Holistik SEO Nedir?

Holistik SEO Nedir?

Holistik SEO, SEO yani arama motoru optimizasyon çalışmalarına bütünsel bir bakış anlamına gelmektedir. İçerik pazarlama, sosyal medya,teknik çalışmalar ve kullanıcı deneyimleri Holistik SEO çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Google üst sıralamalarında yer almak için SEO çalışmalarına çok önem vermelisiniz.

holistik seo nedir?

SEO hakkında araştırdığınız yazılarda muhtemelen şu sonuçlar çıkacaktır :

  • Haber sitelerinden backlink almak çok önemlidir.
  • Dizin siteleri inanılmaz önemlidir.
  • Yazının içinde anahtar kelime geçirmek çok önemlidir.
  • Her yazınızı sosyal medya da paylaşmalısınız.

Bu gibi örnekler çoğaltabiliriz.

Backlink çalışmalarında yapılan en yaygın hata, strateji kurmadan yola çıkmaktır.

Hatalı Yaklaşım: En jenerik anahtar kelimeler üzerinden hemen SEO çalışmalarını başlatmak. Yani hızlı bir anahtar kelime çalışması ile ” yazlık kiralama ” kelimesinin en çok arama trafiğine sahip olduğunu görüyorsunuz ve bu kelimede birinci çıkmayı düşünüyorsunuz.

Holistik SEO Yaklaşımı: Detaylı bir rakip ve anahtar kelime çalışmasından sonra “yazlık kiralama” kelimesinde ilk sayfaya çıkmanın imkansız olduğunu anlıyoruz ve size satış getirebilecek uzun anahtar kelimeleri araştırmaya başlıyorsunuz. 1 tane jenerik ama rekabetin tavan yaptığı kelime yerine onlarca uzun kuyruklu ancak rekabetin az olduğu alanlara girmek çok daha akıllıca bir hareket olacaktır. Örneğin ; Bodrum da yazlık kiralama gibi aramalar daha kısa ve öz sonuçlara ulaşmamızı sağlar.

Backlink Çalışması: Backlink çalışmaları da yine sıkça yapılan hatalar arasındadır.

Hatalı Yaklaşım: Haber sitelerinden, forumlardan, dizinlerden, sahte sosyal medya hesaplarından ve edu/gov gibi sitelerden backlink almaktır.

Holistik SEO Yaklaşımı: Backlink çalışmalarının mutlaka bir stratejisi ve amacı olmalıdır. “yazlık kiralama” kelimesinde birinci sırada olmak için çok ama çok uğraşmanız gerekir. Rakiplerinizin nerelerden backlink aldığını bulmalı ve stratejisinizi ona göre belirlemelisiniz. Aldığınız backlinkler doğal olmalı  yani bu backlink yazılarınızın kaliteli olması gerekir. Bir blogta bir backlink yazısı yayınlayacaksanız, bu yazının SEO uyumlu ve kaliteli olmasını sağlayacaksınız. Yazınızı yayınlayan blogun sayfasının Google’da üst sıralarda çıkması, paylaştığınız linkin de tıklanacağı anlamına gelecektir. Yani sadece üst sıralara çıkmak için tıklanmayın.

Teknik SEO: Web siteniz mutlaka SEO uyumlu olmalıdır.

Hatalı Yaklaşım: Teknik SEO çalışmalarını görmezden gelip sadece backlink ve içerik çalışmaları yapmak. Yani mutlaka teknik olarak düzenli çalışmalar yapmalısınız.

Holistik SEO Yaklaşımı: Web sitenizi aynı Google gibi taramalı, Google gözünden sitenizin teknik hatalarını tespit etmelisiniz. Bu konuda yazılımcınıza da işe yaramayabilir. Yazılımcılar genellikle kullanıcı deneyimine odaklanır ancak bu işin bir de Google tarafından düşünülen bir yanı vardır.

Kullanıcı Deneyimi Ve  Sosyal Medya: Kullanıcı bağlılığını arttırmanız çok önemli.. Geçiçi kullanıcılar değil,kalıcı kullanıcılar edinmeye çalışın.

Hatalı Yaklaşım: Kullanıcı deneyimi ile uğraşmayıp, içeriklerinizi sadece Google için de oluşturmamalısınız. Kullanıcı deneyim ve yorumlarını mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Holistik SEO Yaklaşımı: İçerik pazarlama çalışmaları, kullanıcı deneyimini merkeze almak zorundadır. Yani gerek kullanıcılarınız gerekse müşterileriniz ile her kanalda iletişim halinde olmalısınız. Sosyal medya ve kendi sitenizin içeriğinden bahsediyorum.Örneğin yeni bir hizmet alanınız mı oluştu? Bu hizmet alanını sitenizde kullanıcıların net bir şekilde anlayacağı şekilde açıklamalı ve bunu sosyal medya hesaplarımızdan müşterilerinize doğru bir şekilde iletmeniz çok önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir