Bölgesel Seo Nedir?

Bölgesel Seo Nedir?

Bölgesel SEO nedir ? Ne işe yarar dediğinizi duyar gibiyiz. Bölgesel Seo , arama sonuçlarında konumunuzla hizmetiniz arama motorlarında kullanıcıların arama yaptığında  sayfa sonuçlarında web sitenizin üst sıralarda çıkması için yapılan çalışmadır.Her şeyden önce bir şirket sektörel anlamda büyümesini ilk olarak bölgesel olarak sonra ise genel ülke çapına yayarak faaliyete geçirir. Bundan dolayı sektörel anlamda büyümek için kendisini o çevreye çok iyi bir  şekilde tanıtmak, beğeni ve memnuniyet almak, bununla birlikte bu sağladığı başarılarını devam ettirerek hatta daha da geliştirerek ilerlemesi gerekir.Bölgesel seo yani lokasyon bazlı seo da bunun için yapılır.

Bölgesel SEO nedir?

Yeni açılmış küçük bir şirketseniz,her şeyden önce insanların birbirlerine sizi tavsiye etmesi için çok iyi ve düzenli bir tanıtıma ihtiyacınız vardır.Kullanıcın alacağı hizmetten memnun kalması ile birlikte başkalarına da sizi önererek işletmenizin verdiği hizmetin daha fazla insana ulaşmasını sağlayarak iş hacminiz büyüyecektir.

 Bölge bazlı seo çalışmalarının en önemli etkenlerinden bir tanesi kullanıcının rakipleriyle eş değer platformlarda ve önerilen konumda çıkmasıdır.Bunun için öncelikle Google Maps ve Google Business gibi platformlarda firmanızın kategorik anlamdaki bilgileri, ne üzerine hizmet verdiği, açılış kapanış saati, firmanıza ait web site linki, işletmenizin adresi ve firmanın sahibine yönelik kişisel bilgilerin kayıt edilmesi gerekmektedir. Tabi bunlar sadece ilk atılacak adımlardan biridir. Bununla birlikte yapılacak iş SEO uzmanının yorum gücüne ve sektörel rekabet üzerine kurguladığı çalışma yöntemlerinin Web sitesi üzerinde aktarması gerekmektedir.

Bunların yanı sıra,dikkat edilmesi gerek bir çok husus vardır.

  •  Web site içeriklerinin konum anlamında diğer rakiplerle ne kadar rekabet hacmine girip girmeyeceği konusunda detaylı araştırmalar  yapmanız gerekmektedir.
  • Çalışma için kullanılacak anahtar kelimelerin bölgesel sorgulamalarda girilme sıklığı ve sorgulama sonuçlarında hangi web sitelerin içeriklerinini Google dahilinde daha kaliteli olarak belirlendiği gösterilerek kaydetmelisiniz.
  • SEO konusunda yapılacak çalışmaları belirtmek gerekir.
  • Sosyal medya önemsenmeli ve düzenli olarak kullanılmalıdır.

Mesela, günümüzde %80in üzerinde insanlar sosyal medya kullanılıyor. Ve e-ticaret alanında hizmetlere de ordan faydalanıyor. Gün geçtikçe bu sayılar artıyor. Şirketlerde bu konu da çok yoğunlaşması gerekir. Çünkü bilmelidirler ki insanlar sosyal medya üzerinden ürünleri paylaştıkça daha çok takipçileri ve tıklanma sayıları artacaktır. Tabi ki bunda sektörel olarak yatırımların payı da oldukça büyüktür.

İşte tüm bunlar bölgesel SEO birer etken konumunda olduğu için her şeyden önce çevrenizdeki veya bölgesel anlamda sosyal medya sitelerini sıkı şekilde kullanmalısınız. Paylaşımlarınıza gereken özeni göstererek onları bünyenize çekici halde profilinizde paylaşmalısınız. İşinizi özenle yapmak doğal olarak sizi her zaman bir kaç adım ileriye götürecektir.

Paylaşımlarda açıklayıcı cümleler, yaptığınız kampanyalar, kullandığınız etiketler,fotoğraflar günlük olarak sosyal medya sitelerini düzenli ve sık kullanım oranınız, düzenli olarak paylaşım yaparak sesinizi duyurmaya çalışmanız lokasyon SEO’’nun en temel adımlarından biridir.Şirketinizin konumunu ziyaretçiler ile paylaşmanız ve iletişim bilgilerinizi de eklemeniz her zaman sizin için çok faydalı olacaktır.Çünkü belirlediğiniz anahtar kelimelerinizde sorgulatma yapıp arama listesinde sizinle karşılaşan kişiler doğrudan size ulaşmak adına iletişim bilgilerinizi bulmaya çalışacaktır. Web siteniz,mail, telefon gibi unsuları sosyal medyada paylaşmanız işletmeniz adına çok büyük avantaj olacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir