SEO Nasıl Gelişir ?

SEO Nasıl Gelişir ?

SEO geliştirici diye bir şey var mı , varsa nasıl geliştirebilirim..  gibi bir çok soru geliyor günümüzde. SEO geliştirici  listesi sitenizi Google Search ile entegre edebileceğiniz temel adımlardır. Arama motoruna uygun web sayfası geliştirebilmek için aşağıdaki adımları mutlaka uygulamanız gerektiğini düşünerek, böyle bir yazı hazırladım.

İlk adım : Kurulum

SEO geliştirici listesinin tabi ki ilk ve temel başlığı kurulumdur.

  • Search Console  
    Web sayfanızın Google kaydı ve doğrulamasını search console ile yapmalısınız.
  • Google My Business   
    İş sahiplerinin açık adreslerini belirleyip web siteleri ile bunu doğrulama yapmaları gerekiyor.  Müşteriler sizi ister Google Haritalar’da  ister Google Arama’da  veya Google+’da arıyor olsun Google My Business sizi müşteriye doğru sonucu vermenizi sağlayacaktır.
  •  Uygulama Dizinine Kayıt Yaptırın   – Firebase App Indexing  
    Google’ın Firebase App Indexing  servisi ile web sayfanıza ait uygulama dizinlerine kayıt yaptırım yönetmenizi sağlar. Bu sayede Google search sonuçlarında uygulamalarınızın görünebiliyor olmasını sağlayabilirsiniz.

Mobil Sistem

  • Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP)  
    Google search sonuçlarında görünürlük artırmak ve daha fazla mobil trafik sağlamak için Google tarafından önerilen hızlandırılmış mobil sayfalar üretebilirsiniz.
  •  Uygulamanızı Büyütün   
    Daha önce kurulumunu yaptığınız mobil uygulamalarınız ile Google Search sonuçlarında ki veriminizi artımak için App Indexing uygulayın. Firebase bu servisi etkili kullanmak için size 4 öneriyi yönergelerinde açıkca anlatıyor.
  •  Mobil Dostu Sayfalar Oluşturun & Geliştirin   
    Mobil web sayfaları hazırlayın var ise bunları geliştirmek için Google yönergelerinden faydalanın.
    Bir sayfa mobil kullanım için biçimlendirildiğinde Google’ın bunu anlamasını sağlayın. Böylece Google, arama sonuçlarında içeriğinizi, mobil arama yapanlara doğru olarak sunmayı sağlayacaktır.

seo geliştirici nedir

İçeriği Kanıtlayın

  • Site Haritalarının Önemli Olduğunu Unutmayın
    Web sayfanız da dinamik oluşturulan her URL adresinin Google’a gittiğinden emin olun. Google’ın site haritası kurallarına mutlaka uymalısınız. 50.000 adetten fazla URL olamaz.M aksimum 10 MB boyutunda olmalıdır. Önerimiz siz bu rakamı 10.000 ve 5 MB altında tutmaya çalışmalısınız.
  •  Gelişmeleri Google’a iletin
    Siteniz de yapılan her değişikliği Google ile paylaşın ve Google’ı pingleme ve Fixed etmekten çekinmeyin. Fixed işlemleri için Search Console kullanın Pinglemek için ise sitemap ping adresini mutlaka denemeniz gerektiğini bilin.

İçerikleri Daha Verimli Hale Getirin

  •  Zengin Arama Sonuçları Elde Edin 
    Sitenizin makalelerini, yemek tariflerini, yada önemli olayların etkileşimini google rinch snippet kodlarıyla birleştirin ve arama görünürlüğünüzü farklılaştırarak yeni ziyaretçiler elde edin.
  •  Ek Özellikler Ekleyin
    Google’ın sitelerinizi daha zengin kaynaklar ile donatabilmeniz için sunduğu Breadcrumb – Organizasyon Yapısı – Sosyal Medya hesaplarının bağlanması – Arama Kutusu gibi zengin ürünlerle besleyin. Kişisel yada Kurumsal web sayfalarınızı rakiplere göre daha farklı sonuçlandırabilir ve müşterilerinize çevrimiçi pazarlamada yeni keşifler sunabilirsiniz.
  •  Bilgi Grafik Kartları
    Markaların Google sonuçlarında yan blokta yer aldığı ve Google’ın tamamen hızlı bilgi ve marka bilinirliğini sağlar. Bu durumda müşteri odaklı olacağından markanızın popülerliği artacaktır.

SEO Geliştiricisinde Test- Analiz Ve Değerlendirmenin Önemi

  •  Veri Testi Aracı 
    Yukarıda hazırladığınız tüm zengin içerik kaynaklarını yapısal veri test aracı sayesine kontrol edebilir ve hatasız olarak sitenizde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  •  Webmaster Konsolu
    Google Webmaster  Araçları ile zengin içerikler ve sayfa yapılandırmalarını Google botların nasıl algıladığını analiz edebilir ve eksikliklerinizi buradaki araçlar ile giderebilirsiniz.
  •  Google Analytics
    Web sayfanıza ekleyeceğiniz analytics kodları yardımıyla Google Search tarafında yapılan işlemlerin dönüş oranlarını kullanıcı deneyimini analiz edebilirsiniz.

google research

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir