Kurumsal Seo Danışmanlığı Neden Gerekli?

Kurumsal Seo Danışmanlığı Neden Gerekli?

Kurumlar öncelikle yapması gerekenlerden biride, profesyonel SEO danışmanlığı almalıdır. Peki neden SEO danışmanlığı almalıdır? Yada kurumsal SEO’nun ne olduğunu biliyor musunuz? Gelin hep birlikte bunun önemine bakalım.

Kurumsal SEO nedir?

Kısaca, firmaya özel olarak hazırlanan SEO çalışmalarına  kurumsal seo çalışmaları denir. Kurumsal SEO’nun temel amacı, müşterileri firmanın sitesine çekebilmek ve  kalıcı olmalarını sağlamaktır. Marka değeri yükseltebilmek için sadece ziyaretçi peşinde koşmak yeterli değildir. Aynı zamanda, doğrudan hedef kitlenin de yakalanması gerekir. Bu noktada kurumsal SEO devreye girer. SEO hizmeti almak kurumsal firmalar için de bir tehdit olarak düşünülebilir. Bu tehdit hem prestij hem de ekonomik olarak değerlendirilebilir.

Kurumsal SEO Çalışmaları Nelerdir?

Rakip analizi

İlk öncelikli amaç,rakiplerinizi arama motorunda geçmektir. Bu konuda başarılı rakiplerinizin SEO konusunda ne yaptıklarını takip edebilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması

Sektörde en çok arama yapılan anahtar kelimeler analiz edilmeli, bu anahtar kelimelerin sitenizle ve site içeriğinizle uyumlu olanları kullanmanız gerektiğini unutmayınız.

Site İçi SEO

Bir önceki adımdaki analizler sonucu elde ettiğiniz anahtar kelimelere yönelik site içeriğiniz düzenlenir. Bununla birlikte, link yapısı, kodlama hataları gibi birtakım teknik düzeltmeler de yapılır. Kurumsal SEO’nun olmazsa olmazıdır.

Sosyal Medya Stratejisi

Sorulardan yola çıkarsak. Ne tür içerikler sosyal medya da en fazla beğeni yada etkileşim getirir? Hangi tür içerik paylaşmalıyım ki en üst sıralara çıkabileyim? Sosyal medya da sektörle ilgili nelere yer vermeliyim?  Bu gibi sorulara cevap vererek firmanıza en uygun cevapları sosyal medyanızda paylaşabilirsiniz. Unutmayın ki, her zaman cevap verebileceğiniz ve mutlaka bilginiz olan konuda yazılar paylaşın.

Raporlama

Aldığınız kurumsal SEO hizmetini kaliteli olarak nitelendirebilmeniz için yapılan çalışmaların şeffaf bir şekilde yapıldığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Yapılan çalışmalardan adım adım haberdar olmalısınız. Yani sizin işiniz başa bir görev dahi olsa kurumsal SEO’nun bir yapboz gibi birbirini tamamladığını unutmamanız gerekmektedir.

Kurumsal Firmalar Neden Profesyonel SEO danışmanlığı almalı?

Kendi başına SEO uzmanlık alanıdır.

SEO ile birlikte Google Adwords, tasarım, yazılım, sosyal medya yönetimi, e-ticaret yönetim süreçleri, bilgi işlem gibi yapılacak her şeyi tek kişiye yaptırma hedefinde olan ilanlar görürsünüz. Tüm dijital pazarlama süreçlerine hakim personeller bulabilirsiniz. Fakat yetkinlikteki kişinin tüm süreçleri yürütmesi beklenemez. Dijital pazarlamada da ayrı ayrı temsil edilen fonksiyonlar vardır.

Kurumsal Firmalar İçin SEO Bir Bilgi Birikimidir.

Kendi başına uzmanlık gerektiren SEO kurumsal firmalar için analitik yaklaşım ve ciddi bir tecrübe ile başarıya ulaştırılabilir. SEO tecrübesi oluşturmak çok zorlu bir süreçtir. Gerekli hedefler belirlenerek yola çıkılmalıdır.

SEO Operasyonel Olarak Güncel Takip Gerektirir

Arama motoru algoritmaları sürekli ve düzenli olarak değiştiğini baz alırsak, bu yönde yapılan çalışmalar arama motoru optimizasyonunun en önemli parçasıdır.  Arama motoru botları web sitelerinin doğruluğunu kontrol ettiği gibi kullanıcıların geldiklerin yaşadıkları deneyimi ve çeşitli sosyal mecralar üzerindeki etkileşimini de takip ediyorlar. Günümüzde web üzerinde Facebook, Twitter, Snapchat, Pinterest vb güçlü platformların sayısı arttıkça arama algoritmaları daha kompleks hale geliyor. Bu gelişmeden ötürü, güncel veriler üzerinden bu gelişmeleri takip stratejisi geliştirilmeli.

Doğru Kişilerin Geliştirmediği Strateji Negatif Etki Oluşturur.

Bilinçli olarak yapılmayan içerik ve backlink çalışmaları arama motoru güncellemeleri sonrası sıralama kaybolur hatta yok olur. Güncelleme sırasında bir çok site kendini kaybediyor. Bunun maddi ve manevi zararlarından ötürü, bir şirket eşliğinde yol izlemek sizin açınızdan faydalı olacağını düşündük.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir