Slider Nedir? SEO’ya katkısı nelerdir?

Slider Nedir? SEO'ya katkısı nelerdir?

Slider ,bilgisayarınızdan e-ticaret sistemin eklediğiniz resimlerin çeşitli efektlerle geçiş yapmasını sağlayan görsel bir uygulamadır. Slider aynı zamanda kullanıcının geçiş yapan resimlerden herhangi bir resme tıkladığı zaman o resme ait sayfaya kolaylıkla geçiş yapmasını da sağlar. Özellikle resim için kısıtlı yeri olan websitelerinde kullanılabilecek pratik bir uygulamada sayılabilir.

slider nedir

Kullanıcı davranışları

Günümüzde artık internet bizim için bir yaşam felsefesi haline geldi. Oyun,spor,siyaset,gündem.. her şeyi internet üzerinden takip ediyoruz.  Avrupa’da artık en ince ayrıntısına kadar araştırma yapılıyor. Bu araştırmalar arasında web sitelerinde kullanılan renklerin etkisinden , font boyutlarına kadar birçok makaleye rastlamak mümkün hale geldi. Günümüzde ise Slider ile ilgili pek çok araştırma yapılmış.

  • Ziyaretçilerin yalnızca %1’lik bölümü Slider’lara tıklıyor. En çok tıklanan yalnızca ilk Slider olduğu bariz.
  • Ziyaretçiler Sliderları görmezden geliyor, çünkü reklam körlüğüne neden oluyorlar.
  • Web sitenizi yavaşlatıyorlar, bu durum SEO ve dönüşüm oranlarında negatif etkiye sebep oluyor.
  • Mobil cihazlarda, özellikle de ufak ekranlı cihazlarda doğru çalışmıyorlar.
  • İçeriği gerilere itiyorlar, Google’a göre bundan kaçınmanız gerekiyor.
  • Web sitenizde, ana sayfada vermek istediğiniz mesajı bulandırıyorlar. Birden fazla mesaj karışıklığa, algıda körlüğe neden oluyor.

Artık insanlar Slider dışında görselleri göstermenin bir yolu olmadığını düşünmeye başladılar , olmasaydı,eski yöntemlerle görseller kullanmaya devam edecektik oysaki.

Algı Körlüğü

Algı Körlüğü Nedir?

Var olmasına alıştığımız şeylerin artık her ne kadar gözümüzün içine “ben buradayım” diye bağırarak bakmasına rağmen onları görememizdir.

Yaptığınız işi iyi bir gözden geçirin. Anasayfada ki görsellere en az bir tane ” görsel ” koymam gerekli diyorsanız size en çok kar edecek veya satacağınız ürünün görselini koyun. Böylece ziyaretçileriniz de oluşabilecek algı körlüğü ortadan kalkar.  Ziyaretçiler en çok satmak istediğiniz içeriğe ilgi ile odaklanır. Eğer ki ilgilerini çekmiyorsa algıları henüz açıkken diğer ürün ve hizmetlerinizi araştırmaya devam ederler.

SEO ve Dönüşüm Oranları

Slider kullanmak içeriği sayfanın alt kısımlarına atar.Sayfanın alt kısımlarında (footer) verilen linklerin değeri, sayfanın üst ve orta kısımlarına göre daha düşüktür. İçeriğinizin sayfanın en alt kısmında yer almasını istemezsiniz diye düşünüyoruz. Bu yüzden Slider kullanmayı durduruyoruz. Ayrıca sayfa açılış hızına olumsuz etkileri vardır. Bir sürü javascript ve css satırının yüklenmesine, tarayıcıda sayfa oluşturma hızının düşmesine sebep olurlar. Slider kullanmaktan vazgeçmeniz sayfa boyutunun yaklaşık 300 – 2050 kilobayt azalır. Bu ise Google sayfa hızı yönergelerine göre pozitif bir etkidir.  Sırf bu sebepten bile kaldırmanız halinde anında arama sonuçlarında siteniz yükselebilir. Kesinlikle Slider kullanmak istiyorsanız, ürünü anlatan statik bir görsel koymanızı tavsiye ederiz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir