SEO İncelikleri

SEO İncelikleri

Arama motorlarında üst sıralara çıkmak ve ardından buralarda kalıcı olmak için profesyonel seo çalışmaları yapılması gerekmektedir. Ancak bu çalışmaların birçok ince noktası da bulunmaktadır. bir internet sitesi olan kimse bu inceliklerden birkaçına vakıf olabilir ancak bu alanda sınır bulunmadığı için hepsine vakıf olmak bir hayli zor olmaktadır.

Biz de sizlere bu yazımızda birkaç ince ama son derece önemli hususlardan bahsederek sizin rakiplerinize karşı bir adım öne geçmenize katkıda bulunacağız. İlk olarak mobil uygulamalar için profesyonel seo çalışmalarına değinerek başlayalım.

Mobil Uygulamalar İçin SEO

mobil uygulama seo

IOS işletim sistemine sahip telefonların uygulama mağazası olan App Store’a uygulama tedarikçileri uygulama yükleyebilmektedir. Dolayısıyla sizler de oluşturduğunuz bir uygulamayı  bu platforma yükleyerek kullanıcıların hizmetine sunabilirsiniz. Ancak iş burada bitmemektedir. Zira bunun kullanıcılara ulaşması gerekmektedir. Bunun için ise yapmanız gereken app store seo çalışmaları yapmaktır.

Evet yanlış duymadınız App Store için de seo çalışmaları yapmanız gerekmektedir. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? ilk olarak dikkat etmeniz gereken uygulamanın ismi olmalıdır. Uygulamanın adı ile içeriği uyumlu olmalıdır. Diğer bir husus ise uygulamanın dili konusunda ortaya çıkmaktadır. Eğer bir uygulamayı İngilizce olarak kullanıma sunarsanız bu durumda daha fazla kişiye ulaşma imkanınız olacaktır.

Tüm bunları profesyonel seo çalışmaları yapan uzmanlar ya da ajanslar ile yapmanız sizler için daha avantajlı olacaktır. Ancak kendinize güveniyorsanız tek başınıza da yapabilirsiniz. Ayrıca seo çalışmaları sadece app store için değil aynı zamanda tüm oyun siteleri için de geçerlidir.

SEO İstatistikleri

Seo çalışmaları yürütebilmek için takip edilmesi gereken birtakım site istatistikleri bulunmaktadır. Bu istatistikleri iyi bir şekilde takip edip anlayabilmek sizlere birçok avantaj sunacaktır. Bu sayede eksikliklerinizi anlayabilir ve neyi düzeltmeniz gerektiğini tespit edebilirsiniz. Bunu yapmanız ise sizleri üst sıralara taşımaya yetecektir.

Seo istatistiklerinizi takip ederken sadece kendi durumunuzu değil aynı zamanda rakibinizi de analiz etmeniz gerekmektedir. Bu sayede adımlarınızı rakibinize göre atabilir ve onların önüne geçebilirsiniz.

Rakip Analizi

Rakiplerinizi iyi bir şekilde analiz edebilmek için yapmanız gereken onların istatistiklerine ulaşmaktır. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Bunu yapabilmek için seoquake araçları kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede hem rakibinizin bilgilerini hem de kendi bilgilerinizi elde edebilir ve birbirleriyle kıyaslayabilirsiniz. Bu sizlerin eksik olduğu noktaları göstereceği gibi aynı zamanda rakiplerinizin durumunu da ortaya koyacaktır.

Rakiplerinizin site istatistik verilerine ulaşabilmeniz için onların linkini bu araç içerisinde yer alan boşluğa kopyalamanız gerekmektedir. Bu sayede kayıtlı olan tüm bilgileri sizlerin karşısına çıkacaktır.

SEO Paketleri

Seo işleri ile uğraşan uzman ve ajanslar bulunmaktadır. Bunlar ile iletişime geçmeniz halinde sizlere çeşitli paketler sunulacaktır. Platinum seo paketi de bunlardan birisidir. Genellikle birçok hizmetin sunulduğu paketler sayesinde en iyi seo çalışmalarına kavuşabilmek mümkün olmaktadır. Ancak ücret noktasında daha pahalı olduklarını belirtmemizde fayda bulunmaktadır.

SEO Şirketleri ve Uzmanları

Seo hizmeti veren şirket ve uzmanlar piyasada yer almaktadır. Seo şirketleri bünyelerinde birçok seo uzmanını barındırmakta ve onları maaş karşılığı çalıştırmaktadır. Ancak seo uzmanları bireysel olarak çalışmakta ve herhangi bir firmaya bağlı bulunmamaktadırlar. Bu iki kurum arasında kıyaslama yapmak doğru olmayacaktır zira her ikisinin de iyileri veya kötüleri mevcuttur. Dolayısıyla iyi bir araştırma yaparak karar vermek en doğrusu olacaktır.

Ancak uzmanlık gerektiren bir seo çalışması için iyi bir seo şirketi ya da uzmanı ile anlaşmanızı sizlere tavsiye ediyoruz. Bu sayede daha etkili sonuçlar alabilmeniz mümkün olacaktır.

SEO Firması Seçerken Dikkat Edilecekler

Seo firması tercih ederken sizlerle ne kadar çok ilgileneceklerini tayin etmeniz gerekmektedir. Ayrıca site içi ve dışı seo çalışmalarından hangilerini yaptıklarını sormanız ve bilgi seviyelerini ölçmeniz gerekmektedir. Bu sayede daha doğru kararlar alabilmeniz mümkün olacaktır.

Ayrıca firmanın sizlere uzun vadede garantili bir seo hizmeti vermesi de talep etmeniz gereken hususlardan olmalıdır. Aksi takdirde zararlı seo ayarları ile sizleri uçurumun kenarına sürükleyecek seo çalışmalarına maruz kalmanız söz konusu olabilir. Bu durum da Google tarafından affedilmeyecek ve fark edildiği anda direkt olarak cezalandırılacaktır. Dolayısıyla bu konunun ne kadar önemli olduğuna bir kez daha dikkatleri çekmek istiyoruz.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir