SEO Stratejileri ve İpuçları

Yerel bir işe sahipseniz, nişinizin yerel arama sonuçlarına da sahip olmak isteyeceksiniz. Peki, bu arama sonuçlarından elde edilecek içeriği nasıl belirlersiniz? Neye odaklanmanız gerekir? İşte bu yazıda kendi SEO içeriklerinizi oluşturmak için kullanabileceğiniz ipuçlarını bulabilirsiniz.

Yerel SEO Yerel İşletmeler içindir

Elde edeceğiniz yerel arama sonuçlarına göre sıralama yapmayı planlıyorsanız belirli bir köy, mahalle veya kasabadaki kişilerin web sitenizi kolayca bulmasını ve ziyaret etmesini istersiniz. Çoğu durumda, amacınız doğrudan siteniz üzerinden satış yapmamak olacaktır. Satış yapmak yerine web siteniz, insanları mağazanıza, uygulamanıza veya sizi sahip olduğunuz yetenekler için işe almalarına yönlendirecektir. Yerel bir kitleye odaklanan web siteleri, ulusal veya global bir kitleye odaklanan web sitelerinden farklıdır. Çoğu zaman, ziyaretçileriniz verdiğiniz hizmetlerle ilgileniyorsa onlarla yüz yüze bir iletişim içinde bulunursunuz. Rakipleriniz, sizin özel nişinizdeki diğer yerel girişimcilerdir. Belki de rakiplerinizi çok yakından tanıyorsunuzdur.

Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelime araştırması zor olabilir. Ancak, yerel bir girişimci iseniz düzenli olarak takipçilerinizle buluştuğunuz için büyük bir avantaja sahipsiniz. Ararken nelere dikkat ettiklerini, nasıl davrandıklarını onlara sorun! Favori müşterilerinize, web sitenizi ilk ziyaret ettikleri zaman ne aradıklarını sorun. Bunlar sizin için değerli bilgiler olacaktır. Tabi ki buna takılıp kalmayın. Başka arama terimlerini de araştırın. ( Çünkü sadece müşterilerinizle ilgilenirseniz, başka kitleleri kaçırabilirsiniz.)

Yerel Başlıklar Yazın

Google’ın arama sonuçlarında göstereceği web sayfanızın snippet’inin yerel SEO için en uygun hale getirildiğinden emin olun. Bunu yapmak istemenizin sebeplerinden biri, Google’ın yerel bir kitleye odaklandığınızı görmesidir. Diğer sebebi ise kitlenizin sizi yerel bir işletme olarak tanımasını istemenizdir.

Odaklandığınız kitle, yakınlarda bir kuaför, fırın veya evine çağırabilecek bir marangoz arıyor olabilir. Bu saydıklarımı yakınlarında bulabilmek için internette bu ihtiyaçlarının yakında olduğunu gösteren sonuçlara tıklayacaklardır. Bu, yerel arama için önemlidir. Snippet’ inizin, işletmenizin bulunduğu yeri doğru gösterdiğinden mutlaka emin olun. Mesajlarınızın ve sayfanızın başlıklarının açık olduğundan da emin olun. Snippet’inizin, arama sonuçlarında neye benzeyeceğini görmek için Yoast SEO Snippet Önizlemesini kullanın.

Harika Bir İlk İzlenim Yaratın

İnsanları arama sonuçlarında snippet’ inizi tıklamaya ikna ettikten sonra, onları web sitenizde kalmaya ikna etmeniz gerekir. Eğer sitenizden hemen çıkılma oranı yüksek olursa bu sitenizin Google arama sonuçlarındaki sıralamasını düşürecektir. Bunun olmasını istemiyorsanız siteyi ziyaret eden kişilerin üzerinde müthiş bir ilk izlenim yaratmalısınız. Terapist, doktor, kuaför veya marangoz olduğunuzda insanlara kendinizi satmak zorundasınız. İnsanlar kiminle iletişim içine geçeceklerini iyi bilmek istiyorlar. Güçlü bir ilk izlenim yaratmada iyi bir fotoğraf işinize yarayacaktır. Web siteniz yaptığınız işi yansıtmalıdır. Bir dükkanınız varsa, web sitenizde işletmenizin hatta çalışanlarınızın fotoğraflarını mutlaka yayınlayın. Hatta video koymak, işinizi web sitenizi ziyaret edenlere tanıtmanız için harika bir yol olabilir.

İşiniz Hakkında Yazın

Yerel arama sonuçlarına göre sıralama yapmak için, yerel işletmenizle alakalı içerik yazmak istiyorsanız, blog yerel SEO için de harika bir içerik stratejisidir. Tüm bildiklerinizi yazın! Bir marangozsanız, yaptığınız projeler hakkında yazmalısınız. Diş hekimi iseniz, dişlerle ilgili en yaygın problemler hakkında yazmanız gerekir. Çiçekçi iseniz, yaptığınız güzel buketlerinizi yazın. Bunların yanı sıra müşterileriniz hakkında da yazın. İnsanlar sizden memnunlarsa web sitenizde mutlaka yorum bırakacaklardır. Belki de yerel işletmeniz ve müşterileriniz hakkında yazdıklarınıza bir blogda da yer verebilirsiniz. Yerel etkinlikler hakkında yazmak da yerel SEO için harika bir içerik stratejisidir.

Blog yazılarınızın hedeflediğiniz kitle ile alakalı olduğundan emin olmalısınız. Ve elbette, belirlediğiniz anahtar kelimelere uygun bir yazı yazdığınızdan da emin olmalısınız.

Facebook

Facebook kesinlikle yerel SEO içeriği stratejinizin bir parçası olmalı. İnsanlar dünyanın dört bir yanından başkalarıyla Facebook üzerinden bağlantı kuruyor ancak insanlar yakınlarındaki insanlarla bağlantı kurmaya her zaman daha eğilimlidir. Daha çok gerçek hayatımızda gördüğümüz insanlarla Facebook üzerinden bağlantı kurarız. Yerel bir işletmeniz varsa, Facebook’tan yararlanabilirsiniz.

Hedefinizdeki yerel kitleye birden çok Facebook mesajıyla haber verildiğinden emin olun. Müşterileriniz hakkında yazıyorsanız, kitlenizin paylaştıklarınızı paylaşıp etkileşimde bulunma oranı artacaktır.

Facebook’ta reklam yapmak gerçekten karlı olabilir. Reklamlarınızı belirli bir kitleye indirgeyebilirsiniz. Facebook’taki yerel reklamların maliyeti çok yüksek olmadığı için bu harika bir yöntem olabilir.

Ve: Yoast Yerel SEO eklentisi

Son değineceğim nokta fakat en önemlisi: Yoast Local SEO eklentisi, SEO stratejinizi uygulamayı daha da kolaylaştırıyor. Yerel SEO eklentisi yerel iş için, schema.org gibi teknik şeyleri kapsar, yerel arama sonuçlarında sıralamanızı arttırmak için de bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Bunun yanında web sitenize mükemmel açılış sayfaları oluşturmanıza yardımcı olur ve ihtiyacınız olan işlevleri web sitenize eklemenize izin verir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir