SEO Uzmanı Nedir, Ne Kadar Maaş Alır?

SEO Uyumlu Web Sitesi

SEO uzmanı nedir sorusunun cevabını vermeden önce SEO’ nun ne anlama geldiğini belirtmek konunun anlaşılması açısından faydalı olacaktır. Açılımı Search Engine Optimization olan SEO en basit ifade ile arama motorları özelinde yapılan yenileme ve geliştirme çalışmasıdır. SEO uygulamalarının temelinde internet sitelerinin arama motorlarında daha kolay bir şekilde taranması yatar. Tahmin edilebileceği gibi internet sitelerine yapılan bu iyileştirme çalışmalarını yöneten bireye de SEO uzmanı denir.

Arama motorlarının tamamı kullanıcıların aradıkları bilgiye en kısa sürede ulaşmasını ve bu bilgiden maksimum düzeyde faydalanmasını hedefler. Bu sebepten de içerik kalitesi düşük olan internet sitelerine kullanıcı yönlendirmez. Böylelikle kullanıcısına en kısa sürede kaliteli bilgi veren arama motoru popülaritesini dolayısıyla da kullanıcı kitlesini arttırır. İnternet sitesinin arama motorları tarafından üst sıralarda görüntülenmesini isteyen bireyler SEO faaliyetlerine maksimum derecede önem vermelidir. Bu aşamada site sahiplerinin yardımına SEO uzmanları yetişir. Bu noktada bireylerin kafasında SEO uzmanı ne iş yapar sorusu oluşması oldukça doğaldır. SEO uzmanı internet sitesinin içerik kalitesine pozitif yönde sağladığı katkılar ile sitenin popülerliğini arttırır. Böylelikle arama motorlarında üst sıralara taşınan site daha ciddi bir kullanıcı ağına hitap eder duruma gelir. Pazarlamada e-ticaretin dolayısıyla internet sitelerin önemine bakıldığında SEO faaliyetlerinin her işletme için hayati derecede önem taşıdığını tahmin etmek zor değildir.

SEO Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Hemen her meslekte olduğu gibi SEO uzmanı maaşları da belirli parametrelere bağlı olarak değişkenlik gösterir. SEO uzmanlığı için bakıldığında başlangıç miktarı 2.500 TL dolaylarındadır. SEO uzmanının internet sitesine yahut çalıştığı kuruma sağladığı fayda ile maaş artışı doğru orantılıdır. SEO uzmanı olma hedefi olan bireyler için ise mesleğe giriş maaşı 1000-1300 TL aralığında değişkenlik gösterir. Bu aşamada bireyin kendisine ne kattığı ve birikimi oldukça belirleyici rol oynar.

SEO Uzmanlarının Kullandığı Yöntemler

Çalıştığı kurum ya da internet sitesinde iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerinde bulunarak web sitesini arama motorlarında üst sıralara taşımayı hedefleyen SEO’ ların kullandığı yöntemler beyaz çalışmalar ve siyah çalışmalar olarak ikiye ayrılır. Kullanılan yöntemlerin hedeflediği kazanımlar aynı olsa da işleyişleri farklıdır. Bu nedenle her iki yöntemi de ayrı ayrı incelemekte fayda vardır.

-Beyaz Çalışma: Bu tip çalışmalar SEO uzmanı için kullanılması kesin gerekli olan site içi iyileştirmeleri kapsar. Beyaz çalışmaların temelinde internet sitesinin bünyesinde yer alan gereksiz ve niteliksiz içeriklerin pozitif yönde düzenlemesi yatar. Beyaz çalışma olarak bilinen  yöntemin herhangi bir zararı söz konusu değildir.

-Siyah Çalışma: Beyaz çalışma ile kıyaslandığı takdirde siyah çalışmayı zararlı ve uygunsuz olarak nitelendirmek mümkün olacaktır. Burada zararlı niteliğinden arama motorlarının etkilendiğini belirmekte fayda vardır. Çünkü;  yapılan bu çalışmalar arama motorlarının zaaflarını tespit etmeye ve bu zaaflardan faydalanmaya yöneliktir. Bu yöntemin temelinde ise SEO uzmanlarının kullandığı sahte ziyaretçiler yatar. Sahte ziyaretçi yöntemi ile arama motorunda üst sıralara taşınan internet siteler kısa vadede bu sırayı koruyabilse de orta ve uzun vadede içerik kalitesinin düşük olması nedeniyle alt sıralara gerilemeye başlar. Arama motorları ise bu çalışmalar karşısında deyim yerinde ise çizilen karizmalarını korumak amacıyla çeşitli önlemler alma yoluna gider.

SEO Uzmanlığı Kursları

Hemen her meslek grubunda olduğu gibi SEO uzmanlığında da iyi bir eğitmen tarafından verilen eğitim elbette ki bireye oldukça katkı sağlayacaktır. Kurslarının yanında bireyin mesleğe bakış açısı da oldukça önemlidir. SEO uzmanlığı internet kullanıcılarının eğilimlerine göre hareket eden bir meslek grubu olduğundan bireyin kendini sürekli güncel tutması ve özellikle internet gündeminden haberdar olması gerekir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir