Mutlaka Kullanmanız Gereken Growth Hacking Araçları

growth hacking araçları

B2B pazarlama stratejilerinde oldukça sık karşılaşılan Growth Hacking SEM alanında gitgide önemi artan bir kavramdır. Growth Hacking son kullanıcıların davranışını incelemektedir. Growth Hacking için en etkili araç önerilerine bu yazımızda yer verdik.

SHELLHACK

Linkedin için yaratılmış bir araç olarak tanımlayabileceğimiz ShellHack, Linkedin de yalnızca profiline bakarak mesaj atacağınız kişilerin mail adresine ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu araç tarayıcı tabanlı olarak çalışmaktadır. Bu araç sayesinde önemli olarak gördüğünüz kişilerin mail adreslerine ulaşabilirsiniz.

INTERCOM

Intercom, mail adresi, iletişim formu gibi iletişim kanalının çok sayıda yer aldığı siteler için oldukça kullanışlı bir araçtır. Müşteri ilişkilerini tek bir noktada toplamaktadır. Ayrıca sadece toplamakla da kalmaz etkin bir şekilde yönetmenizi de sağlayacaktır. Bu araç e-ticaret sitelerinin mutlaka kullanması gereken bir uygulamadır. Mail kampanyaları gibi birçok özelliği bulunmaktadır. Intercom aracını incelemek için sitesine ulaşmanız yeterlidir.

CRAZY EGG

Uzun uğraşlar sonucunda oluşturmuş olduğunuz sitenizi ziyaret eden kullanıcıların davranışları hakkında bilgi elde etmek istiyorsanız bu araç tam size göre. Isı haritaları aracılığıyla sitede yer alan Call to Action eylemlerine verilen tepkileri öğrenmenizi sağlamaktadır. A/B testi ile sonuçlara daha kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

UNBOUNCE

Bu araç sayesinde Langing Page sayfalarının performansını ölçerek sonuçları inceleyebilirsiniz. Bu aracın fiyatı genelde kullanıcılar üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. Eğer fiyatı hakkında endişeye kapılırsanız alternatif olarak Getresponse aracını da tavsiye edebiliriz.

Yukarıda tanıtımını yaptığımız araçlar sayesinde kullanıcı analizi yaparak sitenizi daha iyi bir şekilde optimize edebilirsiniz. Unutmayın ki Türkiye’de önemli bir sayıda internet sitesi vardır. Ayrıca bunlara ilave olarak yenileri de kurulacaktır. Siz ise ziyaretçilerinize öncelik vererek bir fark yaratacak ve bu siteler içerisinden sıyrılıp hep önde olacaksınız.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir