Sosyal Medyada Dönüşüm Odaklı Paylaşım

Sosyal Medyada Dönüşüm Odaklı Paylaşım

 Sizler de bildiğiniz üzere artık hayatın parçası haline gelen sosyal medyada dönüşüm odaklı paylaşım nasıl yapılır konusu çok büyük önem arz etmektedir. Bu konuya özel olarak eğilmek ve bu konuda buna göre çalışmalar yapılması gerekmektedir. Şimdi sizlere de bu yazımızda gereken bilgileri aktararak doğru şekilde geri dönüşümler toplamanız için yardımcı olmaya gayret göstereceğiz.

Öncelikle şunu iyi düşünmek gerekir, sosyal medyadan gerekli dönüşüm oranını alabilmek için acaba sadece sürekli olarak ve periyodik paylaşımlar yapmak yeterli olacakmış gibi düşünmek sizlere aslında gerekli geri dönüşün sağlanması için yeterli gelmemektedir. Bunun haricinde, birçok sosyal medya kullanıcısının da kafasındaki düşünce bu konu olmaktadır. Ancak, böyle düşünmemek gerekmektedir.

 

Sosyal Medya Dönüşümü Nasıl Sağlanır?

Böyle konuşurken çok kötü durumda olduğunuzu düşünmemek gerekir. Elbette Twitter’da retweet alamıyor, instagram’da like alamıyorsanız bu durumda sizler de dikkatli çalışmalar yapmalısınız. Başkaları eğer çok like alırken, siz bir türlü istediğiniz geri dönüşleri alamıyorsanız bu durumda bu yazımızı okumalısınız. Çünkü, küçük bir eksiğiniz var. Bunu da sizlere birazdan anlatacağımız yöntemleri uygulamaya başladığınız anda artık sizler de sosyal medya paylaşımlarınızın tıklandığını ve ilgi çektiğini görmüş olacaksınız. Şimdi sizler de bu yazıyı okuduktan sonra sosyal medyada dönüşüm odaklı paylaşım nasıl yapılır hepsini öğrenmiş olacaksınız.

 

İlk Hamleden İtibaren Dikkat Ve Özen Gereklidir

Öncelikle sizler de şunu bilmelisiniz ki, insanlar bir kullanım şekli konusunda doğru şekilde düşünüp karar verilmesi gerekmektedir. Bunun için de arama motorlarında yazılan yazıların daha ötesinde sosyal medya kafasına girilmesi gerekmektedir. İlk olarak sizler de gerekli şekilde sosyal medya geri dönüşü sağlamak için kendi zihninizde ilk olan aksiyon çağrısını oluşturmanız gerekmektedir.

Örnek olarak vermek gerekirse, bir kişi istediği bir konu hakkında bir araştırma yapacaksa, sizler de Google’a girerek arama yapmaktasınız. Gerekli teknik tabirleri yazmakta ve ya kelimeleri öbek şeklinde Google’a yazarak sizler de rahatlıkla bütün bilgilere ulaşabilmektesiniz. Yani, bir çalışmaya çıkıldığı zaman, sizler kendiniz gibi düşünerek öncelikli olarak hareket etmelisiniz. Ancak, iş sosyal medyaya gelince sizler nasıl ilk olarak girdiğiniz sayfada günün menüsüne bakıyorsanız, milyonlarca insan da aslında bunları yapmaktadır. Dolayısıyla işin ilk yüzü buradan geçmektedir.

 

Sosyal Medya Diyorduk, Menü Ne Demek?

Menü derken, bahsettiğimiz şey zaman tüneli dediğimiz bölüm olmaktadır. Facebook için göz önünde bulundurursak, bağlantılı olduğunuz kişi ve ya kişilerin paylaşımlarının ön plana çıkmış olduğu bölgeden bahsediyoruz.

Sizler de sosyal medyaya giriş yaptığınızda normal olarak sponsorlu bağlantılar ve ya hashtag’li popüler yanıtlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Google gibi sizlere temiz bir sayfa sunulmamaktadır. Sizler şunu öncelikle analiz etmelisiniz, sizler sosyal medyaya girdiğinizde neye tıklıyorsunuz? Elbette en çok dikkatinizi çeken ve ya yüzlerce iletiden özellikle sizlerin o aksiyona girmenizi sağlayan şeyi tıklıyorsunuz. Sizler de sosyal medyada başarılı olmak istiyorsanız bu sistemi kurmalı ve aksiyona davet etmelisiniz. Zaten sosyal medya kullanıcısı bir aksiyona davet edilmeyi beklemektedir. Yani, sosyal medyada dönüşüm odaklı paylaşım nasıl yapılır konusunda bir kere öncelikle sizlerin beklentisini göz önüne almanız ve bunu düşünmeniz gerekmektedir.

Sosyal medyada bunun için başlık oluşturma tekniği çok revaçtadır ve bunun haricinde, sizler de başlık oluşturma konusunda başarılı olursanız sosyal medyadan da gerekli geri dönüşleri almaya başlarsınız. Tabii bunu Google’da öne çıkmak için attığınız başlıklarla karıştırmamalısınız. Arama motorları insanların ihtiyaçlarını düşünerek çalışırken, sosyal medya insanların menüden seçimini kullanmaktadır. Temel farklılık da buradan gelmektedir.

 

Sosyal Medyada İlgi Nasıl Oluşturulur?

 Aslında bu konuda çok basit bir durumdur. Çünkü, insanların zaten sosyal medyada girmiş olduğu ortamlarda gereken ilgiyi oluşturduğu şeyler aşağı yukarı bilinmektedir.

Sosyal medyada dönüşüm odaklı paylaşım nasıl yapılır konusunda herhalde biraz netlik oluşmuştur. Ancak, şimdi açıklayacaklarımız ile birlikte, tamamen çok daha net her şeyi görebilmiş olacaksınız.

 

İnsanların sosyal medya kullanmasındaki temel özellikler bilgi almaktan çok eğlenmek ve vaktini keyifli bir şekilde harcamaktır. Bunun için en önemli noktaların başında eğlenceli paylaşımlar gelmektedir. Konunuz her ne olursa olsun, eğlence olgusunu kullanmanız gerekmektedir. Gelelim bir başka konuya insanların en çok beğenip, paylaşmış oldukları paylaşımlar ve konu hakkında yorumlar yaparak birbirlerine pasladıkları konular komik ve esprili paylaşımlar olmaktadır.

Ayrıca, sosyal medyada dönüşüm odaklı paylaşım nasıl yapılır diye sorulduğunda en önemli noktalardan biri de şaşırtıcılık ve sıra dışılıktır. İnsanlar bu tarz video ve fotoğraflar ile paylaşımları çok beğenmektedir. Bunlar haricinde, haber değeri olan paylaşımlar sizlerin daha da ilgi çekmenizi sağlamaktadır. Ayrıca, duygusal paylaşımlar da her zaman ilgi çekmekte ve beğeni toplamaktadır. Bu tip paylaşımların da hepsinde dönüşüm sağlamak için bir aksiyon çağrısı gerektiğini unutmamak gerekmektedir. Sizler de bu dediğimiz konularda doğru ve düzenli bir paylaşım içine girerek hareket ederseniz istemiş olduğunuz sonuçları almakta kesinlikle güçlük çekmezsiniz.

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir