Conversion Rate Optimizasyon Nedir Neden İhtiyaç Duyulur?

Conversion Rate Optimizasyon Nedir Neden İhtiyaç Duyulur?

Conversion Rate (dönüşüm oranı) bir web sayfasına ulaşan ve yapmasını istediğiniz eylemleri gerçekleştiren kullanıcıların yüzdesidir.Örneğin isim ve e-mail adresi ile haber bültenine üye olunması, satın alma işlemi, bir aplikasyonun indirilmesi, sizi geri aramalarının talep edilmesi veya işinizin sağladığı bir servisin talep edilmesi gibi.Ziyaretçilerinizin yapmasını istediğiniz şey ne olursa olsun bunun ölçülmesi ve optimize edilmesi gerekmektedir.

Conversion Rate Optimisation için dikkat edilmesi gereken 7 önemli alan bulunmaktadır.

  •  A/B ve çeşitlilik testleri
  • Yapısal bir yaklaşım olması
  • Müşteri ziyareti analizi
  • Optimizasyon kopyası
  • Online anket / müşteri geri bildirimleri
  • Sepet iptal analizi
  • Segmentasyon (sitenin veri analizleri için tag lenmesi)

Temel olanları belirledikten sonra işinizin neden CRO (dönüşüm oranı optimizasyonu) na ihtiyaç duyulur. Şimdi bu adımları inceleyelim.

Conversion Rate nedir

Web Site’nin Tasarımı Her Zaman Geliştirilebilinir

Son birkaç yıl içerisinde web siteniz için dünya standartlarında bir web tasarım firması ile anlaşmış olsanız bile büyük olasılıkla dönüşüm işlemleri geliştirile bilinir ve kolaylaştıra bilinir, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulabilir buda işiniz için daha iyi sonuçlar elde edilmesi anlamına gelir.

Müşteri Tipini Kazanın

Doğal olarak sizin ürün ile ilgilenen kullanıcıları kazanmak istiyorsunuz böylece ileride sadık müşteri olmaya yatkındır ve kendi çevrelerine sizi tavsiye edeceklerdir.

Ödemeli Reklam Gittikçe Rekabetçi Ve Pahalı Olmaya Başlamıştır

Tıklama başına ödeme kampanyalarına gittikçe daha fazla parasal yatırım yapmak mantıklı değildir eğer mükemmel derecede bunu karşılayabilecek geri dönüşümler elde edemiyorsanız. Rate Optimizasyon(CRO) sizin sahip olduğunuz ile çalışır, halı hazırda belirlenen durumları hedefler ve ciddi sonuçlar görmeye başlanır.

Müşteri Edinme Maliyetlerinizi Düşürün

Conversion Rate’leri iki katına çıkarmanın anlamı müşteri edinme maliyetlerini yarı yarıya azaltma demektir, yeni müşteri maliyetlerini %50 azaltırsınız.

Ucuz Olması

CRO hâlihazırda gelen trafiğinizin tüm avantajlarından yararlanır. Bunun anlamı ödemeli reklam kampanyalarına sürekli para yatırmak zorunda olmazsınız, basitçe kullanıcıları sitenize geldiklerinde Convert (dönüşüm) için daha iyi iş yapmanız gerekir. Dönüşüm Oranı Optimizasyonu hâlihazırda ki pazar harcamalarınızdaki geri dönüşüm oranını arttıracaktır ve mevcut ziyaretçilerin Convert oran yüzdesini yükseltecektir.

Gelirinizi Arttırın

Gelirleriniz Conversion Rate ile yakından bağlantılıdır, bunun nedeni her bir tekil Convert  için fazladan ödeme yapmıyorsunuz.

Diğer Harcamalar İçin Daha Fazla Kaynak Sağlanmış Olur

Gelirlerinizi daha çok müşteriyi kazanmak için etkili pazarlama stratejilerine kullanırsınız.

Ziyaretçilerin Odak Süresini İyi Kullanın

55% ziyaretçilerin web sitesinde geçirdikleri zaman 15 saniyeden azdır. Bunun anlamı kullanıcılara aradıkları şeyi olabilecek en hızlı şekilde sunulmasıdır. Aynı zamanda keyif alacakları bir deneyim sunmak gerekmektedir. Rakipleriniz yerine sizinle devam etmeyi tercih ederler. Web geliştirme firması web sitenizde düzenlemeler yaptıkça, çeşitli sayfalarda gereksiz  unsurlardan kurtulmaya başladığınızı keşfedeceksiniz Web siteniz yararsız bilgi bombardımanı yerine müşterilerin aradıkları şeyi kolayca bulabilmeye odaklanmış olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir