Nadir Bilinen SEO Sırları?

Nadir Bilinen SEO Sırları?

Herkesin bilmediği küçük SEO sırları size her zaman avantaj sağlayacaktır.  Bahsedeceğimiz maddeleri özenli ve sabırla uygularsanız, siteniz bu SEO sırları sayesinde oldukça yükselecektir.

az bilinen seo sırları

Görsellerde ki alt etiket

İçerikleriniz de kullanmış olduğunuz görüntülerin arama motorları tarafından tanınabilmeleri için görsel alt etiketlere ihtiyaç duyulur. Resimlerinizi doğru isimler vermeniz ve etiket eklemeniz arama motorlarınca özellikle de Google tarafınca çok önemli bir kriterdir. Bunu yapmanın sizlere ekstra faydası görsel arama sonuçlarında da yükselme sağlayacaktır. Görsellerden elde edilecek web trafiğini kesinlikle küçümsememelisiniz. Bu özellikleri önemsemeyen çok kişi var ama görseller de  kullanacağınız alt etiketler sitenizin sıralamasının yükselmesine son derece katkı sağlayacaktır. Ve makalenize koyacağınız görselin ismini, içerikle alakalı bir şey olarak belirleyin. Örneğin ; jpg01 gibi isimler koymayın öyleyse de isimi değiştirin.seo görsel alt etiketi nedir

Site Hızı

Rakiplerinizden 1-0 önde olmanın bir yöntemi var. İşte bu yöntem, web sitenizin hızı.. Site hızı kullanıcı için çok önemli bir nokta. Çünkü çoğu kullanıcılar site açılmasının yavaşlığından kaynaklı,site açılmadan sayfayı kapatıyor.  Bir kullanıcı siteniz ne tür bir site olursa olsun, sayfanızda çok rahat gezinebilmeli.

Açıklama

Açıklama kısmı ne kadar iyi olursa,kullanıcının o kadar dikkatini çeker. Örneğin ; en iyi klimalar hangisi soruları cevaplarına yer verdik gibi başlıklar her zaman dikkat çeker..

İçerik

İçerik SEO açısından en önemli etkenlerden biri. Elbette bunu çok yanlış anlayıp,amacından sapan bir çok site var.  İlk olarak içeriğinizi Google için hazırlamayın. Bir site açacaksınız kullanıcılar için yapın. Bilgi aktarın, faydalı olacak şeyler paylaşın. Daha sonra zaten kullanıcılar sizi marka site olarak görmeye başlayacaktır. Aksi halde bu sizi günden güne başarısızlığa götürecektir.

Genelde anahtar kelime odaklı içerikler olur  fakat 3 makele anahtar kelime odaklıysa 1 tanesini farklı bir kelime odaklı yapılmalıdır.

Backlink

Backlink kavramı hala etkisini sürdüren bir kavram olduğunu unutmayın. Sadece sürekli aynı backlink değil de , farklı adımlar uygulamanız gerekir.

Her bağlantıyı sitenize koymayın. Sizi riske sokabilir. Doğal, kalıcı ve kaliteli bağlantılar alarak web sayfanızın alan adı otoritesini artırabilirsiniz.

Eski İçerikler

Eski içeriklerinizi güncelleyin. Çünkü Google geçmişte yazdığınız bilgilerinizi güncellediğiniz de size daha çok değer veriyor. Ama bu demek değildir ki şimdi sitenize girin ve bir anda tüm makalelerinizi güncelleyin. Düzenli olarak paylaşıp yapıp,güncellemeniz her zaman sizi bir adım öne çıkarır.

Kısacası :

  • Önce sunacağımız bilgi kaliteli olmalı ( site etkileşimini arttıracak bilgiler )
  • Bu bilgileri en iyi şekilde sunun
  • Bilginizin reklamını yapın ( Tanıtım yazıları, sosyal medya gibi daha çok kişiye ulaşılacak şeyler )
  • Prestij katın.
Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir