Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar

Dijital pazarlama uzmanının tanımını yapmadan evvel dijital pazarlamanın ne olduğuna değinmek konunun anlaşılırlığı açısından faydalı olacaktır. Dijital pazarlama; ürünün tanıtımının ve satışının internet ortamında diğer bir deyiş ile dijital ortamda yapılmasıdır. Müşteri odaklı olarak tasarlanan e-ticaret sitelerinin verimi oldukça yüksektir. İşte e-ticaret sitesindeki bu tasarımları ve işleyişi takip eden, gerektiği durumlarda iyileştirmeler yapan kişiye dijital pazarlama uzmanı denir. Dijital pazarlama uzmanının en temel görevi hizmet verdiği markanın popülaritesini ve satış rakamlarını arttırmaktır.

Teknolojinin sürekli gelişimine ayak uydurmak için bu mesleği tercih etmiş ya da edecek olan bireylerin dijital pazarlama eğitimi alması oldukça önemlidir. Oryantasyon eğitimi olarak da nitelendirilebilen bu eğitim bireyin mesleğe adaptasyon sürecini kolaylaştırır. Dijital pazarlama uzmanının sosyal medya yönetimi konusundaki yetenekleri mesleğini başarılı bir şekilde hayata geçirmesi açısından oldukça önemli bir parametredir. Çünkü; günümüzde sosyal medya kullanımı oldukça yükselmiş durumdadır ve bu yükselişin artarak devam edeceği uzmanlar tarafından yapılan incelemeler neticesinde kesinleşmiş bir durumdur. Sosyal medya yönetimi noktasında yetkin özellikleri olan dijital pazarlama uzmanlarının markanın sosyal hesapları üzerinde yaptığı değişimlerin oldukça pozitif geri dönüşlere sebebiyet vereceği otoriteler tarafından kabul gören bir gerçektir. Bunun yanında dijital pazarlama uzmanının dijital pazarı ilgilendiren SEO, SEM, SMM, Affiliate Marketing ve E-Mail Marketing kavramlarına hakim olması da mesleğini icra etmek açısından oldukça gereklidir.

Dijital Pazarlama Uzmanının Görevi

dijital pazarlama uzmanının görevleri

Bir önceki paragrafta dijital pazarlama uzmanının temel görevinin hizmet verdiği markanın popülerliğini arttırmak olduğunu belirtsek de görevler konusuna ayrıntılı olarak değinmek gerekir. Dijital pazarlama uzmanının başlıca görevlerini şu şekilde maddeleyebiliriz:

– Yönetim tarafından kendisine verilen reklam bütçesini etkin bir şekilde yönetmek ve doğru noktalara temas etmek

– Markanın pazara sunduğu ürünler için reklam tasarımını ve kurgusunu ürüne uygun olmak koşulu ile ilgi çekici bir şekilde hazırlamak

– Markanın internet sitesinin içerik kalitesini ve estetiğini yükseltmek

Sosyal medya yönetimi yaparak markanın sosyal alemde müşterilerin ilgi odağı haline gelmesini sağlamak

Dijital pazarlama uzmanının esas görevlerini yukarıda belirttiğimiz maddeler oluşturur. Fakat çalıştığı markanın işleyişine ve yapısına göre bu görevler artabildiği gibi azalabilir de.

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Geleceğe yönelik hedefleri arasında dijital pazarlama uzmanı olmak olan bireylerin akıllarına takılan sorulardan birisi de dijital pazarlama uzmanı ne kadar maaş alır sorusudur. İşe başlangıç maaşı bireyin niteliklerine göre değişkenlik gösterse de genel itibariyle bakıldığında dijital uzmanlığı başlangıç maaşları 1500-2000 TL arasında değişkenlik gösterir. Meslekte en az 1 yıl en çok 3 yıl çalışan bireylerin maaşları ise 2000 TL ile 3500 TL aralığında değişir. Bunun yanında meslekte 3 yılını dolduran bireylerin maaşı ise 3500 TL  ve üzerindedir. Maaş konusu ucu açık bir konu olduğundan bireyin sahip olduğu nitelikler bu aşamada oldukça önemlidir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. Seçkin bey tebrik ederim, gerçekten başarılı bir çalışma olmuş

  2. Tugay Çelik : Ocak 19, 2018 at 11:51 pm

    Bir dijital pazarlama uzmanı nasıl olmalı; öğrenmek adına güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık 🙂

  3. Erdoğan Asli : Şubat 7, 2018 at 1:08 pm

    1500-2000 mi, neye dayanarak bunu Yazdınız. Resmen asgari ucret. Saka mi bu?

  4. merhaba. Sıfırdan başlayacak biri için tavsiyeleriniz nelerdir? Hangi adımları takip etmeliyim kitap,website vs.

  5. Bu maaşlar çok düşük hangi yıla ait yazdıklarınız dijital pazarlama doğuş oto da geçen sene 3-8 bin tl arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir