Zengin Snippet Nedir? [Zengin Snippet ve SEO İlişkisi]

Zengin Snippet Nedir? [Zengin Snippet ve SEO İlişkisi]

Zengin Snippet Nedir? Snippet, her arama sonucu listelemesine eşlik eden siyah metin satırlarıdır. Sayfanın, arama motorunun arama sorgusu olarak kullandığı cümle ile olan ilişkisini ve sorguyla eşleşen kelimeler aşağıda gösterildiği gibi kalın olarak gösterilir.

Google, başlığı mavi, yeşil URL’yi ve sayfanın ne hakkında olduğunu gösteren bir açıklama gösterir. Zengin bir snippet, URL ile açıklama arasında ek bilgi gösterir: Fotoğrafları ve Yıldızları. Örnek olarak bir konunun bir resmi eklenir; derecelendirmesi eklenir.

Zengin snippet’ler neden SEO için önemlidir?

Zengin snippet’ler diğer snippet’lerden öne çıkıyor. Çok güzel görünüyorlar ve sadece onlara bakarak anında daha fazlasını öğreniyorsunuz. Zengin snippet’ler, daha yüksek bir tıklama oranı sağlarlar.

İnsanlar zengin snippet’leri olan sitelere tıklamaktan hoşlanıyor. Bir snippet’teki tıklama oranı artarsa, o arama sonucundan daha fazla trafik elde edersiniz. Arama motorundaki konumunuz değişti, ancak sonuçta daha fazla kişi tıkladığı için değil. Uzun vadede, zengin snippet’lerin sıralamanızda da bir etkisi olacaktır. Daha fazla kişi sonucunuzu tıkladığında Google, kullanıcıların sayfanızı diğerlerinden daha fazla tercih ettiğini fark edecektir. Bu, uzun vadede sıralamalarını kesinlikle iyileştirecektir!

Zengin snippet’leri nasıl edinebilirsiniz?

Sitenize yapılandırılmış veriler eklerseniz Google, zengin snippet’ler gösterebilir. Yapılandırılmış veriler, arama motorlarının anlayabileceği şekilde yazılmış belirli bir formattaki bir kod parçasıdır. Arama motorları kodu okur ve onu zengin snippet’ler oluşturmak için kullanır.

Google, Yoast ve Bing, zengin snippet’ler için işaretleme uygulamasının nasıl kullanılacağı konusunda ayrıntılı bilgi yayınlıyor. Buralarda yer alan makaleler ve videolar yardımıyla siz de sitenize zengin snippet’ler ekleyebilirsiniz. Sorularınızı ve görüşlerinizi yorum kısmından paylaşmayı lütfen unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir