda küçük meseleleri sorun yapmaya gerek yoktur.

SEO’nun Özüne Hakim Olma

SEO uzmanı SEO’nun özüne hakim olmalıdır ve bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan müşterilere basite indirgeyerek işin özünü anlatabilmelidir. Bu aşamada da sabırlı olması gerekmektedir. Zira hiçbir şey bilmeyen bir kişiden hemencecik SEO faaliyetlerini anlamasını bekleyemezsiniz ki zaten anlasa SEO uzmanına gelmezdi.

Google Algoritmalarından Haberdar Olması

Google bilindiği üzere sürekli bir şekilde algoritma değişikliği yapmaktadır. Bu değişikliklere hakim olmayan bir kişinin ise SEO faaliyetlerini etkin bir şekilde yapabilmesi mümkün değildir. Bu kapsamda Panda ve Penguen algoritmaları son çıkan algoritmalar olarak iyi bilinmelidir. Ayrıca bilmek de yeterli değildir. Bunu uygulamaya dökebilme kabiliyetinin olmasına da dikkat edilmelidir.

İçerik Pazarlaması ve SEO İlişkisini Bilmeli

SEO uzmanının içerik kalitesine oldukça önem vermesi gerekmektedir. Dolayısıyla bu konudaki hassasiyetine bakarak incelemeye tabi tutmalısınız.

Takip Edilen SEO Kaynakları

SEO uzmanı dünyaca yakından takip edilen SEO kaynaklarını yakından takip etmeli ve bilgilerini sürekli bir şekilde güncellemelidir. Bu kaynaklar arasında ise Distilled, Search Engine Land ve Moz gibi kaynakların yer almasına dikkat etmelisiniz.

Sosyal Medya ve SEO İlişkisine Önem Vermeli

Bir SEO uzmanının sosyal medya platformlarını SEO çalışmaları sırasında etkin bir şekilde kullanabilmesi gerekmektedir. Bu sebeple sosyal medyaya verdiği önemi sorarak öğrenmeniz önemlidir.

SEO Operasyonlarını İyi Derecede Bilmeli

Bir SEO uzmanı SEO operasyonları konusuna hakim olmalı ve bunları iyi bir şekilde uygulayabilmelidir. Bu kapsamda site içi ve dışı SEO çalışmaları ile birlikte pazar araştırması, rakip analizi gibi operasyonları iyi bir şekilde yapabilmesi gerekmektedir.

SEO’da KPI’ların Neler Olduğunu Bilmeli

SEO çalışmalarında faydalanan verilerin neler olduğunu bir SEO uzmanı iyi derecede bilmelidir. Bu göstergelerden bazılarını geri dönüşüm oranı, tıklanma sayısı, sayfada kalma süresi, organik trafik ve hedef kelime gibi sıralamamız mümkündür.

Site İçi SEO Çalışmalarına Hakim Olmalı

İyi bir SEO uzmanı site içi SEO çalışmalarını bilmeli ve iyi bir şekilde uygulamalıdır. Site içi SEO çalışmaları kapsamında sayabileceğimiz hususlar ise anahtar kelime kullanımı, site içi linkleme, başlık, içerik özgünleştirilmesi ve kaliteli içerik oluşturulması şeklinde sıralamak mümkündür.

Google Analytics Kullanma Yeteneği

İyi bir SEO uzmanının iyi derecede Google Analytics kullanması gerekmektedir. Zira Google’ın siteniz hakkındaki verileri sizler için hayati önem arz etmektedir. Ayrıca bu verileri doğru bir şekilde analiz ederek sorun tespiti yapabilme ardından da çözüm üretebilme yeteneği son derece önemlidir.

SEO Referansları

SEO uzmanı işe alırken eski yaptığı işleri sormanız ve bu alanda ne kadar tecrübeli olduğunu öğrenmeniz gerekir. Ancak  bu demek değildir ki genç yeteneklere şans vermeyin lakin yine de tedbirli olmak da fayda vardır.

SEO’da Sonuç Alma Süresi

Eğer işe almayı düşündüğünüz SEO uzmanı sizlere kısa sürede iyi bir SEO çalışması yapacağını vaat ediyorsa o uzmandan uzak durmanızı tavsiye ederiz. zira SEO çalışmaları uzun vadeli çalışmalar olmaktadır.

Son olarak belirtmek gerekir ki iyi bir SEO uzmanı tayini için yukarıdaki hususlar sizler için son derece önemli olacaktır. bu hususları göz ardı etmeden iyi bir SEO uzmanı bulabilmenizi temenni ederiz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir