Backlink Çıkışı Nasıl Gerçekleştirilir?

backlink çıkışı

Backlink konusu hızla büyüyen bir durum haline geldi. Google ise bunun önüne geçebilmek için bir çok önlem aldı ve almaya da devam etmektedir. Geçmiş tarihlerden itibaren ücretli link alımı yapan siteler tespit edilerek sıralamadan kaldırılma durumu söz konusudur. Ayrıca artık ücretli link satışı yapan sitelerde filtrelere takılmaktadır. Bütün bunların ardından Googel WebMasterBlog sayfasında link çıkışları hakkında ne yapılması gerekildiğini Google yayınlamıştı. Backlink Çıkışı nasıl gerçekleştirilir bilmiyorsanız yazımızın devamını okumak yeterli olacaktır.

Link Çıkışı Nasıl Yapılmaktadır?

Google göre link çıkışı;

  1. Makale içerisinden link çıkışı yapacaksanız eğer, zengin anahtar kelimeler (Aranma hacmi yüksek kelimeler) kullanmaktan kaçınmalısınız.
  2.  Makaleyi sitenizden farklı bir sitede yayınlayarak sonuna link ekleme işleminden kaçınmalısınız.
  3. Eğer içerik yazdıracağınız kişiler o konu da gerekli donanıma sahip değilse bu editörlere yazdırmayın.
  4. Sitede yer alan bir başlıkla benzer makale üreteceksiniz rel=”canonical” ile göstermelisiniz. Farklı bir siteye linki vermek istediğiniz de ise rel=”nofollow” kullanmanız gerekmektedir.

Google bu konu isteklerini yukarıda sıraladığımız gibi 4 madde de duyurdu. Bu 4 madde ile Google şunu demek istiyor: ” Faydalı ve doğal olmayan nedenlerle dışarı link vermeyin.”

Backlink Çıkışı Yapılırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ücretli ve bilinçli link çıkışları Google tarafından desteklenmeyen bir durumdur. Fakat link çıkışı sıralamaları etkilediği sürece kişiler bunu yapmaya elbette ki devam edecektir. Bu durumda Webmasterlar kurallar kapsamında nasıl link alacaklarına dikkat etmelidir. Ceza alma durumu olmaması ve ya cezanın kısa sürede kalkabilmesi için alınan veya verilen linklerin ağına oldukça dikkat etmeniz gerekir.

Eğer başka bir siteden link almak istiyorsanız, ilgili içerik kesinlikle bilgi dayalı ve doğal bir şekilde hazırlanmış olmalıdır. Sırf link alma amacıyla düzensiz ve anlamsız cümleler ile oluşturulan içerikler ve linkler sitenin ceza almasına neden olacaktır.

Link konusunda ilk kriter doğallıktır. Ayrıca YouTube, Google, IMDB gibi üst sıralarda otorite sahibi olan sitelere link vererek kaliteli link çıkışı sağlayabilirsiniz. Ayrıca Sitenize gelecek olan link kalitesine böylelikle artırabilirsiniz.

Linklerinize DoFollow etiketi eklememelisiniz. Doğallığı bozan bir başka unsurda ekstra link eklemektir. Zaten DoFollow etiketi eklenmemiş linkler otomatik olarak DoFollow görünümünde olur.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken bir diğer unsurda sürekli link çıkışı yapan sitelerdir. Böyle sitelerden uzak durmanız gerekmektedir. Eğer backlink satışı yapıyor olan bir site filtreye takılırsa ve sizin sitenizin de linkini içeriyorsa kendi sitenizi tehlikeye sokabilirsiniz. Organik hiti yüksek olan sitelerden link satın alınmasını tevsiye ediyoruz.

Haber sitelerinden alınan linkler filtreye en çok takılan linkler olmaktadır. Organik hiti olmayan ve kaliteli olamyan haber sitelerinden link alınması uzak durulması gereken bir durumdur. Ayrıca özgün haberler üretmeyen sitelerden de link alınmasını tavsiye etmiyoruz.

SEO çalışmalarında link çıkışı yapacağınız zaman çeşitlilik ve doğallığa önem vermelisiniz. Ayrıca bunun görünmesini de sağlamanız gerekmektedir. Arama motorları ve kullanıcılara yardımcı olacak içerikler içerisinde link vermeye özen gösterin.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir