İçeriklerinizi Arama Motoru Optimizasyonu İçin Optimize Edin – Uzman Kılavuzu

İçeriklerinizi Arama Motoru Optimizasyonu İçin Optimize Edin - Uzman Kılavuzu

İçerik Pazarlaması, 2017 için en popüler pazarlama biçimlerinden biridir. Değerli ve alakalı içeriği istenen hedef kitleye erişerek dağıtmaya odaklanan bir yaklaşım gerektirir.

Pazarlama amacıyla üretilen içeriğin, okuyucuyu bilgilendirmesi, etkileşime girdirilmesi ve aynı zamanda markanın kendisini tanıtılması amaçlanmaktadır. İçerik pazarlamanın amacı, karlı müşteri faaliyetleri geliştirmektir. Blog iletileri, blog aracılığıyla teslim edilecek benzersiz ve bilgilendirici içerik oluşturabileceğiniz için idealdir.

Sosyal medya, e-posta pazarlaması ve video oluşturma ile birlikte, içerik pazarlamacılığında en başarılı türlerden biri blog yazarlığıdır. Birçok işletme ve marka kendi web sitesinde yerleşik bir bloga sahip olmayı tercih etmektedir.

Peki blog içeriğini SEO için nasıl optimize edebilirsiniz?

Blog gönderileri; Doğru yazıldıysa, arama motoru konumunuzu yükseltebilirsiniz. Yazıda kullanılan seçili cümleler veya anahtar kelimeler için derecelendirmeye başlayacaksınız. Web sitenizi ve blog yayınlarınızı optimize ettiğinizde, web sitenizin görünürlüğünü artırırsınız. Böylece, İnternet’te arama yapan kişilerin markanız veya işletmenizle ilişkili anahtar kelimeler için daha fazla görünür hale getirilmesi işlemi gerçekleşmiş olur.

Arama motorları için blog yayınlarınızı en iyi duruma getirmenin yolları aşağıda açıklanmıştır.

Yazdığınız içerikte, sıralamak istediğiniz belirli anahtar kelime listesini araştırın. İçeriğin alakalı olduğundan emin olmak için blog yazısı başına bir veya iki anahtar kelimeye odaklanın. Aslında SEO‘nuza zarar verebileceğinden mümkün olduğunca çok sayıda anahtar kelime kullanmaktan kaçının.

Bunun nedeni, yukarıdaki durumu yapmanız ile birlikte arama motorlarının içeriğinizi okuması ve “anahtar kelimeler ile dolu olması nedeni ile” spam olduğunu düşünmesidir. İçeriği doğal olarak okumazsa, bir yayını anahtar kelimelerle doldurmak da okuyucu deneyimini etkileyebilir.

Seçtiğiniz anahtar kelimeleri kullanmak için bazı belirli yerler bulunur: Başlık, içerik, URL ve meta açıklama.

Yazınızın başlığı, arama motoru sıralamasındaki alaka düzeyini belirler, bu nedenle kesinlikle bir anahtar kelime ekleyin! Yazılarınız için uzun bir başlığınız varsa, anahtar kelimenin başlığın ilk birkaç kelimesinde olduğundan emin olun.

Yazınız boyunca, seçilen anahtar kelimeyi içerikte ve başlıklarda kullanın.

Birincil odak, faydalı, ilgi çekici ve kaliteli bir içerik oluşturmaktır. Google’da yüksek sıralamada olan bir makale yazmaya çalışmak yerine bir soruyu yanıtlayarak makalenizin ziyaretçinize yardımcı olmasını sağlayın.

SEO için etkili bir şekilde optimize edilmiş yayınlar yazmak için, Yoast adı verilen bir eklenti kullanırız. Bu eklenti, yazdığınız içeriği analiz eder ve nasıl iyileştirileceği ile ilgili ipuçları verir. Örneğin, cümlelerinizin çok uzun olup olmadığını veya anahtar kelimeniz kopyanızın ilk paragrafında görünür olup olmadığını belirtir.

SEO’da yeni başlayanlar için Yoast mükemmel bir yardımcıdır.

Anahtar kelimelerinizi eklemek için bir diğer önemli yer URL’nizin içinde. Arama motorlarının tarayacağı ilk şeylerden biridir. Bu, sayfanızın alaka düzeyini belirleyebilmeleri için. Her içeriğin benzersiz bir URL’si vardır, bu nedenle, içinde bir veya iki anahtar kelimenizi içerdiğinden emin olun.

Yayınlarınızı anahtar kelimeler açısından optimize ettikten sonra, dikkat etmeniz gereken birkaç nokta daha var.

Meta Açıklamaları. Arama motoru sonuç sayfasındaki bu küçük açıklamalar okuyucuların, bağlantınızın üzerine tıklamadan önce ne olduğunu öğrenmelerini sağlar. Okuyucular, içeriğinizin aradıklarına uygulanabilir olup olmadığını belirlemelerine ve sitenize tıklayıp tıklamayacaklarına karar vermelerine büyük bir rol oynamaktadır. Bu açıklamaları okunabilirlik için optimize edin.

Buna ek olarak, blog içeriğinizin optimize edilmesi gereken başka bir unsuru da görsellerdir. Bu, blog yazarlarının büyük çoğunluğunun kaçırdığı bir şey.

Bir resmin alt etiketi, arama motorlarına görselin ne hakkında olduğunu bildirir ve bu resimlerin bir arama sonucunda yer almasına yardımcı olur.

Alt metninize anahtar kelimeler eklemek önemli görünmeyebilir, ancak yine de arama sıralamalarınızı etkileyebilir, bu nedenle alt etiketlerin doğru ve açıklayıcı olduğundan emin olun.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir