SEO Hakkındaki 6 Efsane

SEO Hakkındaki 6 Efsane

Çevrimiçi pazarlama dünyasında, yanlış bilgilendirme çok fazla vardır. Ve inanılmaz derecede dinamik olan, hızla gelişen dünya tarafından bu yanlış bilgilendirmeler katlanarak artmaktadır. Arama motoru optimizasyonu veya SEO hakkında bildiğinizi (hatta bilmediğinizi düşündüğünüz şeylerin çoğu) birkaç yıl önce doğrulanmış olabilir ancak aynı zamanda değişmiş de olabilir. Bunlardan biri her zaman biraz abartılmıştır ve efsaneleşmiştir.

 

İşte SEO hakkında daha akıllıca fikirlere sahip olmak ve SEO’yu daha iyi öğrenmek için bilmeniz gereken efsanelerden bazıları:

 

1.Meta etiketleri açıklamaları sıralamalarınıza yardım eder.

 

Artık değil; Aslında, meta etiketleri artık Google ve Bing tarafından dizine eklenmeme kararı alınmıştır. Ancak bunları tamamen görmezden gelmeyin: Meta etiketleriniz, arama sonuçlarında bağlantınızla birlikte görüntülenen metni oluşturur. Bu daha çekici bir açıklama demektir, diğer kullanıcıların sitenize girişini, tıklama sayısını artırır.

 

  1. Size gelen daha fazla bağlantı her zaman daha iyidir.

 

Yanlış. Google’ın algoritmasına yönelik en son gelen tüm güncellemelerde arama kısmı, kalite düzeyinin artması için bir öncelik oluşturmuştur. Daha önce uğramış olduğunuz binlerce düşük kaliteli bağlantı sıralamaya yönlendirilir; Aslında, bu bağlantıları oluşturmak veya bu bağlantılarda yapmış olduğunuz gezinti sitenizin spamlanmasına sebep olabilir ve siteniz cezalandırılabilir.

 

Ürünleriniz, hizmetleriniz veya endüstrinizle alakalı sitelerden bağlantılar elde etmeye ve bu bağlantıların araştırmasını yaptığınız ilgili metinle alakalı olmasına özen gösterin. Sitenize bağlantı veren “mavi widget’ınız” ile ilgili bir blog incelemesi, bazı sitelerin altbilgisinde veya kenar çubuğunda yer alan “mavi widget” dan daha değerlidir.

 

3.Pagerank hala çok önemli.

 

Google’ın pek de ünlü olmayan sayfası Pagerank (Google’ın kurucularından ve şu anda CEO’su olan Larry Page’den sonra bu isim sayfaya konulmuştur.) her web sitesinin genel otoritesinin 1 ile 10 arasında sıralanmasıdır. Sayı arttıkça, sıra da o kadar yüksek olur. Geçmiş yıllarda, görünüşte çok güçlü olan bu numaralandırma SEO uzmanlarının ilgisini çekmiştir.

 

Ancak bugün, Google’ın algoritması herhangi bir göstergenin ötesinde gelişmiştir.. PageRank hâlâ var ve eğer sitelerin birbiriyle her şeyi eşitse, daha yüksek bir PageRank daha düşük bir puan çıkarır.

 

Gelen bağlantılarda olduğu gibi: Los Angeles’ta bir dişhekimliği uygulamasını çalıştırıyorsanız, Los Angeles’taki doktorları ve dişçileri inceleyen bir sitenin, PageRank’i 4 olsa bile, hiçbir kaliteli bilgi ve bağlam içermeyen ancak ücretle satın alınarak daha yüksek bir PageRank’e sahip bir siteden daha önemli olduğunu ve işinize yarayacağını göreceksiniz.

 

4.Google, anahtar kelime bakımından zengin alanları tercih eder.

 

Geçmiş yıllarda, Google, alan adındaki anahtar kelimelere (URL olarak) fazlasıyla önem veriyordu. Örneğin, hepsiburada.com, “hepsi burada” aramasında kesinlikle birinci sırada yer alıyordu.

 

“Artık böyle olmayacak.” Diyor Google. Eğer hepsiburada.com aslında aranan konuyla ilgili daha yetkili, daha güvenilir site olduğu için hala birinci sırada yer alacaktır. Yalnızca alan adı    (url) nedeniyle değil.

 

  1. Web Siteleri Arama Motorlarına ‘Gönderilmiş’ olmalıdır.

 

2001’de şirketimin, Wpromote’un sağladığı ilk hizmet budur. Fakat 2012’de böyle miydi? Tam olarak da öyle değil. Bu noktada, herhangi bir siteden sizin sitenize herhangi bir bağlantı varsa, siteniz Google tarafından hızlı bir şekilde keşfedilecektir.

 

Dizine eklenmenin, yüksek sıralamalara ulaşmaktan çok daha zor olduğunu belirtmek istersiniz; ancak bu ilk gönderme basamağı (dizine gönderme işlemi) artık gerekli veya yararlı değildir.

 

  1. İyi bir Seo temelde hile ile ilgilidir.

 

Yanlış, yanlış ve yanlış. Google’ı kandırmak” için girişimde bulunan bazı SEO uzmanları hala var olsa da, bu kesinlikle iyi, kalıcı bir SEO sağlamanın başarılı bir yolu değildir.

 

İyi bir SEO, eşsiz içerik ve mükemmel kullanıcı deneyimi sunan, alakalı ve bilgilendirici bir web sitesi oluşturmaktır. Ayrıca sitenize backlink sağlamak için içeriğin paylaşılıp dağıtımını teşvik etmektir.

Sonuçta, Google’ın yüksek sıralamalarla ödüllendirmek istediği şey iyi bir SEO’dur. Bu nedenle arama motorlarını “kandırmak” size bir şey katmayacaktır.

 

Başka çevrimiçi pazarlama konularını araştırıp, onlar hakkında yazmak istiyoruz. Önerileriniz varsa lütfen bizimle paylaşın.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir