Kurumsal Web Sitesi Tasarımı

Kurumsal Web Sitesi Tasarımı

Başarılı bir kurumsal web sitesi tasarımı her şeyden önce bütünlük içermesi, bilgilerin ziyaretçilerin rahatlıkla ulaşabileceği düzeyde olması gelir. Kurum web sitesi tasarımının olmazsa olmaz detayları arasında ziyaretçi sıkmayan, iç açıcı ve huzur verici renklerin kullanılmış olması, kullanıcıyı yormayan yön bulmaya yarayan araçlar ve kullanıcı dostu bir yazılımın tercih edilmesi gereklidir.

Bundan dolayı sayfa açılış hızı düşüren  grafikler, yüklenmesi süre alan video ve ses dosyaları kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Web Sitesi Tasarımında İçerik

Kurumsal bir web sitesinde firmaya yönelik yapılan yazılı ve görsel bilgilerin tümüdür denilebilir. Tüm bu yazılı ve görsel araçların uzman kişilerle hazırlanması, içerikler yayınlanmadan önce içeriklerin verimli olup olmaması gibi detaylar göz önünde bulundurulmalıdır.

Web Sitesi Tasarımında Kullanılabilirlik

İçerik konusu halledildikten sonra tasarım kısmına geçilmelidir. Kurumsal web tasarımlarında kullanılan site menüleri,yani sitenin görselliğe dayalı her detayının kullanıcısı sıkmayacak şekilde sade olması sağlanmalıdır. Ziyaretçiye sunulan bilgilerin ziyaretçi tarafından kolayca elde edilip edilmediği incelenmeli, kullanılan yazılımın kullanıcı dostu olduğundan emin olunmalıdır.

Web Sitesi Tasarımında Görünüm

Tasarımın en önemli adımı site de kullanılacak renklerdir. Kullanıcıyı yormayacak şekilde ve şirketin türüne uygun bir renk seçilmelidir. Bununla birlikte klişe sözler olmamalı, değişik ve özgün olmalıdır.  İçerikleriniz ne kadar özgün olursa rakiplerinizden o kadar önde olursunuz.

web tasarımında görünüm

Web Sitesi Tasarımında Tanınılırlık

Kurumunuzun hiç web sitesi yoksa ve her şeyi 0’dan başlayarak bir site açılacak ise bu çok zordur. Çünkü sitenin tanınması, bilinmesi tabiri gereği 40 fırın ekmek yemeği gerektirir. Kurumsal web sitesinin mutlaka rekabet ortamında olması gerekir. Web sitesi tasarımında bir çok şeyi düşünmeniz gerekir.

Bu nedenle,kurumsal bir web sitesi tasarımının  içerikten sonraki son adımı uygun SEO çalışmalarının yapılması ve gerekli reklam faaliyetlerin de bulunulmalıdır. Bu adımda profesyonellerden yardım alınması daha iyi olacaktır.

İlgili Kelimelerle İsimlendirme

İçeriğinizin yer aldığı alt dizinleri oluştururken, bu dizinlere, içeriğiniz ile ilişkili isimler ya da aşırı optimize etmemek kaydı ile anahtar kelimeleri vermeniz, arama motoru tarafından sayfa URL’si ve HTML tanımlamalarında sizi 1-0 öne çıkaracaktır.

Odaklanacak olan anahtar kelime

İçeriğinizi yazarken belirli bir başlık altında bulunan birden fazla sayfanız için, arama sayısı yüksek olan ve içeriğinizi doğrudan ilgilendiren bir anahtar kelime belirleyin. Diğer anahtar kelimeler, bu odaklanılmış anahtar kelime ile ilişkili ya da benzer olarak seçilerek sitenizin ya da sayfa grubunuzun neyi tanımladığı arama motorları tarafından çok net bir şekilde anlaşılmalıdır.

Kopya Sayfalarına Yönlendirme Yapın

Sitenizde yer vermediğiniz kopya sayfalar ve daha önceden var olan ve URL’sini değiştirdiğiniz sayfalar, arama motorları tarafından hızlı bir şekilde algılanmayacaktır. Bu yüzden bu sayfalara yapılacak tıklamaların hata vermesini engellemeler için yönlendirmeler  yaparak orijinal sayfaya yöneltin.

İçerik ve tasarımın ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Yani içerik değersizdir, başarılı bir web sitesi için unsurları – İyi içerik – karşılamak önemlidir.

  • Tasarım ve içerik.
  • Tasarım içeriğe müdahale etmemelidir çünkü okumayı zorlaştırır.
  • Tasarım zemini içeriğin okunması veya sıçramasına engel olmamalıdır.
  • Tasarım, içeriğin okunmasını kolaylaştırmak için bir bariyer eşliğinde olmalıdır.
  • Sayfa da gezinmesi kolay olmalıdır.
  • Navigasyon sistemi kullanıcıya kolay ve net olmalıdır ve erişilecek sayfaya ulaşmak için çaba gerektirmemelidir.
  • Aynı gözatma bağlantılarının sayfada göze çarpan bir yerde görünmesi gerekir.

İndirimi Kolay

Sitenin tasarımı kolaylıkla indirilebilir olmalıdır. Genellikle, web tarayıcısının bir sitenin uzun süre yüklenmesi için sabırsızlık yapmak zorunda kalmaz ve normalden çok zaman almaz.Çünkü kullanıcı sabırsız davranıp siteyi çabuk açmaya çalışır.

Homojen Olma

Sitenin sayfaları homojen olmalıdır. Kullanıcı, onları sitenin bir sayfası olarak tanıyacaktır. İç sayfaların ana sayfada büyük farklar olsa bile, sitenin sayfalarının tamamı kullanıcıyı ayırt edebilecek temel bir yönde olmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bunları da okumalısınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir