Sosyal Medya ile SEO Çalışmalarına Nasıl Katkı Sağlarsınız?

Sosyal Medya ile SEO Çalışmalarına Nasıl Katkı Sağlarsınız?

Dijital dünyada SEO ve sosyal medya etkili dijital pazarlama stratejisidir. SEO’nun dijital pazarlamanın öncüsü olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Sosyal medya ise web üzerindeki kitlenizin bir araya geldiği ve hatta her gün her saat etkileşim olduğunuz diğer bir kanaldır.

SEO ve sosyal medya konusunda pazarlama sonuçları dahilinde bir kargaşa yaşandı. 2010’da Google Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılan bağlantıların sıralama sinyali olduğunu açıklamıştı. 2014 yılına gelindiği zaman ise Google Facebook ve Twitter’ın arama sayfasına benzer şekilde muameleme gördüğünü video ile yayınlamıştı.

Ayrıca sosyal medya sıralama faktörü şeklinde bakılmadan doğru stratejiler dahilinde kullanıldığı zaman SEO çalışmalarını olumlu şekilde etkilemektedir. Sosyal Medya ile SEO Çalışmalarına Nasıl Katkı Sağlarsınız? başlığıyla yazdığımız bu yazı da bazı püf noktaları sizlerle paylaşacağız.

Kaliteli Geri Dönüşüm Elde Edebilirsiniz

Arama sonuçlarında ve sıralama konusunda her geçen yıl farklı aşamalar kaydedilmektedir. Kaliteli backlink sayısı ise hala sıralamada önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bağlantı kurma ve backlink kazanma sonuç olarak hala yaygın olarak tercih edilmektedir. Bu aşamada sosyal medya linkler için başlangıçta muhteşem bir platform olacaktır.

Sosyal medya pazarlamasında en iyi içeriğinizi en iyi şekilde paylaşmak oldukça önemlidir. Ayrıca paylaşmış olduğunuz içeriğin etrafında ki oluşan kitleyi katılıma teşvik etmek gerekir. Unutmayın ne kadar ilgi çekici içerik o kadar fazla paylaşım demektir. İlgi çeken içeriklerle insanlara ulaşmanız ve bağlantı sağlamanız sizin için büyük bir fırsat niteliğindedir.

İçerik Görünürlüğünde Artış Sağlayabilir

SEO hedefleri arasında içerik görünürlüğünü artırmak da yer almaktadır. Sosyal medya platformları sitenizde yer alan içerikleri paylaşarak insanların ulaşmasına imkan sağlayacaktır. Sosyal medyanın en büyük katkılarından bir tanesi de sosyal medya platformlarında paylaştığınız içeriklerin potansiyel erişilebilirliğe sahip olmasıdır.

Marka Bilinirliğine Katkı Sağlar

Sosyal medyanın hedef kitleye ulaşma ve onlarla etkileşime geçme konusunda en büyük araçlardan biri olduğu şüphesizdir. Hedef kitleniz ve sizinle etkileşime geçen kişiler arama sonuçlarında sitenizi tanıyacaktır. Böylelikle insanların sitenize tıklaması da kolaylaşacaktır. Ayrıca marka bilinirliği, siteye ve sosyal platformlardan marka bazlı organik arama trafiği sağlayacaktır.

SEO ve Sosyal Medya Stratejileri İçin İpuçları

Sosyal medya SEO çalışmalarınızı olumlu yönde etkiler. Ancak tam tersi durumda söz konusudur. Sosyal medya çalışmalarını en doğru şekilde yaparak olumlu etki yaratmak sizin elinizde olacaktır.

Sosyal medya platformlarına arama motoru gözüyle bakmak yanlış olmayacaktır. Bu yüzden sosyal medya üzerinden yaptığınız paylaşımlarda kullanıcıları ve SEO kriterlerini göz ardı etmeyin. Sitenizi nasıl optimize ediyorsanız sosyal medya hesaplarınızda da aynı tutumu sergilemelisiniz.

Sosyal medyada bir diğer önemli nokta hashtag kullanımıdır. Hashtag’leri arama sorgusu olarak değerlendirin. Bu yüzden doğru hashtag’leri kullanmanız gerekmektedir. Özellikle Twitter ve İnstagram’da hashtag’ler önemli bir yere sahiptir. Bu iki platformda yapılan paylaşımlarda hashtag kullanımı doğru bir şekilde yapın. Hashtag konusunda piyasada yer alan hashtag araçlarından yardım alabilirsiniz.

Sitenizde yer alan içerikler SEO bileşenine sahip omalıdır. Bununla birlikte optimize edilen sosyal medya içerikleri de kullanın. Etiket ve metion kullanımı oldukça önemlidir. Diğer sayfalar ve farklı kullanıcıları belirleyip etiketleyebilirsiniz. Etiket ve mention kullanımı ile ulaştığınız kişiler daha fazla kullanıcı ile etkileşime geçmenizi sağlayabilir.

Birçok insan gibi hedef kitleniz arama sonuçları le size ulaşmalıdır. Hedef kitlenizin sorularına en iyi cevabı oluşturmalısınız.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir