Google Lokasyon Aramalar İçin Yeni Bir Güncelleme ile Karşımıza Çıkabilir

google lokasyon aramalar

Google güncellemeleri ile sürekli gündeme gelmektedir. Bu seferde Google’dan, lokasyon yani yerel aramalar için bir güncelleme beklenmektedir. Description alanının yanında artık lokasyon simgesi ve bulunmuş olduğu ili test etme işlemleri süresince görülebilir. Google Lokasyon Aramalar güncellemesi neleri değiştirecek? Ne gibi yenilikler bizi bekliyor? İşte tüm sorularınızın cevapları…

Google Lokasyon Aramalardaki Değişiklik Nelere İşaret Ediyor?

Çoğu uzman gibi yakından takip ettiğimiz arama motoru üzerinde son günlerde gözler görülür ve rahatlıkla anlaşılacak serp değişikliğini gördük. Bunun üzerine araştırmalarımızı yaptık. Hem yurt dışı hemde yurt içi araştırmalarımızı yaparak lokasyon için yapılacak olan güncellemeyi size duyurmadan önce elbette ki emin olmak istedik. Türkiye’de bazı otorite sahibi sitelerde lokasyon simgesi alanların olduğunu görmüş olduk.

Bazı otoriter siteler lokasyon simgesini description açıklama alanının yanına almış bulunmaktadır. Şuan bu durum tüm siteler için uygulanmamış durumda. Yapılan araştırmalar sonucunda gördük ki lokasyon simgeleri şuan için resmi sitelere öncelik verilmiş durumda. Yurt dışında ise birçok site lokasyon simgesini almış bulunmakta.

Bu Güncelleme ile Neler Değişecek?

Bildiğimiz üzere lokasyon aramaları gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Türkiye genelinde organik arama sonuçlarına göz attığımız da çok kısa bir süre içinde sadece lokasyon anlamında güçlü olabileceğinizi görebiliriz. 2017’de trenleri arasında Google lokasyon aramaları da yer alacak gibi görünüyor. Güncelleme tam anlamıyla uygulanmaya başlayınca Türkiye’de yapılan aramaların en az %50’sinde farklılık görülecektir. Map ve iletişim bilgileri gibi bir sitenin olmazsa olmazları bu güncelleme sürecinde önemli olacak. Google MyBusiness her geçen gün önem kazanıyor olması da bu konuda kilit noktalar arasındadır. Ancak en önemli konu Maps Seo olacaktır.  Bu güncelleme ile örneğin İstanbul’da yapılacak bir aramanın sonucunda İstanbul’da yer alan işletmeler %50 gibi oranda daha iyi seçenek olarak sunulacaktır. Tabi ki burada verdiğimiz oran en alt limit olacaktır. Belkide bu oran %50’yi zamanla aşacaktır. Türkiye geneli sıralamaya sahip siteler ise üst sıralardan alt sıralara düşüş yaşayacaktır. Girdiğimiz bu yıldan itibaren zaten lokasyon SEO içerisinde önemini artıran konulardan birisiydi. SEO ve lokasyon açısından yeni bir döneme giriş yapıyoruz diyebiliriz.

Ufak Tavsiyeler

Türkiye genelini ele alarak çalışma yapmak yerine SEO çalışmalarınızı da lokasyon bazlı olarak yapabilirsiniz. Bu yeni güncelleme ile bu daha çok önem kazanacak. Serp sonuçlarında öncelik kazanmak için lokasyonunuzla ilgili sitelerin sitenizi tavsiye etmesini sağlayabilirsiniz. Ücretli bağlantılar yerine tamamıyla organik olanları sağlayıp tercih etmelisiniz. Sitenizin hizmeti ile alakalı olan lokasyon ile haber yapabilecek siteler bulabilirsiniz. Ayrıca siteniz de maps harita ve iletişim bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde girmelisiniz. Ziyaretçi ve müşterilerin işletmeniz hakkında yapacağı değerlendirmeleri önemseyerek onları değerlendirme yapmaya teşvik etmelisiniz.

Hedefinize ulaşmak ve başarı sağlamak için güvenilir bir site olmanız gerekmektedir. Lokasyon aramalarına göre içerik optimizasyonu yapılmalı ve serp arama sonuçlarında görünürlük sağlamak için güncelleme yapmanız gerekmektedir. İçerikleriniz de anlatmış olduğunuz hizmetin nereden ve nasıl sağlandığına dair gerekli bilgileri sunmalısınız. Bulunduğunuz konumla alakalı içerik araştırmaları yapın. Bunla birlikte bunları optimize etmeyi de unutmayın.

Bu yazımıza konu Google’ın güncellemesinin ilk belirtileri AdWords reklamlarında yer güncellemesi yapılmasının ardından belli olmuştu zaten.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir