NEGATİF SEO NE DEMEK? NASIL KORUNURUZ ?

NEGATİF SEO NE DEMEK? NASIL KORUNURUZ ?

Negatif SEO evet doğru duydunuz. SEO nasıl negatif olur demeyin, Şimdi duyacaklarınıza çok şaşıracaksınız.

Negatif SEO, arama motoru optimizasyonunun tam tersidir. SEO uygulamalarının amacı bir sayfanın, sitenin arama sonuçlarında görünülürlüğünün arttırılmasını hedefler. Negatif SEO bu işlemin tersini, bir sitenin arama sonuçlarındaki performansını kötü etkilemeyi, sıralamasını düşürmeyi , etkileşim oranın daha çok azalmasına neden olur.

İşte bu nedenle negatif SEO problemi ve ondan nasıl korunulabileceği hakkında bir şeyler öğrenmeyi şirketiniz hakkında faydalı olacağından umuyorum.

Negatif SEO’ya dahil olanlar nelerdir?

  • Web sitesini hacklemek
  • Web sitesini spamlamak
  • Kopya içerik sorunlarına yol açmak
  • Sahte profil açarak kötü yorumlar yapmak
  • Siyah şapka tekniği

Bu maddeleri siz sürekli duydunuz evet ama sizin web sitenize böyle bir şey olmadığı için pekte önemsemediniz.

Herhangi birinin negatif SEO olduğu nasıl anlaşılır?

Evet engellemek,düzeltmekten daha kolay. Ama biz isteriz ki tek tek engellemek yerine böyle bir şey olmadan önüne geçmek. Gelin şimdi bunları nasıl anlayacağız bir bakalım.

Google Aramasındaki Uyarıları Dikkate Alın

Hepimiz Google aramasını kullanıyoruz öyle değil mi ? Bu yüzden performansınızı arttırmak için çok kullanışlı Google araçları bulunuyor. Bundan ayrı olarak, web sitenizin güvenliğini takip etmek için Google WebMaster kullanabilirsiniz.

Uyarılar sayesinde anında harekete geçin. Yalnızca Google WebMaster  panosuna gidin, önce sayfanın sağ üst köşesindeki ayarlar bölümüne  ve ardından arama konsolu ayarlarına tıklayın. Burada, mail bildirimlerine izin verin. Artık, uyarılar otomatikman gelen kutunuza gönderilecektir. Sitenize herhangi bir şey olursa veya beklenmedik herhangi bir gelişmede bir an önce bilgilendirileceksiniz. Bu bildirimler, web sitenizin kötü amaçlı yazılımlar tarafından saldırıldığı durumlarda size bilgi verecektir.

Backlink profilinizi takip edin

Düşük kalite de linkler de en popüler negatif SEO uygulamalarındandır. Bu bağlantılar yüzünden her gün profilinizi kontrol etmeli ve backlink yapmalısınız. Diğer bir yandan, spam amaçlı mail gönderen web site sahipleri, sizi taklit edebilir ve sizin linkinizin kaldırılmasını talep edebilir. İşte bu nedenle, her zaman işletmenizin iletişiminde profesyonel mail adresinizi kullanın

Link Reddetme Araçları Kullanın

İnanılmaz miktarlardaki düşük kalitede, sıralamanızın düşmesine ve hatta bir cezaya neden olan backlinkler içerebilir. Öncelikle ondan kurtulmak için elinizden ne geliyorsa yapmalısınız. Eğer sizin kaynaklarınızı gösteren spam gibi görünen linklerin web site yöneticileri ile iletişime geçip kaldırılmasını istediniz ve onlar bununla ilgilenmediyse yardım için Google’a danışabilirsiniz. Google bunlardan kurtulmak için bir link yayınladı. ” Disavow Tool ” 

Kopya İçeriklerine Dikkat Edin

Sizin içeriğiniz kopyalanıp, başka sitelere yapıştırılabilir ve bu da bütün internet sitelerine yayılabilir. Günümüzde en çok rastlanan negatif SEO örneklerinden biridir. Kaynakların kim tarafından kullanıldığını tespit etmek için Copyscape kullanabilirsiniz.

Şifre Koruma Güvenliğini Arttırın

Sitenizi, hackerlardan ve kötü amaçlı yazılımlardan kırılması imkansız şifreler ile koruyun. Şifreleri oluştururken, numaralar, küçük ve büyük harfler ve özel karakterlerden oluşmasına dikkat edin. Onları gizli bir cihazın içindeki gizli bir dosyada saklamayı ihmal etmeyin.

Google kimlik denetleyicisini ” Google  Authenticator “ kullanarak sitenizin korumasını güçlendirebilirsiniz.

Veri tabanının düzenli olarak yedeklerini oluşturun çünkü içerikleriniz her an silinebilir veya çalınabilir bu yüzden yedeklemeniz gerekmektedir.

Sosyal Medyayı Gözlemleyin

Şirketiniz veya ürününüz hakkında bir kişi memnuniyetsizliğini sosyal medyadan bildirebilir. Sahte hesaplar açarak sizi spamlayabilir hatta hackleyebilir.  Bu yüzden sosyal medyayı düzenli olarak kontrol edin ve adınızın nasıl geçtiğine önem verir.  ” Sosyal medya izleme araçları “ bu konuda size yardımcı olacaktır.

Düşman edinmeyin, dost kazanmaya bakın

Negatif SEO, tüketicilerde aranızdan kötü bir konuşma sonucunun bir sonucu olabilir. İntikam almak için her yere başvurur ve bu noktada sizin iletişiminize dikkat edin ve dostça yaklaşmaya özen gösterin.  Kibirli olmayın,empati kurun bizden size tavsiye.

Sitenizin hızına bakın

Sitenizde ani bir yavaşlama olabilir. Eskisine göre aktif kullanamayabilirsinBu da her gün izleme yapmanız gerektiğinin başka bir yönüdür. Bunun için, mevcut  web siteme yükleme hızlarını size bildiren araçları kullanın.

İstatiksel olarak, negatif SEO’lar sık sık gerçekleşmiyor ve art niyetli ve negatif SEO saldırıları gibi algılanan bazı saldırıların da başka şeyler olduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzden sizi bilgilendirmek için böyle bir yazı yazma gereği hissettim. Umarım bilgilendirici olmuştur.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir