Google’dan Küçük İşletmeler İçin Web Site Oluşturucu

web site oluşturucu

Google, küçük işletmeler için tek sayfadan oluşan web site oluşturucu yayınladı. Oldukça basit kullanımı sayesinde sadece bir kaç dakika içerisinde küçük işletme sahipleri kendi web sitelerini oluşturabilecek. Masaüstü ve mobil üzerinden bir kaç dakika içinde sitenizi oluşturabileceğiniz gibi yönetebilirsiniz de.

Küçük işletmelere umut kaynağı olan Google, yaptığı duyuruyla küçük işletmelerin neredeyse %60’nın kendi web sitelerinin olmadığını bildirdi. Bu nedenle çalışmalara başlayan Google, küçük işletme sahiplerinin kendi sitelerini oluşturabilmesi için bir imkan sunmuş oldu. Google MyBusiness aracılığıyla artık küçük işletmeler tek sayfalık web sitelerini kolaylıkla oluşturabilir.

Google Web Site Oluşturucu Nasıl Kullanılır?

Web sitesini oluşturabilmek için ilk adım bir gmail hesabınızın olmasıdır. Daha sonra gmail hesabınızla Google MyBusiness‘e giriş yaparak sağ alanda görünen kısımdan web sayfası seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemin ardından artık tek sayfadan oluşan kendi web sayfanızı oluşturabilirsiniz. Tek sayfalık siteler küçük işletmeler ve firmalar için sunulmaktadır. Bunu bilmeniz de fayda var.

Sitenizi oluşturma kısmını yaptıktan sonra “http://example.business.site/” şeklinde bir site adresine sahip olacaksınız. Oluşturduğunuz tek sayfalık site içerisinde yol tarifi, açılış ve kapanış saatleri yer alacaktır. Bu bilgiler MyBusiness sayfanızdaki bölümden elde edilmektedir.

İşletmenizin adresini belirleyebilmek için yan tarafta yer alan sütun da setting yani ayarlar kısmına tıklamalısınız. Bu işlemin ardından adres çubuğundaki alana işletmenizin ismini yazmalısınız. Daha sonra bu adresi Google Arama ve Haritalarda web siteme dönüştür çeltiğini göreceksiniz. Buraya tıklayın ve daha sonra “next” yani soldaki butonuna tıklayarak işlemlerinizi bitirin.

Tüm bu işlemlerin ardından artık işletmenizin kendine ait tek sayfadan oluşan bir web sitesi olacaktır. Siteyi görüntüle kısmından sitenizi görüntüleyebilirsiniz. Düzenle sekmesine gelerek siteniz ile alakalı gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Siteniz ile ilgili yapacağınız bütün değişiklikler otomatik olarak sitenize yansır. Google web site oluşturucu ile ilgili daha fazla teknik detaya ulaşmak istiyorsanız, Google MyBusiness sitesinden gerekli yardımları ve bilgileri sağlayabilirsiniz. Uzun süredir küçük işletmelerin bir sorunu haline gelen web sitesi bu uygulama ile çözüm bulmuş olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir