Youtube’dan Para Kazanma Yolları Detaylı Anlatım

Youtube'dan Para Kazanma Yolları Detaylı Anlatım

Youtube’ dan para kazanma yolları, son zamanlarda özellikle merak edilen bir sorudur. Youtube aracılığıyla para kazanılabilir mi sorusu; pek çok kişinin aklını kurcalar. Bunun cevabı evettir. Artık Youtube aracılığıyla para kazanmak mümkündür. Hem de oldukça kolay bir şekilde para kazanılır. Yapmanız gereken tek şey; belirli adımları izlemektir. Youtube’ dan para kazanmak için izlenmesi gereken yolları bu yazı da bulabilirsiniz.

Youtube Kanalı Açmak

Youtube Kanal açmak

Youtube’ dan para kazanma yollarının başında Youtube kanalı açmak gelir. İlk önce kendinize  Youtube ’dan bir üyelik hesabı açmalısınız. Youtube’ a çok kolay şekilde üye olabilirsiniz. Ayrıca Youtube’ a üye olmak için herhangi bir ödeme yapmazsınız.  Youtube üyeliği tamamen ücretsizdir. Youtube’ dan para kazanmayı düşünüyorsanız; seçeceğiniz üyelik ismine dikkat etmelisiniz. Aramalar sırasında göze çarpan, etkileyici bir isim seçmelisiniz. Ad seçimi para kazanma noktasındaki ilk aşamadır. Video kanalına ulaştıktan sonrası çok kolaydır.  Biraz zaman ayırarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz kendi videolarınızı ve müziklerinizi kanal aracılığıyla paylaşabilirsiniz. İsterseniz de Youtube üzerinde gezinirken beğendiğiniz videoları paylaşmaktır. Bu sayede Youtube aracılığı ile para kazanmaya başlayabilirisiniz.

Kendi Ürününüzü Satın

kendini pazarlama

Yapılan araştırmalara göre Youtube’ dan en çok para kazanan insanların kendi ürünlerini satan kişiler olduğu ortaya çıkmıştır. Siz de kendi oluşturduğunuz ürünlere sahipseniz, bunların pazarlamasını yapabilirsiniz. Örneğin pek çok sporcu, ilk önce Youtube’ a kendi spor videolarını ekler. Daha sonra kullandığı spor kıyafetlerini kendisinin tasarladığını ve satışa sunduğu belirtiyor. Bu ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Böylece ürünlerinden kazanç elde etmeye başlıyor.

Hangi Videoların Para Getireceğini Bilin

Youtube’ da para kazanmak için, öncelikle hangi videoların para kazandıracağını bilmek gerekir. Özellikle hangi videoların izlendiğini bilmek ve hangi videolara daha çok yorum yapıldığını öğrenmek önemlidir. Bu sayede siz de aynı tarz videolar yükleyerek para kazanabilirsiniz. Bu tarz videoların hangileri olduğunu bilmek önemlidir. Bu videoları bilmenin bir kaç yolu vardır. Bunlardan biri de Youtube ana sayfasına bakmaktır. Çünkü Youtube ana sayfası bir vitrindir. Oradan hangi videonun daha fazla izlendiği ya da hangi videolara yorum yapıldığı görülür. Youtube sürekli ana sayfasında en çok izlenen videoları yayınlar. En çok izlenen videolar da en çok beğenilenlerdir. Örneğin; kişilerin komik duruma düştüğü videolar oldukça beğenilir. Aynı zamanda dans videoları da beğenilenlerin arasındadır. Hayvanlar âlemi de Youtube’ da fazlasıyla popülerdir. Hayvanların yeteneklerinin sergilendiği videolar çok fazla yorum alır. Tüm bunların yanında eğitici videolar da oldukça ilgi görür. Özellikle kadınlara yönelik makyaj videoları tüm kadınların ilgisini çeker. Erkekler tarafından ilgi gören videolar ise oyun videolarıdır. Erkeklerin yorum yaparak oyun oynadıkları videolar vardır. Bu videolar çok fazla izlenme oranına sahiptir. Youtube’ da ne kadar fazla izlenme sağlanırsa; para kazanma da o ölçüde artar.

Kaliteli Video Çekmeyi Öğrenin

Youtube’ da yüklediğiniz videoyu, Youtube ana sayfasına taşımak istiyorsanız; çektiğiniz videonun kalitesine dikkat etmeniz gerekir. Kaliteli videolar çekmek, sizi en çok izlenenler arasına taşır. Bunun için de videoları düzenlemek çok önemlidir. Yüklediğiniz videolar ile en çok izlenenler arasında olmak istiyorsanız; kaliteli videolar ve müzikler paylaşmalısınız. Videoların kalitesini nasıl düzenlendiği belirler. Bu noktada içerik çok da önemli değildir. Bu nedenle videoların düzenleme işlemi oldukça titiz şekilde yapılmalıdır. Aynı zamanda ses kalitesine de dikkat edilmelidir. Unutmamak gerekir ki; Youtube’ dan para kazanma yolları, bu düzenlemelerden geçer.

Kanalınızda Reklam Kullanın

Youtube’ dan para kazanmak sadece video yüklemek yolu yoktur. Daha doğrusu Youtube’ dan para kazanmanın tek bir yolu yoktur. Reklamlar sayesinde da Youtube’ dan para kazanmak mümkündür. Hatta Youtube’ dan en fazla para kazanılan yöntem reklam kullanmaktır. Bu reklam programları içerisinde de en popüler olanı Google Adesense’ dir. Ne kadar reklam alınırsa kazanılan para da o kadar artar. Çünkü Aslında Youtube bir reklam işidir. Bu program ile isterseniz videonuzun başında reklam açılabilir. Dilerseniz de videonuz dönerken bir aralara reklam gelir. Aralara reklam koymak daha fazla kazandırır. Reklamlar ne kadar izlendiyse size o kadar ödeme yapar. Bu nedenle de reklamınız ne kadar tık alırsa, siz de o kadar para alabilirsiniz. Reklam gelirlerinin yanında sponsorluk da para kazandırır. Bunun için biraz fazla zaman harcayıp sponsor bulmak gerekir.  Videonuz ne kadar izlenirse kendinize o kadar çok sponsor bulabilirsiniz. Reklam bulduktan sonra da tıklanmasını arttıracak yöntemler bulmanız gerekir. Bunun için videonuzu tüm sosyal medyada paylaşın. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşmış olursunuz.  Çünkü sesinizi daha fazla uzatmış olursunuz.

Unutmamak gerekir ki; Youtube üzerinden para kazanan çok sayıda insan vardır. Bunlardan bir tanesi de siz olabilirsiniz. Siz de Youtube’ dan para kazanma yollarını iyi şekilde analiz ederek para kazanabilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var önceliğiniz Youtube’dan para kazanmak olmasın. İnsanların seveceği, samimi videolar çekmek size zaten Youtube üzerinden para kazandıracaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir