YouTube Remarketing Google AdWords’e Bağlandı

YouTube Remarketing

Geçtiğimiz günlerde yapılan güncelleme ile birlikte artık YouTube Remarketing, Google Adwors’e eklendi. Bu güncelleme sayesinde YouTube videolarını izleyenlere artık işletmeler reklam aracılığıyla yeniden pazarlama imkanı elde etmiş oldu. Daha öncesinden YouTube reklam verenlerin kanalları ile etkileşim sağlayan kullanıcılara pazarlama imkanı veriyordu.

Bu güncelleme ile daha önceki kullanıcı listesini tekrar pazarlama için kullanılabilecek. Bu güncellemeden faydalanmak için öncelikle AdWords hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.  Giriş yaptıktan sonra Paylaşılan Kitaplık> Kitleler> Yeni Video Yeniden Pazarlama Listesi sekmelerini sırasıyla takip etmelisiniz.

Video yorum listesi oluşturmak potansiyel müşterilerinize ulaşarak satış dönüşümü sağlamak için etkili bir yöntem olacaktır. Potansiyel müşteriniz, ürünlerinizden herhangi birinin videosunu izlediyse eğer aynı kişiler izlemiş olduğu ürünler ilgili Google’da bir arama yaptıktan sonra Google arama reklam gösterilebilir.

YouTube’un herhangi bir TV kanalından ya da ağından daha fazla kullanıcıya erişiyor olduğunu ve satın alam gücüne sahip potansiyel müşterilere daha kolay ulaştığını Google onayalayarak belirtmişti.

Google Plus Hesabından Google AdWords Tarafından Yapılmış Olan Açıklamanın Detayları

Yapılan açıklamada markaların YouTube videoları sayesinde potansiyel müşterileri ile bağlantı kurabileceği belirtildi. Yukarıda belirttiğimiz gibi YouTube’un TV ağlarından daha fazla görüntülemeye sahip olduğu da açıklamada yer almıştır. Bununla birlikte potansiyel müşterileri ürünlerin satın alınması konusunda teşvik etmek için önemli bir platformdur. Markanıza ilgi duyan ve potansiyele sahip kullanıcılara ulaşma konusunda ve kampanyaların yeniden pazarlama listelerini güçlendirebilmek için YouTube video görüntülemesi ve kanal etkileşimini kullanmak oldukça etkili bir strateji olacaktır.

Yeniden pazarlama listeleri sayesinde YouTube kanalınız ile etkileşimde olan kullanıcılara ürünlerinizi yeniden pazarlama imkanı elde edilmiş oldu. Kanalınızda bulunan videoları görüntüleyen kullanıcılara arama ağı reklamlarında tekrardan pazarlama listeleri kullanabileceksiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir