WordPress Gif Ekleme Nasıl Yapılır?

Wordpress Gif Ekleme

Bazen WordPress’de animasyonlu bir GIF eklediğinizde döngü yok olur ve düz bir statik görüntü olarak görünür. Bu yazıda, WordPress’e düzgün bir şekilde animasyonlu GIF’leri nasıl ekleyeceğiniz gösterilecektir. İşte WordPress Gif Ekleme konusunda bilmeniz gerekenler…

Neden Animasyonlu GIFler WordPress’de Statik Bir Resim Oluyor?

WordPress, yayınlarınıza veya sayfalarınıza görüntü eklemenize izin veren kullanımı kolay bir ortam yükleyiciye sahiptir. Medya yükleyiciyi kullanarak bir resim yüklediğinizde, WordPress bu görüntünün birkaç kopyasını otomatik olarak farklı boyutlarda oluşturur. Üç varsayılan WordPress resim boyutu vardır : küçük resim , orta ve büyük. Ayrıca orijinal görüntünüzü tam boyutlu olarak da tutar.

WordPress’deki resim boyutları

Animasyonlu GIF’ler için yeni resim boyutları oluştururken, WordPress yalnızca GIF’in ilk karesini kaydetmeyi başarır. Bunu söyleyerek, animasyon özelliğini kaybetmeden WordPress’e düzgün şekilde animasyonlu GIF’ler ekleme konusunda bir göz atalım.

WordPress’e Hareketli GIFler Düzgün Ekleme

Önce, animasyonlu GIF’i eklemek istediğiniz yayını veya sayfayı düzenlemeniz ve Medya Ekle düğmesine basmanız gerekir. Bu, WordPress medya yükleyici açılır penceresini ortaya çıkaracaktır. Dosyaları yükle düğmesini tıklamanız ve yüklemek için bilgisayarınızdan animasyonlu GIF dosyasını seçmeniz gerekir.

Dosyayı yükledikten sonra, sağdaki ‘Ek Ekran Ayarları’ bölümünün altındaki ‘tam boyut’ u seçin. Bundan sonra devam etmek için ‘Görsel Ekle’ düğmesine tıklayın.

WordPress artık animasyonlu GIF’inizi yazı düzenleyicisine ekleyecektir. Bu tam boyutlu resim, WordPress’e yüklediğiniz orijinal animasyonlu GIF’dir. Animasyonu görsel yazı düzenleyicisinde de hemen görebileceksiniz.

Artık yayınınızı düzenlemeye veya önizlemek için kaydetmeye devam edebilirsiniz.

WordPress’de Animasyonlu GIF’ler

Animasyonlu GIF görüntüleri genellikle dosya boyutunda diğer resim dosyalarından daha büyüktür. Bunun nedeni, animasyonu oluşturmak için kareler olarak kullanılan birkaç sıkıştırılmış resim içeriyor olmasıdır.

Bir WordPress sayfasında çok fazla GIF resmi eklemek web sitenizi yavaşlatabilir. Animasyonlu GIF’leri bulmak için Giphy’yi kullanırsanız, Giphypress eklentisinin çok yararlı olabileceğini görebilirsiniz. WordPress admin alanınızdan Giphy veritabanında arama yapmanızı ve sitenizden ayrılmadan GIF’ler eklemenizi sağlar.

Bu makalenin WordPress’te animasyonlu GIF’lerin nasıl ekleneceğini öğrenmenize yardımcı olmasını umuyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir