Domain Authority (Domain Otortesi) Nasıl Yükseltilir?

Domain Authority (Domain Otortesi) Nasıl Yükseltilir?

Domain Authority (DA), Moz tarafından geliştirilen bir web sitesi metriğidir . SEO ile ilgilinenler tarafından bilinen ve SEO için en önemli değerlerden biridir. Domain Authority ne kadar büyük olursa, güçlü trafik ve yüksek rütbeye sahip olabilirsiniz. Peki alan adı yetkisi, değiştirebileceğiniz bir şey mi, yoksa değiştirilemez bir değer mi? Bu önemli sayıyı iyileştirmek için yapabileceğiniz pratik şeyler olduğuna inanıyorum.

DA Nasıl Arttırılır?

En basit düzeyde, iyi bir bağlantı profili oluşturmak için iki şey yapmanız gerekir:

  1. Kötü bağlantılardan kurtulun.
  2. Kaliteli bağlantılar edinin.
  • Moz, DA’nızı geliştirmek için genel SEO’unuzu iyileştirmeniz gerektiğini belirtmektedir. Site yapısı, gezilebilirlik, URL yapısı, meta etiketleri, başlık etiketleri, kelime sayısı, anahtar kelimeler, alt etiketleri, vb. SEO ve içerik pazarlaması özelliklerinin olmasını gerektirir.
  • Çok sayıda bağlanabilir içeriğe sahip olmanız gerekir. Bu uzun doyurucu içerik anlamına gelmektedir.
  • İç bağlantılarınızı güçlendirmeniz gerekmektedir. İç bağlantısına sahip olmayan bir site, bağlantısız ve zayıf çakıl taşı topluluğu gibidir.
  • Düşük kaliteli bağlantılarınızı reddetmeniz gerekiyor. Bağlantı profilinizi temizlemek için sizi cezalandırana kadar beklemeyin. Şimdi yapın ve bunu aylık veya iki aylık bazda yapmaya devam edin.
  • Yukarıdaki adımlarda açıkladığım şeyleri tam olarak yapıyorsanız, DA’nı yükseltebilirsiniz. Daha yüksek DA faktörlerden biri alan adı yaş faktörüdür. Genel olarak konuşursak, etki alanı ne kadar eski olursa, yetkisi de o kadar yüksek olur.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. domain süresini 5 yıl uzatmak fayda sağlar mı?

    • Soner YILDIRIM : Aralık 4, 2020 at 3:05 pm

      Kartında bakiye varsa süreyi uzatabilirsin. Bu DA yükseltmek için kullanılacak bir şey değil. Geçmiş yıllardaki sürekliliği önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir