Pogo Sticking Nedir? Sıkça Yapılan Pogo Sticking Hataları ve Çözüm Önerileri

pogo sticking

Hepimizin bildiği gibi artık Google ziyaretçilerin hareketlerini ve bunla beraber verileri analiz etmektedir. Bunun sonucunda arama sonuçlarını en iyi şekilde sunmaktadır. Bazı durumlar da karşımıza çıkan yanıltıcı içerikler Pogo Sticking gibi bir kavramı da karşımıza çıkarıyor.

Pogo Sticking, kullanıcıların arama yaptıktan sonra sonuçlar üzerinden bir siteye ulaşıp o sitede aradığını bulamayarak tekrar arama sonuçları sayfasından başka bir siteye giriş yapması olarak tanımlanabilir.

Aslında “hemen çıkma oranı” ve “Bounce Rate” isimleriyle de bilinebilir. Ancak bu kavramlardan farklı olarak site içeriğinin kapsadığı konu ile ilgili ne kadar doğru ve kullanıcıyı tatmin edici olduğunu ölçmeye olanak sunmaktadır. Ayrıca “sayfada kalma süresi” ile birlikte kullanıcının aradığı bilgi ve ya ürüne ulaşıp ulaşamadığını kolaylıkla belirlemeyi sağlamaktadır.

Kullanıcılar sayfalarınıza ulaştığı zaman sayfada ne kadar uzun zaman geçirirse siteniz de o kadar üst sıralarda yer edinecektir. Üst sıralarda gereksiz ve yetersiz içerikler yer alsa dahi zaman içerisinde alt sıralara düşmesi kaçınılmaz olacaktır.

Sıklıkla Karşılaşılan Pogo Sticking Hataları

Sitelerde Pogo Sticking ile alakalı sıklıkla karşılaşılan bazı hatalar vardır. Bu hataları örnek üzerinden size anlatacağız. İlk örneği film ve dizi siteleri için vermek istiyoruz. Film ve dizi siteleri film veya diziler tam olarak siteye yüklenmediği halde index üstünden sıralama elde edilmek istiyor. Kullanıcı açısından böyle bir durum tam anlamıyla kabus haline dönüşmektedir. Kullanıcılar film veya diziye ulaşmayı hayal ederken karşılarına bazen sadece fragman bazense boş bir sayfa çıkıyor. Böyle bir durumda tahmin edeceğimiz gibi hemen çıkma oranı ve sayfada kalma süresi gibi metrikleri olumsuz etkiliyor.

Eğer sitenizde örnekteki gibi bir durum söz konuysa bu durumun oluştuğu sayfalarınızı yeniden düzenlemelisiniz. Hemen Çıkma Oranı yüksek olan ve sayfada kalma süresi düşük olan içerikleri tespit etmek bu noktada oldukça önemlidir. Ayrıca bu oranları olumlu olarak değiştirmek istiyorsanız alakalı video ve görsel desteğine başvurmalısınız.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir