Video SEO Nedir, Katkıları Nedir?

Video SEO Nedir, Katkıları Nedir?

Video SEO, yani derin öğrenme ( deep learning) sayesinde video ve resim içeriğinde aramaya yapabileceksiniz. Çünkü bazı durumlarda 1 görsel 1000 kelimeye bedeldir. Yıllardır  video resimleri doğrudan kavramaya giden yolu kapayan bir engel olarak karşımıza çıkıyordu. Video görsel araması videonun yeni HTML olduğu bütünüyle yeni bir alan açtı ve yeni görsel SEO çalışmaları video ve resmin içindeki verileri de tanımlayabilecek. Bazı adımlarla bunları inceleyelim.

Derin Öğrenme ( deep learning) Nedir ?

Derin öğrenme, insan beyninin çalışmasına benzer bir şekilde, büyük veri takımlarının işlenmesi üzerinde ileri matematik uygulanmasıyla gerçek olmaya başladı. Önceden, sadece insanlar ve hayvanlar makinelerin şu an yapabildiklerini yapıyorlardı. Gelişen teknoloji sayesinde ise bu tamamen değişti.

Bir çok araştırmacı video SEO’yu daha rahat kullanabilmek için derin öğrenme hakkında araştırmaya başladı.  Resim etiketleme ve etkileşimi, bu potansiyeli arttırdı. Videolar sayesinde anlatılmak istenen her şey daha net bir şekilde gün yüzüne çıktı.

Video resimleri birbirine bağlayarak,saniyede 30 yakın nesnenin beynimizden geçmesini sağlar. Kelimeye oranla beyin daha fazla algılar.  Biz bir videoyu izlediğimizde beynimiz onu gerçek anlamda dönüştürüyor ve şekilleri,sembolleri,sayıları daha iyi anlamamızı kavrıyor.

derin öğrenme

Görsel Arama

Video SEO’nun en önemli katkısından birisi de görsel aramalarının her geçen gün daha da artmasıdır. Google görsel arama motoru sayesinde artık zihnimizde canlanan her şeyin birebir karşılığını bulabiliyoruz. Örneğin ; 28 Ekim 2016 tarihinde, Google araştırma takımı teknoloji harikası derin öğrenme modelleri YouTube-8M’i açıkladı. 8 milyon Youtube videosundan oluşuyor, 500 bin saatlik videoya eş değer, ona ek olarak da 4800 bilgi grafiği mevcut. Bu derin öğrenme alanında çok önemli bir olay.

google video seo

Video SEO’yu Geliştirecek Fırsatlar

Google derin öğrenmenin en önemli 2 parçasını yarattı. İlki , video tabanlı etiketleme sistemi olan YouTube-8m’i yayınladılar. Bu geliştirme bütün endüstriye video analizi için büyük büyük bir video analizi sağladı.Etiketleme sistemi olmadan bir çok görsele hemen ulaşmak mümkün hale geldi.  İkinci olarak Google, kendilerinin derin öğrenme programı olan Tensoflow unu açarak bir ilerleme sağladı.

Derin öğrenme programları artık tamamen çok rahat ulaşılabilir hale geldiler. Her geçen gün güçlü bir veri hattına sahip olan google’nin insanlara sağladığı en büyük hizmet.  Bu veri hattına sahip firmalar, rakip firmalara her geçen gün fark atmaya başladılar bile.

Başlangıç

Görsel bilgi paylaşımı her an hareket halinde olmaya devam ediyor. Google Tensoflow’u yayınladıktan sonra facebook Fair’i yayınladı. Bu demek oluyor ki rakip firmalar anında atağa geçti. Derin öğrenme ile destek olunan Video SEO, anahtar kelimelerin HTML için ne ifade ettiğiyle aynı yola baş koydu.

Görsel arama, inovasyonunu daha da ileri taşımak için maliyetler düşerken, aynı anda her geçen gün yeni fırsatlar doğuyor.  Video keşfederken sadece açıklamasını yaptığın URL ile sınırlı kalmayacak. Derin öğrenmenin kullanım alanları artık medikal olarak da fayda sağlamaya başlayacak.

Snapchat,instagram da bildiğiniz üzere bu uygulamayı kullanıyor.  Yüz tanımıyla ilgili bir çok etkileşimler mevcut. Google fotoğraf diğer bütün mevcut uygulamalardan daha iyi bir şekilde sizin fotoğraflarınız sıralıyor.

Kısacası, Video SEO şirketinizi daime ileri taşır çünkü gördüğünüz gibi derin öğrenmenin geleceği oldukça parlak ve bu daha bir başlangıç.. 20-30 sene sonra yapay zekanın video ve resim üretip onu düzenlediğini görmemiz de pek mümkün hale gelecektir..

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir