Yeni Başlayanlar İçin 6 Yararlı SEO İpucu

Yeni Başlayanlar İçin 6 Yararlı SEO İpucu

Arama motorlarında başarı, iş dünyasındaki birçok işte olduğu gibi, bu konuya hakim olmakla birlikte gelir. Bunu göz önünde bulundurarak, burada 6 SEO ipucu paylaşıyoruz.

Yeni Başlayanlar İçin 6 Yararlı SEO İpucu

Bu fikirleri uygulamaya koyun ve bu işlemlerin işletmenizin ömrü boyunca web sitenize trafik yönlendirdiğini göreceksiniz.

1. Uzun vadede kararlı olun.

Amaç gelecek 12 hafta içinde birinci sayfaya gelmek değil. Hedef, işletmenizin ömrü boyunca web sitenize trafik üretmektir. Amaç, web sitenizin ziyaretçilerini üç katına çıkarmak değil. Amaç, daha yüksek bir dönüşüm oranına sahip ziyaretçilere sahip olmaktır. Hedef, web sitenizi hemen birinci sayfaya getirmek için her şeyi feda etmek değil . Hedef, önümüzdeki yıl sizden daha iyi olmaktır.

Kısa vadeli sonuçları gözardı edin.  

2. SEO için bir zaman çizelgesi ayarlayın.

Çoğu insan SEO’yu sürekli olarak yapmaz çünkü her zaman bir sonraki adımda ne yapacaklarını merak ediyorlar.

Hep merak ediyorlar …

  • “Yeni içerik yazmaya motive olur muyum?”
  • “Bağlantıları araştırmak için yeterli boş zamanım olacak mı?”

Başka bir deyişle, çoğu kişi motive oldukları veya ilham aldığı zamanda SEO yapar.

İşte daha iyi bir fikir: SEO’yu uygun olduğu zaman yapacak bir şey olarak görmeyi bırakın ve takip etmeniz için bir zamanlama ayarlamaya başlayın. Profesyoneller ve amatörler arasındaki farkı yaratan şey budur. Örneğin, her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma saat 10’da siteleri kontrol ediyorum. Bunu ne zaman yapacağımı düşünmek zorunda değilim.

Oturup trafiği analiz etmek için hangi günlerde motive olacağımı merak etmiyorum. Bunun yerine çalışma saatlerini programa koydum ve etrafımdaki hayatımı ve sorumluluklarımı organize ediyorum.

Yaşam başladığında SEO görevleriniz için bir zaman çizelgesi belirlemek daha da önem kazanır. İstatistiklerinizi kontrol etmenizi engelleyen acil durumlar daima olacaktır. Hayatın bir parçası. Sorun, çoğu insan bir görevi özlüyor ve bilmeden önce 4 hafta içinde bir görevi tamamlamamış olmaları.

Ancak zamanlamanız olduğunda, mümkün olan en kısa sürede kendinizi yoluna geri döndürmenin bir yolunu bulacaksınız. En iyi pazarlamacılar herkes gibi hata yapar. Aradaki fark çoğu kişiden daha hızlı geri dönmesidir. Cuma günü trafik incelemenizi kaçırdığınız için mi işe gidiyorsunuz? Bil bakalım ne oldu? Bir sonraki trafik inceleme planınız Pazartesi günü saat 10’da zaten planlanıyor.

Programınızın, motivasyon veya ilhamınızdan götürmesine değil, eylemlerinizi dikte etmesine izin verin.

3. En iyi anahtar kelimelere odaklanın.

Büyük arama sonuçları, dağınık düşünmeden değil, büyük odaktan gelir.

4. Zorlamayın

Çok fazla içerik yazmaya zorlamak harikadır. Herkes atlamayı ve odaklanmadan yazmaya başlamayı istiyor. Odaksız meşguliyet kendinizi yıpranmanın ve kendinizi yakmanın iyi bir yoludur. Net söylemek gerekirse: 2 kat daha fazla harcamak, sitenizin 2 kat daha hızlı ve daha iyi derecelendirileceği anlamına gelmez.

5. SEO ilerleminizi kaydedin.

SEO ilerlemesinin kaydedilmesi özellikle önemlidir çünkü bu noktaların hepsini bir araya getirir.

Bonus İpucu: Rakipleriniz üzerinde analiz yapın

SEMrush ,dijital pazarlamacılar içinen iyi rakip analiz araçlarından biridir. Hatta ücretsiz sürümü, yararlı verileri yakalamanızı sağlar.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir