Google Webmaster Tools Hesap Verileri Nasıl Paylaşılır

Google Webmaster Tools Hesap Verileri Nasıl Paylaşılır

İyi koordine edilmiş bir sitenin çalışması için gerekli olacak olan çok sayıda faydalı bilgiyi Google Webmaster Kontrol Paneli aracılığıyla görüntüleriz. Google Webmaster Tools, mevcut site durumunun ayrıntılı bir analizini gerçekleştirmeye, robots.txt verimliliğini kontrol etmeye, olası tüm site hatalarını belirleyip düzeltmeye ve arama görünürlüğü ile ilgili diğer yönetim işlemlerini gerçekleştirmeye izin verir.

Hesap sahibi kullanıcılar kendi istekleri doğrultusunda kısıtlamalar yaparak diğer kullanıcılar ile konuk erişimi sağlayabilmektedir.

Google Web Yöneticisi hesabına paylaşılan bir erişim oluşturabilmek için neler yapılacağını sizlere bu yazımızda adım adım anlatacağız.

İlk adım olarak “https://www.google.com/webmasters/tools/home” adresine erişim sağlayın. Bu adrese gittikten sonra G-Mail hesabınızla giriş yapmanı gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra Google Webmaster Tools açılacaktır.

google webmaster tools

Paylaşmak istediğiniz mülkü ekleyin. Birden fazla hesabınızı ekleyebilirsiniz. Mülkünüzü ekledikten sonra karşınıza çıkan mülkü yönet butonuna tıklayın. Kullanıcıları ve mülk sahiplerinin listesini “Kullanıcı Ekle veya Kaldır” kısmından görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca buradan yeni kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Google Wemmaster verilerini paylaşmak istediğiniz kullanıcının hesabını eklemek için açılan pop-up penceresinden yararlanmanız gerekmektedir.

Kullanıcının e-postasını girin ve vermek istediğiniz bir erişim seviyesi seçin. 

“Ekle” düğmesini tıkladığınızda mülkünüz otomatik olarak bir kullanıcı hesabına eklenecektir.

Tam ve kısıtlı olmak üzere iki erişim seviyesi vardır.

Sınırlı erişim, verilerin çoğuna bakma ve veri yapılandırma, HTML optimizasyonu, web sitesi tarama ve diğerleri gibi sınırlı sayıda prosedür gerçekleştirme fırsatı verir.

Tam erişim, mevcut tüm bilgilere bakma ve site tarama ayarlarında değişiklikler yapma veya Google’ın arama dizinine yeni bir URL gönderme gibi önemli işlemleri maksimum sayıda gerçekleştirme fırsatı verir.

Önemli: SEO uzmanlarının sitenizin derinlemesine analizini yapmak için hesap verilerinize tam erişmeleri gerekir. Bu erişim, onlara yalnızca verilere bakmakla kalmayıp aynı zamanda düzenlemeyi de bir fırsat verir.

Tüm web sitesi sahiplerine, Google web yöneticisi araçlarını kullanmalarını ve işe alınan dijital pazarlama uzmanlarıyla onlarla paylaşmayı tereddüt etmemelerini öneriyoruz! Hesabınıza erişimi paylaşarak, geçerli bir site durumunu izlemek ve web kaynağı promosyonunuzun stratejisini oluşturmak için bilgi toplamak için bir fırsat verin.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir