Sosyal Medyanın SEO Hakkında Yanlış Bildikleri

Sosyal Medyanın SEO Hakkında Yanlış Bildikleri

Arama motoru optimizasyonu veya SEO, muhtemelen bugün en yanlış anlaşılan pazarlama uygulamalarından biridir. Anahtar kelimelerden algoritmalara kadar, SEO’yu anlamak çoğu pazarlamacının gözüne karmaşık gelen ve zamanlarını alacağını düşündükleri bir iştir.

Hangi anahtar kelimeler en iyi sonuç veriyor? Kaç bağlantı kullanmalıyım? Bir sürü sorunuz olabilir. Bu soruları cevaplamak için sitemizdeki diğer SEO konularına bakabilirsiniz.

Sosyal Medya ve SEO Hakkında Yapılan 4 Hata

 

  1. SEO ve sosyal medya arasındaki ilişkiyi yanlış anlama

Google sosyal sinyallerin sıralamaları etkilemediğini söylemekle birlikte, en iyi performans gösteren sosyal içerik ile web’de en iyi performans gösteren içerik arasında, kaliteli bir ilişki olduğunu savunur. Çok sayıda paylaşım, beğenme ve yorum alan, sosyal medyada paylaşılan içeriğin yüzde yüz site veya içerik sahibine milyonlar kazandıracağı gibi bir algı vardır.

Buna göre SEO uzmanımız Ramdani, sosyal medya yöneticilerinin, sıralamaları iyileştirme niyetiyle sosyal medya planları oluşturmayı bırakmalarını öneriyor. Bunun yerine, SEO’nun ve sosyal medyanın birlikte çalışmasındaki amacın katılımı artırmak ve erişimi artırmak olduğunu anlamalarını da önerdiği şeyler arasına ekliyor.

 

  1. İçeriği stratejik olarak paylaşmamak

Sosyal medya ve SEO içeriği arasındaki bağlantı pazarlama başarısının anahtarı olduğundan, sosyal medya yöneticileri paylaştıkları içerik türünde stratejik bir yol izlemeliler.

 

Yalnızca yeni içeriği paylaşmak yerine, geçmiş çalışmalarınızın performansını analiz edin ve sitenize insanları en çok neyin getirdiğini bulun. En çok yoğunluğa ne tür bir içerik sahip? En çok ne paylaşılıyor? Kitlenizin etkileşime girdiği en popüler konular ve temalar nelerdir? Bunların hepsi, sosyal medya yöneticilerinin hangi içeriğe odaklanacakları konusunda karar verirken üzerinde düşünmesi gereken sorular.

  1. Gecelik başarı beklentisi

SEO, sitenizde yoğunluk sağlamanız için inanılmaz derecede etkili bir yoludur, ancak hızlı bir düzeltme değildir. Pazarlamacılar genellikle stratejileri uygulamak ve anında sonuç almak isteyecektir. Ve bu sonuçları almazlarsa, SEO’nun işe yaramadığını düşünebilirler.

SEO’nun kısa vadeli hızlı bir düzeltmeden ziyade uzun vadeli bir strateji olması temel nedenlerden biridir, çünkü içeriğin çevrimiçi hacmi büyüktür.

Sektörünüzde yalnız değilsiniz ve içerik paylaşan tek kişi siz değilsiniz. Bu rekabet nedeniyle, SEO’nun en iyi uygulamalarını her zaman takip etmeniz, kaliteli içerik üretmeniz ve paylaşmanız, ayrıca sonuçlarınızı analiz etmeniz gerekiyor.

Markanızın güvenilir bir marka olarak konumlandırılması (hem arama motorları hem de müşteriler tarafından gerçekleştirilir) bir gecede gerçekleşmez. Sosyal medya yöneticileri ve pazarlamacılar, SEO çabalarının karşılığında ücretini ödemek için, harcanan zamanı ve çabayı fark ettikten sonra, stratejilerini ileriye taşımaya konsantre olabilirler.

  1. SEO ilerlemelerine ayak uydurmamak

SEO büyük ölçüde son 10 yılda gelişti, ancak tüm pazarlamacılar bu gelişime yetişemedi. Ramdani diyor ki, “SEO kampanyalarını sürdürmekten kaçındıkları veya daha kötüsü, geçmiş taktiklerine bağlı oldukları için isteksiz olduklarını” söylüyor.

Buna bir örnek, anahtar kelime doldurma uygulamasıdır. SEO’nun gelişmesinin başında çok popüler bir uygulama olan anahtar kelime doldurma, bir web sayfasındaki içerik “doldurulmuş” veya anahtar kelimelerle dolu olduğunda geçerli olan bir uygulamadır. Gülünç görünmesi ve içeriğinizin inanılırlığını düşürmesi kaçınılmaz ama bu uygulamayı maalesef hala kullananlar var.

Pazarlamacılar, Panda (anahtar kelime doldurma konusunda çatlak), Penguin (düşük kaliteli bağlantıları cezalandırır) ve Hummingbird (arama amacını derinlemesine anlamayı mümkün kılar) gibi arama motoru algoritmalarının güncellemelerinde haberdar olmalılar.

Google, bir kullanıcının arama geçmişini temel alarak, en alakalı içeriği seçmesi için sıralamaları değiştirir; bu da, yetki, anahtar kelime eşleme, yenilik ve katılımın daha da önemli hale geldiği anlamına gelir.

Bu hızla değişen teknoloji, pazarlamacılar ve sosyal medya yöneticilerinin gelişmelerin üstünde durması ve yeni içerik oluşturması, tanıtım stratejisini buna göre ayarlaması gerektiği anlamına geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir