SEO ve Anahtar Kelime Zorluğu

SEO ve Anahtar Kelime Zorluğu

Optimize edecek doğru ‘anahtar kelime’lerin akıllıca seçimi başarılı bir SEO kampanyasına ilk ve önemli adımdır. Bu ilk adımda başarısız olursanız, bir sıfır önde başlamış olursunuz.. Hangi anahtar kelimeleri optimize edeceğini belirlemenin birçok yolu vardır ve bunların nihai listesi,ziyaretçilerin neyi aradığını, hangi anahtar kelimelerin rakiplerinizin elinde olduğunu analiz ettikten sonra yapılır. Öncelikle sitenizi en iyi tanımlayın. Başarı şansınızı artırmak istiyorsanız, mutlaka ek araştırmalar için zaman ayırın; ek araştırmalar asla zaman kaybı değildir.

Yüksek Hayal Kurmak – Zor Anahtar Kelimeler Üzerinde Durmak

Günde on binlerce arama yapan tüm kârlı anahtar kelimeleri ayrıntılı ve uzun bir liste yaptıktan sonra, henüz acele etmeyin. Seçtiğiniz anahtar kelimeler için çok sayıda rakip varsa biraz daha araştırma yapın. Ve her SEO’cunun bildiği gibi, organik arama sonuçlarının ilk sayfasında (veya en kötü durumda ikinci sırada) olamıyorsanız, çabanızın boşuna olmasını istemezsiniz. İlk 50 sonuçtan sonra olan sitelerin bile bazen arama motorlarından düzgün bir trafik aldığı doğru ama sizin de buna bel bağlamanız mümkün değil. 

Düşük hacimli arama anahtar kelimeleri, yüksek hacimli kelimeler kadar kazançlı olabilir ve ana avantajı, daha az rekabet yaşamanızdır. 

Anahter Kelime Tespiti

Belirli bir anahtar kelime için iyi sıralamanın ne kadar zor olacağını tahmin etmenin en iyi yolu, uygun araçları kullanarak gerçekleşir. Web’de arama yaparsanız, birkaç anahtar kelime zorluk aracı göreceksiniz. Bunlardan birkaçını seçin, örneğin Google Anahtar Kelime Planlama; Seomoz’un Anahtar Kelime Zorluk Aracı vs.

Birden fazla aracı seçmenin ardında yatan fikir, çabalarınızın boşa çıkmaması için araştırma yapmanızın zorunluluk olmasıdır. Yalnızca bir araç seçerseniz, araştırmalarınızı daha hızlı bitirirsiniz, ancak her aracın verdiği farklı sonuçları göz önünde bulundurursanız, optimizasyona başlamadan önce kontrol etmiş olursunuz.

Ayrıca birkaç anahtar kelime veya anahtar kelime öbeği olup olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz. Benzer anahtar kelimeler için tahmini zorluğun ne kadar farklı olduğuna şahit olacaksınız ve bu sizi şaşırtacak! Örneğin, ağırlıklı olarak krediler ile ilgilenen ve anahtar kelimelerinizden bazıları finans, para, kredi ve ipotek olan bir finansal siteyi optimize ediyorsanız,  internette yer alan SEO Anahtar Kelime Zorluk Araçlarıyla bir kontrol gerçekleştirerek şu sonuçları elde edebilirsiniz: finans %89, para  % 76; kredi % 74 ; kredi % 66 ;  ipotek -% 65.

Finans anahtar kelimesinde sıralama elde etmek çok zordur. Ve siteniz yalnızca krediler için değil, aynı zamanda finans dalları olan borsa ya da sigortayı da hedef aldığından, rekabet etmenin çok zor olduğu konusunda konuşmaya gerek yoktur. Bu araçlardan bazılarını ileride kullanmak üzere yer imi eklemek isteyebilirsiniz. Anahtar kelime zorluğu araştırmasında olası değişiklikleri izlemek için çok faydalı olacaklar.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Oldukça açıklayıcı güzel bir yazı olmuş.Teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir