Özelliklerine Göre En İyi Forum Yazılımları 2020

en iyi forum yazılımları

Bu yazıda, internet üzerinde çevrimiçi internet forum sitesi oluşturmak için en iyi forum yazılımları listelendi. Bu listede ücretsiz / ücretli / yüksek performanslı / mobil dostu gibi nitelikler dikkate alınmıştır. Forumlar, tartışma ve bilgi alışverişi için önemli ve işlevsel platformlardır. Sosyal ağlar doğduktan sonra dahi, internetteki niş konularda soruları cevaplamak isteyenler için buluşma noktasıdır.

2020 Notu: Bu yazının ilk halini yazalı 4 yıl oldu. En iyi forum yazılımları 2020 listemiz sizlerle…

En İyi Forum Yazılımları 2020

XenForo

İlk önce ücretli olanlarla başlayalım. XenForo pazardaki en iyi forum CMS’den biri ve bir çevrimiçi platform seçerken en önemli yönlerinden biri olan güvenlikli yönü ile bilinir. Bunun dışında, daha iyi bir deneyim sunmak için hızlı yükleniyor. XenForo, şirketlerin şirketinizin son bilgileriyle bağlantıda kalmaları için topluluklarını oluşturmaları için harika bir araçtır. XenForo ayrıca daha rahat hale getirmek için sosyal medya ile girişi de destekler. Kullanıcılar için sunduğu kolaylıklar son derece iyidir.

VBulletin

VBulletin en iyi ücretli forum yazılımdır . Özellikle güçlü yazılımlarla profesyonel bir forum oluşturmak isteyen tecrübeli kullanıcılar için mükemmel bir çözümdür. Kurulumu çok basittir. Teorik olarak, daha az tecrübeli kullanıcılar projelerini vBulletin ile başlatabilirler. Bu program, kullanıcıları forumu bireyselleştirmek için çok sayıda uzantı ve tema kullanmalarını sağlar. Geliştirici ekibinin yüksek güvenlik standartları bu yazılım çözümüne bir artı sağlıyor. VBulletin için, barındırma, bakım veya güncelleme sağlayıcı tarafından yapılır. Profesyonel forumlar için yüksek kapasiteli çözümdür. Yüksek güvenlik standartları vardır. Sistem Gereksinimleri: PHP 5.4.0 +, MySQL 5.1.5 +’dir.

PhpBB

PhpBB forumları oluşturmak için açık kaynaklı yazılımdır. Geniş fonksiyon yelpazesi sayesinde, ücretli herhangi bir yazılıma iyi bir alternatiftir. Çözülmesi gereken tek sorunu; mobil optimizasyondur. PhpBB’nin avantajı ücretsiz bir forum yazılımı olmasıdır. Kullanıcı arayüzü ve teknik desteği iyidir. Çok kullanıcıya sahip büyük toplulukların olduğu forumlar için iyi bir tercihtir. Diğer programlarda olduğu gibi bu yazılım da farklı eklentilerle genişletilebilir.

PlushForums – Responsive

PlushForums, güvenli forum platformu isteyen işletmeler, üniversiteler veya diğer gruplar için mükemmel bir çözümdür. Tasarım mobil cihazlar için güzel bir destekle profesyonel ve modern bir görünüme sahiptir. PlushForums hızlı ve geniş bir yelpazede özelliklerle birlikte geliyor. Önemli özellikler arasında, gerçek zamanlı tartışmalar, bloglar, özel grup sohbetleri, içerikten para kazanma, spam koruması, SSL desteği ve daha fazla özelliği bulunmaktadır.

WoltLab Burning Board (WBB) 

WBB yazılımı yeni başlayanlar için mükemmel bir çözümdür. Ayrıca çeşitli temalar ve eklentiler kullanılabilir. Kişiselleştirmenin büyük olanaklarının yanı sıra işlevlerinin net bir şekilde yapılandırılmasından elde edilen güvenlik faktörü basittir ve bu etken yazılımı çok yetenekli bir çözüm haline getirir. Güncellemeler düzenli olarak yapılırsa, yüksek güvenlik standart olarak garanti altına alınmış olur. Buna ek olarak, mobil cihazlar için de optimize edilmiştir. Kullanıcıların Facebook veya Twitter gibi harici sayfalardan erişmelerini sağlayan sosyal ağların entegrasyonu da çok pratiktir. Bu yazılım, fonksiyonlarının çeşitliliği ve mevcut destek yüzünden para için çok tatminkar bir değere sahip rahat bir ortalama fiyatı vardır.

Invision Power Board (IP Board)

Invision Power Board tarafından sunulan bir diğer en iyi ücretli forum sistemidir. Kendi web sayfalarına entegre olabilecek çok sayıda modülün avantajlarından yararlanan forumlar, büyük topluluklar ve şirketler için idealdir. Bu yazılımın kurulumu kolaydır. Ancak, daha sonra indirilebilecek kullanılabilir dil paketleri olmasına rağmen, forumlar yalnızca İngilizce olarak mevcuttur. Görsel açıdan bakıldığında, farklı tasarımlar arasında seçim yapabilir ve temel yapı eklentilerle tamamlanabilir. Örneğin, bir sohbet işlevi veya antispam düzenlemesi kurabilirsiniz. Invision Power Board, seçimimizde en güçlü forum yazılımlarından biridir ve bu nedenle fiyat açısından en yüksek seviyededir. Çok kapsamlı ve talepkar topluluklar için bir çözümdür ve mobil cihazlarda görselleştirme optimizasyonuna izin verir.

MyBB

Başlamak için bir diğer en iyi ücretsiz forum yazılımı ve ideal sistem, eski My Bulletin Board olan MyBB’dir. Bu açık kaynaklı yazılım, çok çeşitli entegre fonksiyonlara sahip olma avantajı sunar. Temel işlevlerini; çok sayıda eklentiyle ve çok sezgisel yönetim arabirimi ile genişletme imkânı vardır. Buna sorun çıktığı zaman veya sistemdeki güvenlik açıklarının çözülmesi için iyi bir destek mevcuttur.

Vanilla Forums

PHP’de forumlar oluşturmak için tasarlanmış, çok dilli yazılım kapsamında yayınlanmıştır. Ana özelliklerinden biri, WordPress de dahil olmak üzere pek çok içerik yönetim sistemine sahip hemen hemen her web sitesi ile entegrasyon kolaylığıdır.

BBPress

WordPress için en iyi forum sistemidir. Bu eklenti, özel ileti türlerini ve WordPress kodunun geri kalanıyla birlikte gelişmiş sınıflandırmaları kullanarak çalışır. Bu sistem, WP içerik yönetim sistemi ile çalışmaya alışkınsak en iyi seçenektir.

Forum Sitesi Kurmak İçin En İyi Yazılım

Forum oluşturmaya başlamak için phpBB, ücretsiz bir forum oluşturmak için en iyi yazılımdır. Çünkü büyük bir yatırım olmadan, en önemli özellikleri içeren çok düzgün ve yetkili bir forum oluşturabilirsiniz. Topluluk talepleri ve üye sayısı artarsa, WBB veya VBulletin gibi daha fazla güce sahip daha yetkin bir ücretli çözüm tercih etmeniz gerekebilir. Çoğu tedarikçinin, veri kaybı olmadan programları değiştirmeye izin veren entegre bir sistemi olması nedeniyle yazılımın değiştirilmesi, kural olarak, büyük sorunlara yol açmayan basit bir işlemdir. Proje büyüdükçe ve daha fazla talep ederken, özgür bir yazılımdan profesyonellere geçmenizi sağlayan şey budur. En iyi ücretsiz ve ücretli forum yazılımı 2020 listesi hakkında sorularınız için yorum kısmından mesaj atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
    Arama motoru optmizasyonunda web sitenizin öne çıkmasını sağlayan etkenleri şöyle sıralayabiliriz:

    • Doğru İçerik
    • Doğru Anahtar Kelimeler
    • Hatasız Kodlama
    • Sayfaların Hızlı Açılması
    • Sosyal Medya Entegrasyonu

  2. Merhaba. Forum listesine baktım da sıralamanıza katılıyorum. Fakat ben listede “Simple Machines Forum” SMF yi göremedim. Bence listede olması gereken forum yazılımlarından biridir. Makaleniz için teşekkürler.

  3. Profil demir çelik : Ağustos 30, 2019 at 4:07 pm

    Siteniz harika her zaman güzel bilgiler paylaşıyorsunuz.Emeğinize sağlık. Sitemle ilgili geri dönüş yapar mısınız: profildemircelikfiyatlari.net

  4. WordPress kullanan kişiler için WpForo yazılımını da incelemenizi rica ederim.

  5. Merhabalar, yazınız için teşekkür ederim. Hepsini kullanmaya başlayacağım şimdi, teknolojiyi takip etmeyi çok seviyorum da :)))

  6. profesyonel forum yazılımı arayanların ilk tercihi XenForo olmuştur hep.
    WordPress için basit ve etkili forum yazılımı BBpress. Bilgiler için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir