Hosting Nedir? Ne İşe Yarar

Hosting Nedir? Ne İşe Yarar

Hosting ne işe yarar, nedir  her türlü konu hakkında şimdi sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Çok kısa ve güzel bir şekilde anlatmaya çalışalım.İnternet bir dünyadır, aynı şekilde bir adresiniz vardır. Evinizin adresi, bu da domain yani site ismidir. Bu sizin sitenizin adresidir. Bu evinizin olduğu bir bölüm vardır, yani arsa ve arazi denilen bölgeler bulunmaktadır. Buna da internet dünyasında hosting denilmektedir.

Hosting İle Neler Yapılır?

Hostinginiz olmadan herhangi bir internet sitesinin çalışması sağlanamaz. Aynı eviniz olmadan eve herhangi bir eşya koyamayacağınız gibi düşünmeniz gerekmektedir. Evlerin de çeşitleri vardır. Diyelim ki, bir ev, 2 oda bir salon 100 metrekaredir. Bir başka ev 3 oda bir salon 200 metrekaredir. İşte hostingler de bu şekilde farklılıklar gösterirler.

Yani sizlerin internet sitelerinizi yüklemek için almış daha doğrusu kiralamış olduğunuz koca internet alemindeki ufak bir bölümdür hosting dediğimiz bölüm. Bu bölüme siz öncelikle internet sitenizi yüklersiniz ve bu sayede ilk defa var oluşunuzu anlatmış olursunuz. Hosting nedir kısaca anlatmak gerekirse sizlere bu şekilde aktarabiliriz. Unutmayın, hosting, dünyada kiraladığınız yer gibidir.

Host Seçerken Nelere Bakmak Gerekli?

Hosting nedir, ne işe yarar konusunda sizlere bilgi aktarmaya devam ediyoruz. Bu işlemler için de yani hosting alımı için de alım yaptığınız siteler ve yerler çok önemlidir. Bunu yaparken, bazı önemli konular bulunmaktadır. Bunlara hassasiyetle yaklaşılarak ve dikkat edilerek, sizler de gerekli olumlu geri dönüşleri sağlayabilirsiniz.

Öncelikle bakmanız gereken konular hakkında sizlere biraz bilgi vermek gerekirse, öncelikle sitenin referanslarına bakmanız gerekmektedir. Sitenin hangi firmalara hosting hizmeti verdiğini bilmek önemli bir husus oluşturmaktadır. Webmaster blog siteleri ile Google’da sizlerin seçecek olduğunuz hosting firması ile ilgili araştırmalar yapınız.

Firmanızın sipariş sırasında size göndermiş olduğu hizmet sözleşmesi metnini incelikle okuyunuz. Bu konu hassas bir konu olmaktadır ve hassas bakılması gerekmektedir. Çünkü, fotoğraf ve yükleme yaptığınızda sitenin kasması, yavaşlaması ya da takılması gibi durumlar vuku bulursa o zaman insanlar sitenizde kalmazlar ve vazgeçerler. Sizler de bu tip durumlar olsun istemiyorsanız bu yüzden hosting çalışmanızı ona göre yapmanız gerekmektedir.

Host Redirect Nedir? Ne İşe Yarar?

Host redirect işlem olarak yönlendirme anlamını taşır. Buradaki durum, internet sitenizin adına farklı bir uygulama yükleyerek bunu farklı bir yönlendirme ile aynı kiralık alana taşımanız olmaktadır. Bunun için de sitenin size vermiş olduğu ayrıcalıklar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Örnek vermek gerekirse, redirect için ayrılan alan sizin için yeterli midir? Ayrıca, sizler de çalışma düzeni içerisinde çalışırken, sıkıntı yaşıyormusunuz? Bazı hosting sağlayıcılar sizlere redirect için tek bir farklı site yönlendirmesi hakkı tanırlar. Bunun haricinde, yönlendirme yapamazsınız. Bu arada şunu da bilmelisiniz ki, eğer hostinge yaptığınız yükleme çok yüklenirse, redirect sizlere bu yönlendirmede kasmalar yaşatabilir.

Hosting Konusunda Son Uyarılar

Sizler de artık hosting nedir? Ne işe yarar? artık detaylı şekilde öğrenmiş bulunuyorsunuz. Bundan sonra hosting ne demek diye sormanıza gerek kalmadığını düşünüyoruz. Hatta bu konuda çok detaylı bilgi sahibi olmanız için tedarik sürecini de nasıl yapmanız gerektiğini anlatmaya gayret gösterdik. Bunların yanı sıra, sizlere şu konuda da bilgi verelim, eğer sizler de hosting konusunda kafanıza takılan bir şey olursa, yazımızı tekrar okursanız her konuda bilgi sahibi olmuş olursunuz. Unutmayınız, hosting, internet dünyasında malzemelerinizi yerleştirmeniz için kiraladığınız yerdir. Sizler de bu yeri kiralayabilir ve ona göre kullanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir