SEO Optimizasyonu ve Seo Uzmanlığı

SEO Optimizasyonu ve Seo Uzmanlığı

SEO uzmanı, SEO optimizasyonu sağlayan kişilerdir. Peki bu SEO nedir? SEO, search engine optimization yani arama motoru optimizasyonudur. Internet üzerinde var olan tüm web siteleri, bloglar, e-ticaret siteleri gibi siteler kıyasıya bir yarış içindedir. Ne için mi Google’a kendini sevdirmek ve arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alabilmek için. Iste bu arama motoru optimizasyonunu sağlayan kişiler ise seo uzmanlarıdır.

SEO Optimizasyonu Nedir?

Seo optimizasyonu dediğimiz şey bir sitenin Google arama sonuçlarında ilk sırlara yükselmesini sağlamak için yapılan çalışmalardır.

Google’da arama yapan insanların çoğu karşısına çıkan ilk üç sonuca bakıyor. Çünkü en iyi olanın bu ilk sonuçlar olduğuna ve aradıklarını burada bulacaklarına inanıyorlar. Eğer aradıklarını bulamazlarsa ya daha aşağıda yer alan sonuçlara bakıyor ya da yeniden başka kelimeler ile arama yapmayı deniyorlar. İşte bu yüzden internet üzerinde faaliyet gösteren her sitenin amacı arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almaktır.

SEO Uzmanlığı

SEO uzmanı nedir sorusunun cevabı da aslında bir üstteki paragrafta gizli. Çünkü Seo uzmanları yukarıda bahsettiğimiz arama motoru optimizasyonunu sağlamak için sitelerde değişiklikler ve geliştirmeler yapan kişilerdir. Bu uzmanların yaptığı çalışmalar ise seo optimizasyonu olarak adlandırılır. Son zamanlarda sık sık seo uzmanı aranıyor ilanlarını görmüşsünüzdür.

Gerçekten de seo uzmanı günümüz meslekleri arasında kendine iyi bir yer edinmiştir. Çünkü yediden yetmişe her kişi kendisine site veya blog açıyor, büyük küçük her kurumun bir web sitesi var, her işletme faaliyetini web sitesi üzerinden de yürütüyor, e-ticaret siteleri her yerde. Durum böyle olunca aslında web üzerinde kıran kırana bir mücadele yaşanıyor ve herkes rakibini geçmeye çalışıyor. Bunun için yardım alınan kişiler ise seo uzmanlarıdır.

SEO Uzmanı Nasıl Olunur

Seo uzmanı olmak belirli bir eğitim ya da diploma gerektiren bir iş değildir. Teknolojiye merakı olan herkes tarafından öğrenilmesi mümkün olan bir iştir. Seo uzmanı olan kişiler bireysel olarak ya da SEO firmaları bünyesinde çalışabilirler.

SEO Uzmanı Ne İş Yapar

Seo uzmanı ne iş yapar derseniz, öncelikle sitenin analizini yapmakla işe başlar. Sitede bulunan karşılıksız backlinkler, sitenin yavaş olması, arayüzün kullanışsız olması, içeriklerin yetersiz olması gibi faktörler siteye zarar verir. Uzman bunları tespit eder ve düzeltmek için gerekli çalışmaları yapar.

Optimizasyonu Sağlama Süreci

Seo optimization bir iki defalık bir çalışma ile sağlanamaz. Bu optimize çalışması en az altı ay süreyle devam etmelidir. Bu süreci bir tedavi süreci gibi düşünebilirsiniz. Seo uzmanı siteniz için bir tedaviye başlar ve tedavinin tamamlanması halinde sonuç almaya başlarsınız. Yani seo uzmanı yaptığı çalışmaları belirli süre boyunca devam ettirir ve sonuçlarını gözlemler. Bu sonuçlara göre yeni düzenlemelere imza atar. Belirli bir süre sonra siteniz iyileşme göstermeye başlar ve işe ara verilir. Dikkat edin iş bitmez sadece ara verilir.

Google Güncellemeleri ve SEO

Google SEO çalışmalarına esas olan parametrelerini sürekli olarak güncelliği için siteler bu güncelleme sonrası tekrar bakıma alınmalıdır. Bu durumu ise hastanın kontrole gelmesi gibi düşünebilirsiniz. Bu sefer kısa süreli ve daha basit çalışmalar siteniz için yeterli olacaktır. Güncellemeler seo çalışmaları için çok önemlidir çünkü aksi takdirde daha güncel sitelere yerinizi kaptırabilirsiniz.

Profesyonel Seo

Kurumsal seo hizmeti sunulması halinde bu süreç eksiksiz olarak takip edilir ve sonuç vaadinde de bulunulur. Bu çalışmalar bir iki defalık çalışmalara göre çok daha başarılı ve avantajlıdır.

SEO çalışmaları içerisinde en önemlisi doygun içerik ve doğru anahtar kelime kullanımıdır. Bilgi içerikli makaleler ve ziyaretçiyi bu makaleye yönlendirecek anahtar kelimeler siteyi iyileştirecektir. Ayrıca rakiplerde yer almayan içerikler sunulması sitenizi öne geçirecektir. Bu ve buna benzer yöntemleri uygulamak ve uyguladıktan sonra site trafiğini gözlemleyerek veriler oluşturmak gerekir. SEOoptimizasyonu sürecinin başından sonuna kadar veriler ışığında gerçekleştirilmesi halinde profesyonel SEO hizmeti sunulur.

SEO Fiyatları

Siteniz üzerinde yapılan SEO çalışmaları SEO fiyatları için belirleyicidir. Tek bir seferlik yapılan seo çalışması ile aylarca süren bir SEO çalışması arasında ya da sadece içerik yazılması arasında fiyat farkı olacaktır.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir