Alexa Nedir? Alexa’da Yükselmenin Etkili Yolları Nelerdir?

Alexa Arttırma

Alexa, popülaritesi ve arama motoru trafiğiyle web sitesinin ticari web trafiği verilerini, analitik raporunu sunar. Alexa 1996’da Amazon şirketi tarafından kuruldu. Bu popüler ve tanınmış araç, her izleme sitesine benzersiz bir sıralama sağlar. Pek siz; Alexa sıralamanızı hızla nasıl daha iyi bir konuma getirebilirsiniz? Alexa’da yükselme kaydedebilmek için etkili yöntemlere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Bir web sitesinin Alexa sıralamasını nasıl iyileştirebilirim?

Bu makale, uygun bir strateji kullanarak sitenizin Alexa Trafik Sıralamasını nasıl hızlı ve kolay bir şekilde azaltacağınızı gösterecektir .

Alexa Trafik Sıralaması nedir?

Sıralama Alexa Trafik Sırası (ATR) bir web sitesinin veya blogun kalitesini yansıtır. Bu nedenle, site sahiplerinin gözünde çok şey var, çünkü sitenin ticari değerinin bir göstergesidir. ATR ( Alexa Trafik Sıralaması ) her site için bir derece verir, bu sınıflandırma dünya çapında tanınır. Ayrıca ATR, reklamlarını sitenize yerleştirmesini isterseniz reklam verenleri çekmek için çok önemlidir. Ülke ve dünya sıralaması vardır. Örnek olarak; Twitter, Alexa’ya göre ABD’de sekizinci olmasına rağmen dünyanın en iyi 9. sitesidir.

Kısaca, Alexa Trafik Sıralaması, itibarını ve çevrimiçi popülerliğini ölçen bir rehberdir.

Alexa Sıralamaları Önemli Mi? Ne İşe Yarar?

Artık bildiğiniz gibi Alexa Traffic Rank, bir sitenin itibarını ve popülerliğini belirtir  ve internet dünyasında yerini almak isteyen her web sitesi için tabii ki çok önemlidir. Alexa sıralaması, tüketicilerin ve ziyaretçilerin bir siteye verdiği güveni ele alır. Güven, çevrimiçi pazarlamanın temelini oluşturur. Ziyaretçileriniz sitenize güvenmezse sitenizden bir ürün satın almak ya da web sitenizde verilen talimatları izlemek istemeyeceklerdir.

Alexa sıralamaları sitenizin bütün hikayesini anlatmaz, ancak birkaç puan için kaliteli bir Site sıralayıcısıdır.

  1. Etkin bir blog yazarınız olduğunu gösterir.
  2. Web sitenizin içeriğinin dinamik olduğunu gösterir.
  3. Alınan trafik miktarını gösterir.
  4. Ziyaretçilerin sitenizde ne kadar kaldıklarını gösterir.

Bu nedenle, çevrimiçi pazarlama dünyasındaki Alexa Trafik Sıralamasının önemini anlatmaya çalışmak neredeyse gereksizdir.

Sıralama Nasıl İyileştirilir?

Google, siteleri 200’den fazla faktörle derecelendiriyor ve bu işlemin anlaşılmasını zorlaştırıyor. Aksine, Alexa sıralama faktörleri çok basittir. Alexa, birkaç milyon insanın İnternet kullanımını, Alexa araç çubuğundaki verileri ve farklı trafik kaynaklarına ait diğer verileri analiz ederek sıralamasını kurdu. Bilgiler sıralanır, filtrelenir, isimsiz hale getirilir ve nihayetinde bildiğimiz sıralamaları sağlamak için hesaplanır.

  • Araç çubuğunu kullanarak sitenizin ATR’sini hızla azaltabilirsiniz. Temelde Alexa, tarayıcınıza yüklenen Alexa araç çubuğunu kullanarak ziyaretleri hesaba katar. Bu tür ziyaretler Alexa tarafından geçerli sayılır. Bu nedenle, şimdiye kadar yüklemediyseniz, Alexa araç çubuğunu indirin.

Alexa Kullanan Ziyaretçi Trafiği Arttırma

Birçok blog yazarının Alexa araç çubuğunu kullandığı gibi bu strateji de yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için, blogların ve webmaster forumlarının topluluklarında aktif olmalısınız.

Alexa sıralaması çevrimiçi bir referanstır ve birçok site sahibi kendi sıralamalarını artırmak için mümkün olan her şeyi yapıyor, ziyaretçiler için ciddi rehin. Zaman kaybetmeyin ve bugün Alexa derecenizi geliştirin.

Umarım bu yazı ücretsiz alexa sıralamasını arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bu yazıdan hoşlanırsanız sosyal medyada bu makaleyi paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Bilgiler için teşekkür ederim.

  2. Alexa’nın arama motorları üzerinde ki etkisi tartışılır fakat kıyaslama açısından kesinlikle referans alınması gerektiğini düşünüyorum. Yazınız kıymetli olmuş, ellerinize sağlık.

  3. Geniş Güzel Anlatım Olmuş Bilmeyenler İçin Eline Sağlık

  4. Merhaba, lütfen cevaplar mısınız… Bir blogun veya sitenin alexa değeri Traffic Rank in Country
    No data şeklindeyse… bu site hiç ve ya çok az trafik alıyor diyebiliyor muyuz? Yoksa o sitenin kendi bilgilerini alexa tool bar kullanarak ibraz etmesimi gerekiyor… ? Teşekkürler

  5. Bu bilgilendirme makale sayesinde sitem alexa da yükselişe geçmiştir. Moradam ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir